Αυτό είναι το Nations League, η νέα διοργάνωση για τις Εθνικές ομάδες!

Gazzetta team
Αυτό είναι το Nations League, η νέα διοργάνωση για τις Εθνικές ομάδες!

bet365

Το Νations League είναι εδώ! Ποια είναι η διοργάνωση που έρχεται να καταργήσει τα διεθνή φιλικά; Που θα είναι η Ελλάδα και πως θα δίνονται τα εισιτήρια για το Μουντιάλ και το Euro; Όλες οι απαντήσεις από το gazzetta.gr.

Από το Σεπτέμβριο του 2018 το Nations League θα μπει για τα καλά στη ζωή μας. Στόχος του είναι να σταματήσουν τα φιλικά μεταξύ των εθνικών ομάδων και η διεξαγωγή του θα γίνεται κάθε δύο χρόνια, δηλαδή, πριν από κάθε Euro και Μουντιάλ.

55 ομοσπονδίες, 4 κατηγορίες

Οι 55 χώρες μέλη της UEFA θα χωριστούν σε τέσσερις υποκατηγορίες (Α, B, Γ, Δ) βάσει και της κατάταξης της Ομοσπονδίας το Νοέμβριο του 2017.

Στις κατηγορίες Α' (12 πρώτες ομάδες της κατάταξης) και Β' (οι επόμενες 12 ομάδες της κατάταξης) θα υπάρξουν τέσσερις όμιλοι των τριών ομάδων, στη Γ' κατηγορία (εκεί θα βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας) ένας όμιλος των τριών και τέσσερις των τεσσάρων, ενώ στη Δ' κατηγορία τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος κλήρωσης. Αυτό που έχει γίνει ήδη γίνει γνωστό είναι πως θα υπάρχουν εντός και εκτός έδρας ματς. Τα ματς που θα δώσει η κάθε ομάδα θα είναι 4 ή 6 (ανάλογα το μέγεθος του ομίλου) και οι ημερομηνίες θα είναι τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

*Οι πρώτοι των ομίλων της League A θα παίξουν μεταξύ τους κάτι σαν Final 4, όπου θα υπάρχει μικρός και μεγάλος τελικός. Εκεί θα υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα.

**Οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση σε League B,C και D θα έχουν ως κέρδος την άνοδο. Έτσι, θα αλλάζει κι η σύσταση του επόμενου Nations League. Άρα ξεχνάμε με αυτόν τον τρόπο την κατάταξη της UEFA.

Ένα εισιτήριο για το Euro σε κάθε κατηγορία

Και στις τέσσερις κατηγορίες θα δοθεί ένα εισιτήριο για το Euro 2020. Αυτά θα κριθούν από τη διαδικασία των play-offs που θα γίνουν το Μάρτιο του 2020.

Συνολικά, οι ομάδες θα είναι 24 κι η πρόκριση θα έρθει για τους 20 από προκριματικά των 10 ομίλων (θα παιρνούν οι 2 πρώτοι), ενώ τ' άλλα τέσσερα εισιτήρια θα προέρχονται από το Nations League.

Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν το Μάρτιο με 2 αγωνιστικές, άλλες δύο θα έχουμε τον Ιούνιο και μετά ματς θα γίνουν το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο κι οι δύο τελευταίες θα δοθούν το Νοέμβριο του 2019.

Η διαφορά με το Μουντιάλ

Όσον αφορά στο Μουντιάλ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ. Η σκέψη είναι όμως να μην παίρνουν μέρος στα play-offs ομάδες από την League C και D.

Οι ομάδες που πηγαίνουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο από την Ευρώπη είναι 13. Οι 9 θα εξασφαλίζουν την παρουσία τους μέσω προκριματικών και τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια θα δίνονται σε League A και B

Αναλυτικά οι 4 κατηγορίες:

League A: Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Ουαλία

League B: Ρωσία, Β.Ιρλανδία, Σλοβακία, Σουηδία, Ολλανδία, Ουκρανία, Βοσνία, Αυστρία, Τουρκία, Ιρλανδία, Δανία, Ουγγαρία

League C: Σλοβενία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σκωτία, Τσεχία, Ρουμανία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ισραήλ, Νορβηγία, Κύπρος, Φινλανδία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν

League D: Λιθουανία, Λευκορωσία, Γεωργία, Αρμενία, Σκόπια, Νήσοι Φερόε, Λουξεμβούργο, Λετονία, Μολδαβία, Καζακστάν, Λίχτενσταϊν, Ανδόρα, Μάλτα, Κόσοβο, Σαν Μαρίνο, Γιβραλτάρ

 

Τελευταία Νέα