Παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος Τ62 ο Μαλακόπουλος (vid)

Παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος Τ62 ο Μαλακόπουλος (vid)

bet365

O Στέλιος Μαλακόπουλος σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος Τ62 στο διεθνές μίτινγκ στο Φρεϊτάλ της Γερμανίας.

Λίγες εβδομάδες μετά την ατυχία στο Ευρωπαϊκό της Πολωνίας, όπου έσπασε το προσθετικό μέλος στην πρώτη του προσπάθεια, ο Στέλιος Μαλακόπουλος επέστρεψε με παγκόσμιο ρεκόρ!

Με δύο εκπληκτικές προσπάθειες το Σάββατο στο μίτινγκ του Φρεϊτάλ, όχι μόνο κατέκτησε την πρώτη θέση στο μήκος των μικτών κατηγοριών, αλλά βελτίωσε κατά τέσσερα εκατοστά, το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, αφού το 6ο και τελευταίο του άλμα μετρήθηκε 7.04μ.

Μέχρι και το τέταρτο άλμα, είχε τρεις έγκυρες προσπάθειες, όλες κάτω από τα επτά μέτρα (6.54μ, 6.52μ. 6.70μ.), αφήνοντας τις καλές για το τέλος, οι οποίες τον έφεραν και στην κορυφή του αγωνίσματος με 1039 πόντους.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Κωνσταντίνος Βέλτσης (T64) κατετάγη δεύτερος με καλύτερο άλμα στα 6 μέτρα 51 εκατοστά και συνολικά 767 πόντους. Τέταρτος, με 695π. κατετάγη ο Ιάσονας Γαντές (Τ37) με άλμα στα 4 μέτρα 71 εκατοστά.

Χάλκινο ο Μπακοχρήστος

Την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου σε Παγκόσμιο Κύπελλο Άρσης Βαρών σε πάγκο στο 2021, πανηγύρισε ο Δημήτρης Μπακοχρήστος.

Μετά την πρωτιά στην Τιφλίδα την Κυριακή στο Ντουμπάι, κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία των -54 κιλών, διατηρώντας την 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία ως γνωστόν δίνει και τα «εισιτήρια» για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο είχε τρεις δύο έγκυρες προσπάθειες στα 141, 150 και 160 κιλά αντίστοιχα.

Στην κατηγορία των -59 κιλών της ίδιας διοργάνωσης αγωνίστηκε ο Πασχάλης Κουλούμογλου, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος πριν από την έναρξη της διοργάνωσης βρισκόταν και στην 6η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης (σ.σ. οι οκτώ πρώτες δίνουν προκρίσεις για Τόκιο) με 179κ., είχε δύο έγκυρες προσπάθειες στα 161 και τα 170 κιλά αλλά και μία αποτυχημένη στα 172κ.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ Τελευταία Νέα