Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Διαστημική Φέμκε Μπολ με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ο Ντουμ εκθρόνισε τον Βάρχολμ (vids)

Πηνελόπη Γκιώνη
femke_bol

bet365

Διαστημική Φέμκε Μπολ στο 400άρι που βελτίωσε ξανά το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ.

Αποστολή στη Γλασκόβη: Πηνελόπη Γκιώνη

Τι άλλο να περιμένουμε από αυτή την καταπληκτική αθλήτρια! Η Ολλανδέζα Φέμκε Μπολ ήταν το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο στα 400μ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γλασκόβη, και υπήρχε η υποψία του παγκοσμίου ρεκόρ όμως θα έπρεπε να περιμένουμε πως θα το καταρρίψει ξανά.

Η Ολλανδέζα Παγκόσμια πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 49.17 (!) για να βελτιώσει το δικό της 49.24 και να τρελάνει το κοινό! Η συναθλήτριά της, Λίεκε Κλαβέρ, τερμάτισε δεύτερη με 50.16 ενώ ακολούθησε η Αμερικανίδα Αλέξις Χολμς.

Ο Ντουμ εκρθόνισε τον Βάρχολμ

Ο Βέλγος Αλεξάντερ Ντουμ έκλεψε το χρυσό μετάλλιο από τα χέρια του κορυφαίου Κάρστεν Βάρχολμ, αφού με το 45.25 που έτρεξε τερμάτισε πρώτος και κατέκτησε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο! Το θετικό της υπόθεσης, μάλιστα, είναι πως μετά από την οικογένεια των 400άρηδων Μπορλέ, οι Βέλγοι βρήκαν ξανά τον 400άρη τους.

Ο Κάρστεν Βάρχολμ περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 45.34 ενώ το χάλκινο πήγε στον Ρασίν Μακντόναλντ με 45.65.

Αλφρεντ η νέα πρωταθλήτρια στο 60άρι

Η Τζουλιέν Άλφρεντ από την Αγία Λουκία δικαίωσε τα φαβορί και κατέκτησε τον τίτλο στα 60μ γυναικών, με το εξαιρετικό 6.98 που έτρεξε, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Πολωνή Εβα Σβόμποντα που έτρεξε 7.00 και πήρε το πρώτο της παγκόσμιο μετάλλιο. Το χάλκινο πήγε στην πολύ δυνατή Ιταλίδα Ζάιναμπ Ντόσο που έτρεξε 7.05.

Στα 60μ με εμπόδια, ο Αμερικανός Γκραντ Χολογουέι επικράτησε ξανά στο Παγκόσμιο κλειστού και με το 7.29 που έτρεξε επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά την κυριαρχία του στο συγκεκριμένο αγώνισμα, μιας και έχει 75 σερί νίκες. Ο Ιταλός Λορέντσο Σιμονέλι έκανε νέο εθνικό ρεκόρ με 7.43 και έτσι κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο ενώ ο Γάλλος Ζουστ Κουάου Ματί πήρε το χάλκινο με 7.47.

Στα 3000μ των γυναικών, η Αμερικανίδα Ελ Σεν Πιέρ έκανε την έκπληξη νικώντας την Γκούνταφ Τσεγκάι (Αιθιοπία) και την Μπεατρίς Τσέπκοετς (Κέννυα) στον τελικό, τερματίζοντας σε 8:20.87 κάνοντας νέο ρεκόρ διοργάνωσης. Στο 3άρι των ανδρών, ο ντόπιος Τζος Κερ πήρε τον τίτλο με 7:42.98 και ξεσήκωσε το κοινό, αφήνοντας δεύτερο τον Αμερικανό Γιάρεντ Νουγκούσε που έκανε 7:43.59 και τον Σέλεμον Μπαρέγκα (Αιθιοπία) 7:43.64.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα