Τζιανμάρκο Ταμπέρι: «Στο Παρίσι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες μου, δεν ξέρω αν θα συνεχίσω μετά»

Τζιανμάρκο Ταμπέρι: «Στο Παρίσι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες μου, δεν ξέρω αν θα συνεχίσω μετά»

bet365

Ο ολυμπιονίκης του ύψους Τζιανμάρκο Ταμπέρι ανακοίνωσε πως στο «Παρίσι 2024» θα αγωνιστεί για τελευταία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι το καλοκαίρι του 2024 στο Παρίσι θα αγωνιστεί για τελευταία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 31χρονος Ιταλός, μαζί με τον Μουτάζ Μπαρσίμ, έγραψαν ιστορία στου Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, όταν στη διάρκεια του τελικού από κοινού αποφάσισαν να μη συνεχίσουν στο μπαράζ, όπως είχαν δικαίωμα, με αποτέλεσμα να ανέβουν μαζί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Έχω προπονηθεί πολύ σκληρά τις τελευταίες περιόδους για αυτό που πιθανώς θα είναι τα τελευταία μου δύο χρόνια. Σίγουρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα είναι οι τελευταίοι μου, δεν ξέρω αν θα συνεχίσω άλλο. Ίσως θα είναι τα δύο τελευταία μου χρόνια ως αθλητής κορυφαίου επιπέδου», δήλωσε ο δις πρωταθλητής Ευρώπης, με ατομικό ρεκόρ στα 2,39μ. από το 2016.

«Αν δεν είχα νικήσει στο Τόκιο, δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα στην απογοήτευση»

Ο Ταμπέρι παράλληλα αναφέρθηκε στις στιγμές που πέρασε μετά τον σοβαρό τραυματισμό πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 μέχρι τη στιγμή της δικαίωσης στο Τόκιο.

Συγκεκριμένα είπε: «Το άλμα εις ύψος είναι ένα εξαντλητικό άθλημα, αν σκεφτείς ότι δεν υπήρξε ποτέ, στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, αθλητής που να έχει κερδίσει δύο φορές το χρυσό μετάλλιο, σε κάνει να καταλάβεις πόση πειθαρχία χρειάζεται και τι κόστος υπάρχει. Το αγώνισμα έχει ένα ισχυρό πνευματικό αποτύπωμα, που είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Προφανώς το φυσικό κομμάτι είναι σημαντικό, αλλά το να πρέπει πάντα να ξεπερνάς το όριό σου, πόντο προς πόντο, σε οδηγεί σε ένα πολύ σημαντικό ψυχολογικό άγχος.

Το να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο, μετά τους τραυματισμούς, μου είχε γίνει εμμονή και από το Ρίο μέχρι την Ιαπωνία, είχα πέντε πολύ άσχημα χρόνια. Γεμάτα προσδοκίες, φόβο μην δεν τα καταφέρω και πιέσεις που ευτυχώς κατάφερα να διαχειριστώ. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι έζησα γαλήνια εκείνη την περίοδο, κάθε επιλογή αυτών των πέντε χρόνων επικεντρώθηκε αποκλειστικά και μόνο στην Ιαπωνία και το χρυσό μετάλλιο. Αν δεν είχα νικήσει στο Τόκιο, δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα στην απογοήτευση».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα