Paris 2024: Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα!

Newsroom
Paris 2024: Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα!

bet365

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων η τελετή έναρξης στο "Paris 2024" δεν θα φιλοξενηθεί σε στάδιο αλλά στον ποταμό Σηκουάνα!

Στον ποταμό σύμβολο του Παρισιού, τον Σηκουάνα, θα φιλοξενηθεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (26/7-11/8) του 2024.

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων επικύρωσε την Δευτέρα την απόφαση με την οποία είναι σύμφωνος ο πρόεδρος της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν και φυσικά η ΔΟΕ.

Περισσότερα από 160 σκάφη που θα υποδέχονται αθλητές και αθλήτριες από περισσότερες από 200 αποστολές, θα παρελάσουν στον ποταμό για σχεδόν 6 χιλιόμετρα μεταξύ του «Pont d'Austerlitz» και του «Pont d'Iéna» στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με το σχέδιο των διοργανωτών, ενώ η τελετή λήξης, θα πραγματοποιηθεί στην «Esplanade du Trocadéro».

Στην τελετή θα συμμετάσχουν 60.000 άτομα και οι θεατές θα κάθονται σε κερκίδες που θα στηθούν κατά μήκος του ποταμού.

«Σήμερα είναι μια δυνατή στιγμή. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα, πολύς ενθουσιασμός. Η τελετή έναρξης είναι πάντα ο μεγαλύτερος... σκόρερ των Αγώνων» είπε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Τονί Εστανγκέ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν διεξαχθεί στο Παρίσι και το 1924 και αυτοί του 2024 θα είναι οι πρώτοι όπου θα έχουμε τον ίδιο αριθμό αθλητών και αθλητριών.

Συνολικά θα συμμετάσχουν 10,500 αθλητές και αθλήτριες σε 32 αθλήματα.

@Photo credits: Twitter Paris 2024
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα