Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκπληξη μεγατόνων στον ακοντισμό, «χρυσός» ο Τσόπρα, εκτός βάθρου ο Βέτερ! (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκπληξη μεγατόνων στον ακοντισμό, «χρυσός» ο Τσόπρα, εκτός βάθρου ο Βέτερ! (vid)

bet365

Το Νο1 του κόσμου στον ακοντισμό, ο Γιόχανς Βέτερ, έμεινε ένατος στον τελικό, με τον Ινδό Τσόπρα να γράφει ιστορία για την πατρίδα του.

Η μεγαλύτερη έκπληξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τον στίβο ήρθε στην τελευταία ημέρα του προγράμματος εντός σταδίου. Το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό, ο Γερμανός Γιόχανς Βέτερ, έμεινε εκτός βάθρου!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά έμεινε και εκτός 8αδας, ολοκληρώνοντας τον αγώνα του με 3 βολές! Αφού έριξε ένα απογοητευτικό 82,52μ. έκανε δύο άκυρα στη συνέχεια και στην τελευταία βολή της τρίτης προσπάθειας, ο Μολδαβός Μαρντράρε τον ξεπέρασε, στερώντας του το δικαίωμα να κυνηγήσει το χρυσό μετάλλιο στις επόμενες τρεις βολές!

Αν και φέτος έχει ρίξει πάνω από τα 96 μέτρα, ο Βέτερ έκανε τον χειρότερο αγώνα των τελευταίων τεσσάρων ετών, στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων! Είναι χαρακτηριστικό πως και στον προκριματικό μπήκε οριακά στην τελευταία βολή βάσει επίδοσης, με το ντεφορμάρισμά του να έρχεται στην χειρότερη στιγμή.

Το χρυσό κατέκτησε ο Ινδός Νιράζ Τσόπρα, χαρίζοντας το πρώτο χρυσό στην Ινδία στον στίβο, με βολή στα 87,58μ., με τον Τσέχο Γιάκομπ Βάλτετζ να τον ακολουθεί στην δεύτερη θέση (86,67μ.) και τον συμπατριώτη του, Βίτσεσλαβ Βέσελι να είναι τρίτος με βολή στα 85,44μ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα