Ολυμπιακοί Αγώνες: Εδιωξαν από το Τόκιο δύο Λευκορώσους που εμπλέκονται στην υπόθεση της Τσιμανούσκαγια

Κώστας Ευθυμιάδης
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εδιωξαν από το Τόκιο δύο Λευκορώσους που εμπλέκονται στην υπόθεση της Τσιμανούσκαγια

bet365

Δύο μέλη της αποστολής της Λευκορωσίας αποβλήθηκαν από το Τόκιο, καθώς εμπλέκονται στην υπόθεση της σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια, την οποία προσπάθησαν να στείλουν πίσω στην πατρίδα της.

Ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας στίβου της Λευκορωσίας, Γιούρι Μοϊσεβιτς και ο τεχνικός επικεφαλής Αρτούρ Σούμακ, είναι οι δύο που φέρονται να πήγαν με την βία την Κριστίνα Τσιμανούσκαγια στο αεροδρόμιο, προκειμένου να την βάλουν σε πτήση για να γυρίσει στην πατρίδα της.

Η Λευκορωσίδα αντιστάθηκε και αφού κατάφερε να πάρει την βοήθεια της αστυνομίας στο Τόκιο, ζήτησε άσυλο το οποίο και θα πάρει από την Πολωνία. Η αθλήτρια βρίσκεται ήδη στην Βαρσοβία προκειμένου από εκεί να τρέξουν οι διαδικασίες ασύλου, ενώ την ίδια ώρα, οι δύο φερόμενοι κατηγορούμενοι, έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το Μινσκ.

Οι διοργανωτές τους αφαίρεσαν τις διαπιστεύσεις και τους ζήτησαν να «αποχωρήσουν άμεσα» από το Ολυμπιακό Χωριό, όπως ανακοίνωσε και η ΔΟΕ.

Μετά το τέλος των ερευνών της, η ΔΟΕ αποφάσισε πως προέχει η ψυχική και σωματική υγεία των αθλητών και ως «προληπτικό μέτρο» αποφασίστηκε να απομακρυνθούν οι δύο άνδρες από την αποστολή. Ωστόσο, θα έχουν το δικαίωμα να απολογηθούν για την πράξη τους, τονίζεται.

Στην Πολωνία η αθλήτρια, την είχε προειδοποιήσει η γιαγιά της

Η Τσιμανούσκαγια, μιλώντας στα ΜΜΕ στην Πολωνία, ανέφερε πως υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από την κίνηση απαγωγής της, λέγοντας πως πριν φτάσει στο αεροδρόμιο με την βία, η γιαγιά της την είχε πάρει τηλέφωνο και την είχε ειδοποιήσει να μην γυρίσει πίσω γιατί δεν είναι ασφαλές για την ίδια.

Την ίδια ώρα, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως η ακύρωση της συμμετοχής της είχε αποφασιστεί από τον γιατρό της ομάδας λόγω της «ψυχικής και συναισθηματικής της κατάστασης». Η ΔΟΕ μάλιστα αποφάσισε και «πάγωμα» των χρημάτων που δίνει ως επιχορήγηση στην Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, προκειμένου αυτά τα χρήματα να πάνε σε αθλητές.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα