Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ στο πλευρό της Λευκορωσίδας Τσιμανούσκαγια

Βασίλης Τεμπέλης
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ στο πλευρό της Λευκορωσίδας Τσιμανούσκαγια

bet365

Η ΔΟΕ ενημέρωσε ότι ήρθε σε επαφή με την 24χρονη Λευκορωσίδα, Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια, η οποία οδηγήθηκε βίαια και κόντρα στη θέλησή στο αεροδρόμιο του Τόκιο από μέλη της αποστολής για να επιστρέψει στο Μινσκ, έπειτα από κριτική που άσκησε στους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας της πατρίδας της.

H Λευκορωσίδα σπρίντερ, Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια, οδηγήθηκε βίαια και κόντρα στη θέλησή στο αεροδρόμιο του Τόκιο - όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες - από μέλη της αποστολής για να επιστρέψει στο Μινσκ, έπειτα από κριτική που άσκησε στους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας της πατρίδας της.

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Reuters αναπαράχθηκε από όλα τα μεγάλα media του πλανήτη και προκάλεσε την κινητοποίηση της ΔΟΕ που στους λογαριασμούς της στα social media ενημέρωσε ότι ήρθε σε επαφή με την αθλήτρια, η οποία αισθάνεται ασφαλής και δεν θα επιστρέψει στην χώρα της.

«Η ΔΟΕ και η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 μίλησαν απευθείας με την Κρουτσίνα Τσιμανούσκαγια στο αεροδρόμιο της Χανέντα, συνοδευόμενη από ένα μέλος του Τόκιο 2020. Μας είπε ότι αισθάνεται ασφαλής. Η ΔΟΕ θα συνεχίσει τις επαφές με την αθλήτρια και τις Αρχές για να καθορίσει τα επόμενα βήματα, τις προσεχείς ημέρες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η 24χρονη, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει στα 200 μέτρα γυναικών τη Δευτέρα (2/8), άσκησε δημόσια κριτική στους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας της πατρίδας της.

«Δεν θα επιστρέψω στη Λευκορωσία», ξεκαθάρισε σε μήνυμα μέσω Telegram στο Reuters. Το πρακτορείο ειδήσεων απευθύνθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, δίχως όμως να λάβει απάντηση. Λίγο αργότερα σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη από τους γιατρούς λόγω της ψυχολογικής της κατάστασης.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστικό όργανο των των Λευκορώσων αθλητών, η Τσιμανούσκαγια θα ζητήσει άσυλο στη Γερμανία ή την Αυστρία.

Η αθλήτρια υποστήριξε ότι το τεχνικό επιτελείο μπήκε στο δωμάτιό της την Κυριακή (1/8) και της είπε να μαζέψει τα πράγματα. Όπως τόνισε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «μίλησα στο Instagtram για τη συμπεριφορά των προπονητών μας. Κάποια κορίτσια που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο 4 x 400 δεν πέταξαν για το Τόκιο, επειδή δεν είχαν αρκετά ντόπινγκ τεστ. Ο προπονητής με έβαλε στη σκυταλοδρομία, δίχως να το γνωρίζω. Μου είπε ότι ήταν απόφαση των ανωτέρων του»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα