Αποκλεισμοί «βόμβες» στον ακοντισμό των ανδρών, στο... τσακ προκρίθηκε ο Βέτερ (vid)

Αποκλεισμοί «βόμβες» στον ακοντισμό των ανδρών, στο... τσακ προκρίθηκε ο Βέτερ (vid)

bet365

Αθλητές για βάθρο στον ακοντισμό ανδρών έμειναν εκτός τελικού και έκαναν πιο εύκολο το έργο του Βέτερ.

Ο Γιόχανς Βέτερ δεν θα είχε δύσκολο έργο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, για να κερδίσει τον ακοντισμό. Οι αντίπαλοί του το έκαναν πιο εύκολο, καθώς στον προκριματικό είχαμε «βόμβες» μεγατόνων, με φαβορί για βάθρο να μένουν εκτός τελικού!

Ο Πολωνός Μάρτσιν Κρουκόφσκι που είχε φέτος την δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 89,55μ. δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό. Το ίδιο και ο Κέρσον Γουόλκοτ που έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο, αλλά και ο Νοτιοαφρικανός Ρόκο Βαν Ρόιεν, που έχει την όγδοη καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

Εκπληξη είναι και ο αποκλεισμός του Φινλανδού Κουουσέλα που έχει ρίξει φέτος 85 μέτρα (12ος φέτος στον κόσμο), αλλά και του Κενυάτη Γιέγκο, εκ των κορυφαίων του κόσμου τα προηγούμενα χρόνια (αργυρό μετάλλιο το 2016 στο Ρίο) και κατόχου του ρεκόρ Αφρικής.

Κι ο Βέτερ όμως λαχτάρησε για να περάσει στον τελικό. Έριξε δύο βολές λίγο πάνω από τα 82 μέτρα και ήταν εκτός τελικού ως την τελευταία βολή για μία θέση. Εκεί έριξε 85,64μ. και έπιασε το όριο για τον τελικό όπου αν δε γίνει κάτι το συγκλονιστικό πάλι, θα πάρει εύκολα το χρυσό μετάλλιο.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα