Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ώρα του Τεντόγλου…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ώρα του Τεντόγλου…

bet365

Ο Μίλτος Τεντόγλου πρωταγωνιστεί στο αυριανό πρόγραμμα του στίβου με πέντε συνολικά ελληνικές συμμετοχές.

Ενας ακόμη αθλητής από τον οποίο υπάρχουν ελπίδες για ένα μετάλλιο, μπαίνει σήμερα στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο λόγος για τον Μίλτο Τεντόγλου ο οποίος στις 13:10 (ώρα Ελλάδος) θα αγωνιστεί στον προκριματικό του μήκους.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα να περάσει στον τελικό, με το όριο πρόκρισης να είναι στο 8,15μ. Με 8,60μ. φέτος και άλματα σταθερά πάνω από τα 8,25μ., ο Τεντόγλου συγκαταλέγεται στα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ή έστω για μια θέση στο βάθρο.

Θα αγωνιστεί στο β’ γκρουπ και θα ξεκινήσει όγδοος τις προσπάθειές του, μεταξύ 16 αθλητών.

Δίδυμο Φιλιππίδη, Καραλή στο επί κοντώ

Νωρίτερα, στις 03:40 θα έχουμε και το πρώτο ελληνικό δίδυμο σε αγώνισμα του στίβου. Οι Κώστας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής θα αγωνιστούν στον προκριματικό του επί κοντώ, όπου το όριο είναι στα 5,80μ.

Το άλμα αυτό δείχνει εξαιρετικά δύσκολο, όμως είναι αρκετά πιθανό η 12αδα να κριθεί σε χαμηλότερα άλματα. Επομένως ίσως και ένα άλμα στα 5,70μ. να δώσει θέση στον τελικό, άλμα που φέτος έχει κάνει ο Καραλής (αγωνίζεται στο α’ γκρουπ), ο οποίος συμμετέχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πιο έμπειρος Κώστας Φιλιππίδης (β’ γκρουπ), φέτος έχει 5,55μ. και θα το παλέψει όσο μπορεί από την πλευρά του να είναι σε έναν τελικό ακόμη.

Μεγάλη απουσία ο Κέντρικς που διαγνώστηκε με κορονοϊό, αδειάζει μια θέση στο βάθρο όπου ο Ντουπλάντις πλέον δείχνει… άχαστο φαβορί.

Στον προκριματικό του δίσκου η Αναγνωστοπούλoυ

Δέκα λεπτά νωρίτερα, στις 03:30 η Χρύσα Αναγνωστοπούλου θέλει κατ’ αρχάς να κάνει μια βολή πάνω από τα 60 μέτρα στον προκριματικό της δισκοβολίας. Το όριο των 64 μέτρων δείχνει πάρα πολύ δύσκολο για την αθλήτρια που φέτος δεν έχει ρίξει πάνω από τα 60 μέτρα. Για να έχει ελπίδες για τελικό θα πρέπει να κάνει πάνω από το ατομικό της ρεκόρ (61,53μ.) που είναι και ο στόχος της στον αγώνα.

Θα συμμετάσχει στο πρώτο γκρουπ και θα ρίξει 11η μεταξύ 15 αθλητριών.

Δύσκολο έργο για Πεσιρίδου στα 100μ. με εμπόδια

Στις 05:01 θα γίνει η προκριματική σειρά της Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μέτρα με εμπόδια. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ταλαιπωρηθεί από έναν τραυματισμό τον τελευταίο μήνα, αλλά κατάφερε να πάει στο Τόκιο.

Θα τρέξει από την 4η διαδρομή στην 3η από τις πέντε σειρές, με τις 4 πρώτες και τους 4 καλύτερους χρόνους να παίρνουν το εισιτήριο στα ημιτελικά. Στην σειρά της η Πεσιρίδου πάει με την χειρότερη επίδοση φέτος.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα