Τα δωμάτια του Ολυμπιακού Χωριού και οι τουαλέτες από το μέλλον!

Τα δωμάτια του Ολυμπιακού Χωριού και οι τουαλέτες από το μέλλον!

bet365

Το Gazzetta μπήκε στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο και σας περιγράφει τα δωμάτια τα οποία φιλοξενούν περισσότερους από 10.000 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο.

Το Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και αποτελείται από συγκροτήματα κατοικιών που μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα παραχωρηθούν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς έχουν αγοραστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Οι πολυκατοικίες έχουν 15 ορόφους και βρίσκονται στην περιοχή Harumi που είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες στο Τόκιο. Οι αθλητές μένουν σε διαμερίσματα που αποτελούνται από ένα, δύο, τρία και τέσσερα δωμάτια, με την πλειοψηφία να είναι αυτά των δύο δωματίων.

Δωμάτιο

Μέσα το κάθε δωμάτιο έχει τα στοιχειώδη και ξεχωρίζει το κρεβάτι από πεπιεσμένο χαρτί, το οποίο μετά τους Αγώνες θα ανακυκλωθεί. Αλλωστε, η ανακύκλωση είναι στη λογική των Ιαπώνων σε καθημερινή βάση και δεν αφήνουν τίποτα που να μην επαναχρησιμοποιούν. Το ίδο συμβαίνει και με τα στρώματα που είναι από πολυαιθυλένιο και μετά τους Ολυμπιακούς θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για πλαστικά προϊόντα.

Υπάρχει πάπλωμα για το κάθε άτομο που διαμένει στο Ολυμπιακό Χωριό και το οποίο στο τέλος των Αγώνων μπορεί να το πάρει πίσω στη χώρα του, ως ενθύμιο της συμμετοχής του.

Δωμάτιο

Αυτό που ξεχωρίζει, όμως, είναι η τουαλέτα! Στη δεξιά πλευρά της έχει… κομπιούτερ που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία του νερού ή τον τρόπο του πλυσίματος! Εχει κουμπί ακόμα και για μασάζ. Μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τους περισσότερους που παραπέμπουν στο μέλλον…

Η καθαριότητα των δωματίων γίνεται μέρα παρά μέρα ενώ όλα έχουν μπαλκόνια, αν και όπως φάνηκε από την επίσκεψη στο Ολυμπιακό Χωριό, οι αθλητές δεν τα χρησιμοποιούν και προτιμούν άλλους χώρους για να κάθονται.

Δωμάτιο

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα