Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του… φτυσίματος!

Δήμος Μπουλούκος
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του… φτυσίματος!

bet365

Το Gazzetta γράφει για την καθημερινή ρουτίνα των αθλητών στους Ολυμπιακούς, που είναι τα test για τον Covid 19 που γίνονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Υποχρέωση όλων των αθλητών και των αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι η καθημερινή διεξαγωγή test για τον κορωνοϊό.

O έλεγχος αυτός δεν γίνεται όμως, με τον συνηθισμένο τρόπο που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, με την κλασική μπατονέτα στη μύτη ή στο στόμα.

Στο Τόκιο, όλα τα μέλη των αποστολών καλούνται να …φτύσουν σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα και να παραδώσουν το δείγμα στο ιατρικό επιτελείο κάθε χώρας.

Η διαδικασία είναι απλή και δεν χρειάζεται να υπάρχει ειδικευμένο προσωπικό για να πάρει το δείγμα, όμως, τα περισσότερα μέλη της ελληνικής αποστολής ακόμα δεν έχουν συνηθίσει τον τρόπο αυτό. Στη συνέχεια τα δείγματα συγκεντρώνονται και αποστέλλονται για έλεγχο.

Στην περίπτωση που κάποιο δείγμα βρεθεί θετικό, τότε καλείται να υποβληθεί σε PCR test ώστε να υπάρχει πιο αξιόλογο αποτέλεσμα και αν ξανά το αποτέλεσμα δείξει μόλυνση με κορωνοϊό, τότε το άτομο εισάγεται στην κλινική covid στο Ολυμπιακό Χωριό για καραντίνα 14 ημερών. Όλα αυτά βέβαια, μακάρι να μείνουν μακριά από την ελληνική ομάδα…

Επίσης όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν καθημερινά την κατάσταση της υγείας τους σε μία εφαρμογή που έχουν κατεβάσει στο κινητό, την περίφημη OCHA που καταγράφει τα πάντα.

Παρά τα μέτρα, τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται στο Ολυμπιακό Χωριό με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να είναι σε επιφυλακή.

Ολυμπιακοί Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα