Στίβος: Φόρος τιμής στον Κίπτουμ, αύριο η κηδεία του

Κώστας Ευθυμιάδης
To φέρετρο του Κέλβιν Κίπτουμ

bet365

Εκατοντάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής σήμερα (22/2) στον Κέλβιν Κίπτουμ, τον Κενυάτη μαραθωνοδρόμο που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα πριν από έντεκα ημέρες.

Με τραγούδια, αλλά και διαστήματα απόλυτης σιωπής, έγινε η πομπή της σορού του Κέλβιν Κίπτουμ στους δρόμους του Ελντορέτ.

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Κένυα και αύριο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο Κίπτουμ, πέθανε σε ηλικία 24 ετών και η κηδεία του θα γίνει παρουσία του Προέδρου της χώρας Γουίλιαμ Ρούτο. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Κεπσάμο, το χωριό στην κοιλάδα Ριφτ (δυτικά) όπου ζούσε ο αθλητής και η οικογένειά του.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο κενό στον στίβο της Κένυας και θα χρειαστεί χρόνος για να το καλύψουμε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του προγράμματος νεολαίας στην Ομοσπονδία Στίβου της αφρικανικής χώρας, Μπαρνάμπα Κορίρ.

Ο Πολ Ούμα, ένας έφηβος λούστρος που δεν εργάστηκε για να παρακολουθήσει την πομπή των δύο χιλιομέτρων, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτή η απώλεια είναι «πολύ οδυνηρή». «Περιμέναμε πολλά από αυτόν», διαβεβαίωσε.

Σύμφωνα με ιατροδικαστή, ο Κέλβιν Κίπτουμ, του οποίου οι τοξικολογικές αναλύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, πέθανε μετά από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

 

Τελευταία Νέα