Στίβος: Φόρος τιμής στον Κίπτουμ, αύριο η κηδεία του

Κώστας Ευθυμιάδης
To φέρετρο του Κέλβιν Κίπτουμ

bet365

Εκατοντάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής σήμερα (22/2) στον Κέλβιν Κίπτουμ, τον Κενυάτη μαραθωνοδρόμο που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα πριν από έντεκα ημέρες.

Με τραγούδια, αλλά και διαστήματα απόλυτης σιωπής, έγινε η πομπή της σορού του Κέλβιν Κίπτουμ στους δρόμους του Ελντορέτ.

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Κένυα και αύριο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο Κίπτουμ, πέθανε σε ηλικία 24 ετών και η κηδεία του θα γίνει παρουσία του Προέδρου της χώρας Γουίλιαμ Ρούτο. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Κεπσάμο, το χωριό στην κοιλάδα Ριφτ (δυτικά) όπου ζούσε ο αθλητής και η οικογένειά του.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο κενό στον στίβο της Κένυας και θα χρειαστεί χρόνος για να το καλύψουμε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του προγράμματος νεολαίας στην Ομοσπονδία Στίβου της αφρικανικής χώρας, Μπαρνάμπα Κορίρ.

Ο Πολ Ούμα, ένας έφηβος λούστρος που δεν εργάστηκε για να παρακολουθήσει την πομπή των δύο χιλιομέτρων, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτή η απώλεια είναι «πολύ οδυνηρή». «Περιμέναμε πολλά από αυτόν», διαβεβαίωσε.

Σύμφωνα με ιατροδικαστή, ο Κέλβιν Κίπτουμ, του οποίου οι τοξικολογικές αναλύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, πέθανε μετά από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα