Στίβος: «Σφαίρα» στα Αμερικανικά τράιαλς η Ρίτσαρντσον με 10.71 στα 100 μέτρα

H ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον τερματίζει πρώτη στον προκριματικό των 100 μέτρων στα τράιαλς

bet365

Εντυπωσιακές εμφανίσεις και πρωτιά για αθλήτρια του… Πομάσκι στην πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος των ΗΠΑ.

Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου στον στίβο, αυτό των ΗΠΑ, ξεκίνησε τα ξημερώματα στο Γιουτζίν με εντυπωσιακές προκριματικές κούρσες στα σπριντ και έναν ενδιαφέρον τελικό με… ελληνικό χρώμα, στο τριπλούν.

Στα σπριντ η ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον έκανε απίθανη κούρσα για προκριματικό αγώνα, καθώς τερμάτισε σε χρόνο 10.71, που αποτελεί την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο.

Στους άνδρες επικράτησε ο Κόουλμαν με 9.95. Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα γίνουν τα ξημερώματα του Σαββάτου, με την πρώτη τριάδα να παίρνει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Στα 400 μέτρα έτρεξε για άλλη μία φορά η Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν και έκανε την καλύτερη επίδοση με χρόνο 49.79.

Στον τελικό του τριπλούν γυναικών, η Τόρι Φράνκλιν η οποία προπονείται στην Ελλάδα με τον Γιώργο Πομάσκι, κέρδισε τον τίτλο για ένα εκατοστό, καθώς «πέταξε» στα 14,44μ., με την Ορτζι (στο παρελθόν γυμναζόταν με τον Π. Κυπριανού) να ακολουθεί με 14,43μ.

Τράιαλς ξεκίνησαν και στην Τζαμάικα, με τα προκριματικά των 100 μέτρων να κρύβουν μια έκπληξη στους άνδρες. Ο Κισέιν Τόμπσον είχε ατομικό ρεκόρ 10.21 και στον προκριματικό έτρεξε σε 9.91, διαλύοντας το ατομικό του ρεκόρ. Αλλοι δύο αθλητές κατέβηκαν τα 10 δευτερόλεπτα και αναμένεται να γίνει... σφαγή για τα τρία εισιτήρια για την Βουδαπέστη.

Στις γυναίκες η Σέρικα Τζάκσον έκανε «σβηστή» 10.99, ενώ με 11.00 ακολούθησε σε επίδοση η Νατάσα Μόρισον. Στα προκριματικά πέρασε και η Ιλέιν Τόμπσον, ενώ δεν αγωνίστηκε η Φρέιζερ-Πράις, η οποία αναμένεται να τρέξει στα 200 μέτρα.

Στα άλλα αγωνίσματα της πρεμιέρας, ξεχώρισε το 6,85μ. της Τισάνα Χίκλινγκ στο μήκος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα