Στίβος: Δρομέας εξήγησε τους λόγους που τον ανάγκασαν να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών

O Zέιν Ρόμπερτσον

bet365

Νεοζηλανδός πρωταθλητής του στίβου στις αποστάσεις, σε μια κίνηση που σπάνια βλέπουμε, όχι μόνο παραδέχτηκε την χρήση ουσιών, αλλά εξήγησε και γιατί το έκανε, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το πόσο δύσκολα μπορούν να επιβιώσουν οι αθλητές του στίβου.

Ο Νεοζηλανδός πρωταθλητής του στίβου στις αποστάσεις, Ζέιν Ρόμπερτσον, αποχα

«Είναι πολλοί οι λόγοι που έκανα ντόπινγκ και… μισώ που δεν με έπιασαν παρά μόνο μία φορά τώρα. Υπάρχει θυμός για το άθλημα και οτιδήποτε αφορά την ελίτ, γιατί πολύ απλά το παιχνίδι δεν παίζεται δίκαια. Αρχισα να αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να είμαι εγώ αυτός που θα χάνει συνέχεια. Υπέφερα και έχανα χρηματα, χορηγούς και λόγω πανδημίας μειώθηκαν και τα κέρδη. Έφτασα στο σημείο να χάνω την οικογένειά μου. Με το lockdown καταργήθηκαν τα συμβόλαια και οι χορηγοί μου έλεγαν να κάνω επιτυχία για να μου ανανεώσουν το συμβόλαιο. Τελικά δεν ανανέωσαν στην συμφωνία μας. Ξόδεψα τις οικονομίες της οικογένειάς μου για να επιβιώσω. Προσπαθούσα να βοηθήσω και τη γυναίκα μου, ενώ ήμασταν σε διαδικασίες διαζυγίου» είπε ο Νεοζηλανδός και πρόσθεσε:

«Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου. Και το ντόπινγκ και τα πλαστά έγγραφα. Δική μου ιδέα ήταν. Είναι το τέλος της καριέρας μου. Ηξερα πως δεν υπάρχει επιστροφή. Ηθελα απλά να σώσω το τομάρτι μου. Λυπάμαι που απογοήτευσα τον κόσμο. Δεν ήμουν πάντα έτσι. Πάντα ήθελα να κάνω το καλύτερο. Συγνώμη»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα