Πανελλήνιο κλειστού: Για ρεκόρ και τους πρώτους τίτλους της χρονιάς την 1η μέρα

Newsroom
Πανελλήνιο κλειστού: Για ρεκόρ και τους πρώτους τίτλους της χρονιάς την 1η μέρα

bet365

Η αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου ανοίγει αύριο, Σάββατο 18/2, το πρωί.

Αγώνες με αρκετό ανταγωνισμό θα δούμε μέσα στο διήμερο που έρχεται και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει επί κοντώ, τριπλούν, σφαιροβολία, 60μ, 400μ, 1500μ και 5000μ βάδην ανδρών ενώ στις γυναίκες θα δούμε ύψος, τριπλούν, 60μ, 400μ, 1500μ και 3000μ βάδην ανδρών.

Στο επί κοντώ ανδρών ο Εμμανουήλ Καραλής αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, έχοντας στόχο το πανελλήνιο ρεκόρ (5.85μ). Παράλληλα ο Γιάννης Ρίζος, που έχει δείξει φοβερή βελτίωση, θα κυνηγήσει ακόμη ένα ρεκόρ. Στη σφαιροβολία ανδρών, Οδυσσέας Μουζενίδης και Τάσος Λατιφλάρι θα επιδιώξουν τις μεγάλες βολές και αν βρεθούν ξανά μαζί στο βάθρο των νικητών. Το τριπλούν των ανδρών αναμένεται αρκετά ενδιαφέρον, με τον Δημήτρη Τσιάμη να ξεχωρίζει φέτος όπως και τα προηγούμενα 16 χρόνια. Ο 39χρονος άλτης θα επιδιώξει να κατακτήσει την 17η νίκη-ρεκόρ του στον κλειστό στίβο. Ανδρέας Πανταζής και Νικόλας Ανδρικόπουλος θα προσπαθήσουν να τον «σταματήσουν». Στο ύψος γυναικών η πρωταθλήτρια του 2022, Ελευθερία Χριστογεώργου, θα συναντήσει την τρεις φορές πρωταθλήτρια κλειστού Ιωάννα Ζάκκα με τη δεύτερη, όμως, να ετοιμάζεται για τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν. Δέσποινα Μαλταμπέ και Παναγιώτα Δόση θα κοντραριστούν επίσης για τις θέσεις στο βάθρο. Για την 4η διαδοχική νίκη της στο τριπλούν ετοιμάζεται η Σπυριδούλα Καρύδη ενώ θα βρει μπροστά της την πρωταθλήτρια ανοιχτού του 2022, Οξάνα Κορένεβα αλλά και τη νεαρή Σωτηρία Ράπτη.

Στα σπριντ και τα 60μ, ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στους άνδρες και η Ραφαέλα Σπανουδάκη στις γυναίκες ξεχωρίζουν. Ο 5 φορές πρωταθλητής ανοιχτού θα προσπαθήσει να κερδίσει για πρώτη φορά τον πανελλήνιο τίτλο στον κλειστό. Από την άλλη, η πέντε φορές πρωταθλήτρια κλειστού (και 7 ανοιχτού) θα προσπαθήσει να κάνει μία καλή κούρσα για να εξασφαλίσει ακόμη μία νίκη, μετά από μία δύσκολη περίοδο ενώ η πολύ καλά φορμαρισμένη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, που πρόσφατα έκανε νέο ατομικό ρεκόρ, θα την απειλήσει. Στο 400άρι η Ειρήνη Βασιλείου είναι έτοιμη να επικρατήσει, όπως έχει κάνει ακόμη δύο φορές στα 400μ όμως θα βρει μπροστά της τις Μουρτά, Ζυγόρη και Καρκαλάτου. Κούρσα χωρίς φαβορί είναι το 400άρι ανδρών με τους Κωνσταντίνο Νάκο, Σπύρο Δουκατέλη, Δημήτρη Λεβαντίνο και Πέτρο Παπαγιάννη να κυνηγούν την πρωτιά στο αγώνισμα της παρατεταμένης ταχύτητας.

Στα 1500μ, η Αναστασία Μαρινάκου (που πρόσφατα έκανε ατομικό ρεκόρ στα 3000μ) θα προσπαθήσει να πάρει την 5η της νίκη στο αγώνισμα έχοντας βέβαια μεγάλο στόχο το νταμπλ (1500μ και 3000μ). Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών οι Παναγιώτης Πετρουλάκης, Μάριος Αναγνώστου και Πέτρος Παπαϊωάννου θα κοντραριστούν για την πρωτιά.

Στα 3000μ βάδην γυναικών και 5000μ βάδην ανδρών θα δούμε τους… συνήθεις ύποπτους. Πιο συγκεκριμένα, το γκρουπ του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου με τις Κυριακή Φιλτισάκου, Έφη Κουρκουτσάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Σοφία Αλικανιώτη θα αγωνιστούν όπως και η Όλγα Φιάσκα με τη νεαρή Αναστασία Αντωνοπούλου και όλες θα διεκδικήσουν τη νίκη. Από τα 5000μ βάδην ανδρών θα απουσιάσει ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ όμως οι νεαροί Ανδρέας Μπαχός και Αριστοτέλης Μπούσδας, μαζί με τον Ιωάννη Βαίτση και τον Κωνσταντίνο Ντεντόπουλο θα δώσουν ηχηρό παρών.

Το πρωινό πρόγραμμα ξεκινά στις 09:00 με προκριματικό τριπλούν γυναικών και ολοκληρώνεται στις 13:00 ενώ το απογευματινό πρόγραμμα ξεκινά στις 17:15 με τα 3000μ βάδην γυναικών και ολοκληρώνεται στις 20:20 με τα 1500μ ανδρών.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα