Μαραθώνιος Λονδίνου: Οι ταχύτεροι δρομείς του κόσμου συγκεντρώνονται στο Λονδίνο

Newsroom
Μαραθώνιος Λονδίνου: Οι ταχύτεροι δρομείς του κόσμου συγκεντρώνονται στο Λονδίνο

bet365

Οι κορυφαίοι και κορυφαίες δρομείς στον κόσμο συγκεντρώνονται στο Λονδίνο για τον δημοφιλή major μαραθώνιο στις 23 Απριλίου.

Τέσσερις από τους πέντε γρηγορότερους δρομείς στους άνδρες και πέντε κάτοχοι παγκοσμίων ρεκόρ σε αποστάσεις στις γυναίκες, συνθέτουν τις φοβερές φετινές λίστες του Μαραθωνίου του Λονδίνου.

Στους άνδρες, ο Κενενίσα Μπεκέλε που κατέχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον μαραθώνιο (2:01:41) θα είναι παρών, ο δρομέας που έκανε το ταχύτερο ντεμπούτο σε μαραθώνιου (2:01:53) Κέλβιν Κίπτουμ, ο περσινός νικητής του μαραθωνίου του Λονδίνου Άμος Κιπρούτο, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022 Ταμιράτ Τολάτ ενώ ίσως τον τελευταίο του αγώνα θα δώσει ο Βρετανός Μο Φάρα. Ο μοναδικός που λείπει είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Έλιουντ Κιπτσόγκε.

Στις γυναίκες, η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Μπίτζιτ Κοσγκέι θα είναι παρούσα ενώ για πρώτη φορά μαραθώνιο θα τρέξει και η εξαιρετική, επίσης κάτοχος παγκόσμιων ρεκόρ, Σίφαν Χασάν. Η Γιαλεμζέρφ Γιέχαλο, που είχε κερδίσει τον μαραθώνιο του Λονδίνου 2022, η χρυσή Ολυμπιονίκης Πέρες Τζέπτσιτσιρ και η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα θα τρέξουν επίσης.

Ο αγώνας αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων των φανς του στίβου παγκοσμίως.

 

Τελευταία Νέα