Στίβος: Αποβολή στον πρωταθλητή του μήκους Ισμίρ Σμαϊλάι και τον προπονητή του για fake πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2020

Newsroom
Στίβος: Αποβολή στον πρωταθλητή του μήκους Ισμίρ Σμαϊλάι και τον προπονητή του για fake πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2020

bet365

Ο Ισμίρ Σμαϊλάι και ο προπονητής του, Γκέργκι Ρούλι, αποβλήθηκαν από την Athletics Integrity Unit για αλλοίωση αποτελέσματος.

Εδώ και μερικούς μήνες η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου είχε υπό παρακολούθηση την Αλβανική.

Και σήμερα ανακοίνωσε πως αποβάλει από κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι νεοτέρας, τον αντίπαλο του Τεντόγλου στις μεγάλες διοργανώσεις, τον Ισμίρ Σμαϊλάι. Μαζί του, αποβάλλεται και ο προπονητής του, Γκέργκι Ρούλι, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Αλβανικής ομοσπονδίας στίβου, αλλά και ο γ.γ., Νικολίν Ντιονίζι. Η τιμωρία θα ισχύει έως ότου υπάρχει τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεση που θα ακολουθήσει τη νομική οδό.

Οπως ανακοίνωσε η Athletics Integrity Unit, μετά από έρευνα που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο, βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο Σμαϊλάι δεν είχε κάνει ποτέ αυτό το 8,16μ. πέρυσι που του «χρέωσε» η ομοσπονδία και που με αυτό πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία εδώ και μήνες έχει 7 ομοσπονδίες υπό παρακολούθηση για fake αποτελέσματα, καθώς εκτός της Αλβανίας, υποψίες για αλλοίωση αποτελεσμάτων υπάρχει για την Αρμενία, την Τουρκία, την Μολδαβία, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν και η Γεωργία.

 

Τελευταία Νέα