Στίβος: Ο Κόου θέλει αγωνίσματα εκτός σταδίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Newsroom
Στίβος: Ο Κόου θέλει αγωνίσματα εκτός σταδίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

bet365

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόου, προσπαθεί να πείσει τους Γάλλους να βγάλουν αγωνίσματα εκτός σταδίου στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Να βγάλει τον στίβο στους δρόμους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 θέλει ο Σεμπάστιαν Κόου.

Ο ηγέτης της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, έχει έρθει σε πρώτες συζητήσεις με την Οργανωτική Επιτροπή, προσπαθώντας να την πείσει να γίνουν ορισμένα αγωνίσματα (προφανώς πλην βάδην και μαραθωνίου) σε δρόμους της πόλης αντί για το στάδιο.

Στην Γαλλία δεν φαίνεται να είναι και τόσο «ζεστοί» με αυτό το ενδεχόμενο πάντως, με τον Κόου να τους τονίζει ότι αν το υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο, θα τραβήξουν περισσότερα βλέμματα πάνω στον στίβο, που είναι και ο «βασιλιάς» των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Ειλικρινά πιστεύω ότι πρέπει να βγάλουμε στους δρόμους το άθλημα. Δεν μπορεί να περιορίζεται σε έναν συγκεκριμένο αριθμό θεατών που μπορούν να ξοδέψουν χρήματα για ένα εισιτήριο ή θα σταθούν αρκετά τυχεροί για να κερδίσουν ένα… μαγικό χαρτάκι. Πρέπει να επεκτείνουμε την βάση μας όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο σύντομα. Αξίζει τον κόπο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας, επιπλέον κόστος και άλλες προκλήσεις που θα πρέπει να ξεπεραστούν, αλλά είναι μέσα στο πεδίο της ΔΟΕ για να μεγαλώσει την επίδραση των σπορ στον κόσμο» ανέφερε ο Κόου.

Ο στίβος θα αρχίσει στις 26 Ιουλίου του 2024 στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και οι διοργανωτές ευελπιστούν πως θα πουληθούν 600.000 εισιτήρια την εβδομάδα που θα γίνουν οι αγώνες στο Σταντ ντε Φρανς.

 

Τελευταία Νέα