Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20: Τρομερός Παυλίδης, 4ος στον κόσμο με διπλό πανελλήνιο ρεκόρ

Newsroom
Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20: Τρομερός Παυλίδης, 4ος στον κόσμο με διπλό πανελλήνιο ρεκόρ

bet365

Τεράστια επιτυχία από τον Δημήτρη Παυλίδη που κατέκτησε την 4η θέση στον κόσμο, έπειτα από συγκλονιστική προσπάθεια σημειώνοντας δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ Κ20!

Τρομερός μαχητής μέχρι την τελευταία προσπάθειά του ο Δημήτρης Παυλίδης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20!

Ο νεαρός πρωταθλητής κατάφερε να κατακτήσει την 4η θέση στον κόσμο, σημειώνοντας δύο φορές στην διάρκεια του αγώνα, πανελλήνιο ρεκόρ!

Ξεκίνησε με βολή στα 57,66μ και βελτιωμένος στη δεύτερη έστειλε τον δίσκο στα 59,68μ. Στην τρίτη του βολή πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ και πέτυχε 60,12μ που τον έφερε στην 8η θέση και πήρε έτσι το εισιτήριο για να συνεχίσει με άλλες τρεις προσπάθειες.

Στην τέταρτη προσπάθεια έριξε 60,04μ αλλά στην πέμπτη προσπάθεια πέτυχε μια εκπληκτική βολή στα 61,48μ και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (61,42μ) που τον έφερε στην τέταρτη θέση.
Στην τελευταία του προσπάθεια όμως ο Παυλίδης που γυμνάζεται με τον Αλέξανδρο Παυλίδη ξεπέρασε για μια ακόμη φορά τον εαυτό του! Έστειλε τον δίσκο να προσγειωθεί στα 61,77μ για να καταρρίψει πάλι το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε πετύχει στην πέμπτη του βολή και να παραμείνει στην τέταρτη θέση του κόσμου ενώ έχει πλέον την 7η καλύτερη επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία Κ20.

Ο Παυλίδης κατάγεται από το Κιλκίς, ενώ τώρα ζει και γυμνάζεται στο Κάνσας, καθώς σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας.

Ογδοη η Ράπτη, ένατη η Κάσσου

Η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι, ολοκληρώθηκε με άλλους δύο τελικούς. Στο τριπλούν συμμετείχε η Σωτηρία Ράπτη που είχε σαν στόχο ην 8αδα και τα κατάφερε. Κατετάγη 8η με άλμα στα 13,00μ., σε έναν τελικό όπου με εξαίρεση τη νικήτρια, τα άλλα δύο μετάλλια ήταν ανοιχτά. Η Νταβρόνοβα από το Ουζμπεκιστάν «πέταξε» στα 14,04μ. σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία, ενώ το αργυρό πήγε στη Γαλλίδα Οκαγκός με 13,38μ. και το χάλκινο στην Αυστραλή Μπόρας με 13,30μ.

Τελευταία χρονικά συμμετοχή ήταν αυτή της Μαρίας Κάσσου στον τελικό των 5.000μ. Σε μία κούρσα που πήγε στην τακτική, η Κάσσου τερμάτισε στην ένατη θέση με χρόνο 16:37.09, με την πρώτη τριάδα να... ξεφεύγει στη κούρσα. Πρέπει να τονιστεί ωστόσο πως στη διάρκεια της κούρσας βρέθηκε στο έδαφος από σπρώξιμο που δέχτηκε, με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος και ενδεχομένως μία θέση μέσα στην πρώτη εξάδα.

Νικήτρια ήταν η Εϊσα από την Αιθιοπία (15:29.71), με την συμπατριώτισσά της Γούντου (15:30.06) και την Τσεσάνγκ από την Ουγκάντα (15:31.17) να ακολουθούν στο βάθρο.

Η Ελλάδα στην 13η θέση του πίνακα μεταλλίων

Στον πίνακα μεταλλίων, η Ελλάδα αποχωρεί από το Κάλι με την 13η θέση στον κόσμο! Το χρυσό μετάλλιο του Κορακίδη στη σφύρα και το αργυρό της Φιλιππίδου στον δίσκο, έφεραν ψηλά την Ελλάδα στον πίνακα, όπου οι ΗΠΑ αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη στον κόσμο, στο τελευταίο αγώνισμα της διοργάνωσης!. Η Τζαμάικα με 6 χρυσά 6 αργυρά και 4 χάλκινα ήταν μπροστά, με την Αιθιοπία να έχει 6-5-1 και τις ΗΠΑ 6-4-4.

Οι Αμερικανοί έφηβοι ωστόσο στο φινάλε της διοργάνωσης, πήραν την πρωτιά στον τελικό της 4Χ400μ., με την Τζαμάικα να τερματίζει δεύτερη και να μένει στην ίδια θέση στον πίνακα μεταλλίων, ενώ τρίτη έμεινε η Αιθιοπία και τέταρτη η Κένυα.

 

Τελευταία Νέα