Ντουπλάντις: Σε χαλαρούς ρυθμούς 6.02μ. στην Ντόχα

Newsroom
Ντουπλάντις: Σε χαλαρούς ρυθμούς 6.02μ. στην Ντόχα

bet365

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις σε χαλαρούς ρυθμούς ξεπέρασε τα 6.02μ. στο πρώτο Diamond League της σεζόν στην Ντόχα.

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με τον 23χρονο Σουηδό να παίρνει άνετα τη νίκη στο επί κοντώ ανδρών με 6.02μ. στο Diamond League στην Ντόχα.

Το αγώνισμα εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων δεν έγινε χθες μαζί με το υπόλοιπο πρόγραμμα, αλλά φιλοξενήθηκε σήμερα σε κλειστή αίθουσα. Ο Ντουπλάντις χρειάστηκε μόλις δύο άλματα, ένα στα 5.61μ. και το άλλο στα 5.81μ. για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα των Diamond League.

Από τη στιγμή που έμεινε μόνος του, δοκίμασε επιτυχημένα με το πρώτο άλμα στα 6.02μ., για την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, στη συνέχεια δεν τα κατάφερε στα 6.12μ.

Ο Ντουπλάντις στις 20 Μαρτίου και στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βελιγράδια ανέβασε το δικό του απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ στα 6.20μ., στον ανοιχτό στίβο με 6.15μ. (Ρώμη, 2020) έχει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

Στον αγώνα στην Ντόχα αγωνίστηκε και ο Εμμανουήλ Καραλής, όμως δεν έβγαλε το ποθητό αποτέλεσμα. Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.41μ., όμως απέτυχε στα 5.61μ.
Οι Λάιτφουτ (ΗΠΑ), Μπρέντερς (Βέλγιο), Νίλσεν (ΗΠΑ) και ο Βαλεντίν Λαβιλενί σημείωσαν 5.71μ. Οι Ρενό Λαβιλενί και Πιοτρ Λίσεκ ακολούθησαν με 5.61μ.

 

Τελευταία Νέα