Πρεμιέρα από το Παρίσι στις 22 Ιανουαρίου ο Καραλής

Newsroom
Από το Παρίσι θα αρχίσει την χρονιά του 2022 στον κλειστό ο Εμμανουήλ Καραλής.

Μετά από μία σπουδαία χρονιά, ο Εμμανουήλ Καραλής ετοιμάζεται για την σεζόν του 2022, η οποία πλησιάζει.

Ο 4ος ολυμπιονίκης στο Τόκιο, θα κάνει την επανεμφάνισή του στις 22 Ιανουαρίου, στο μίτινγκ του Παρισιού. Ο αθλητής του Παναγιώτη Συμεωνίδη θα κυνηγήσει τόσο την σεζόν του κλειστού, με στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι, όσο και τις δύο μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού (Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθήμα). Στους στόχους του βέβαια είναι και η βελτίωση του ρεκόρ του, τώρα που έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών.

«Όταν ανέλαβα τον Εμμανουήλ ήταν στο μηδέν ψυχολογικά από τα διάφορα προβλήματα, που αντιμετώπισε τις προηγούμενες σεζόν. Όλο το βάρος έπεσε στο να ανακτήσει και πάλι την αυτοπεποίθηση του και την πίστη στον εαυτό του. Άλλωστε η αυτοπεποίθηση του στη διάρκεια του αγώνα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του. Δουλέψαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε πολύ πάνω στο κομμάτι της τεχνικής, όπου μπορώ να πω πως έχει γίνει μεγάλη βελτίωση μέχρι σήμερα» ανέφερε ο προπονητής του «Μανόλο», Παναγιώτης Συμεωνίδης.

«Ο Εμμανουήλ είναι ένα θετικό παιδί, που δουλεύει με συνέπεια. Είναι πολύ βελτιωμένος στον ψυχικό τομέα, που στο αγώνισμα μας παίζει καθοριστικό ρόλο. Ακόμη και ο υπέρμετρος ενθουσιασμός στη διάρκεια του αγώνα μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τραυματισμούς. Το πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου περιλαμβάνει περίπου 10 αγώνες, μαζί με το Πανελλήνιο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η αρχή θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου στο Παρίσι και θα ακολουθήσουν διάφοροι αγώνες στην Ευρώπη» πρόσθεσε για το πρόγραμμα του Καραλή στην σεζόν του κλειστού, το οποίο περιλαμβάνει και συμμετοχή στο μίτινγκ της Ουψάλα, κόντρα στον Ντουπλάντις.

Ο κ. Συμεωνίδης πάντως, κρατάει χαμηλούς τόνους ακόμη κι αν οι προσδοκίες πλέον έχουν μεγαλώσει για τον αθλητή του.

«Το ότι ήταν τέταρτος στους Ολυμπιακούς δε σημαίνει πως θα πάρει μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού. Πάντα οι στόχοι είναι υψηλοί. Ωστόσο υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλοί αθλητές που μπορούν να περάσουν τα έξι μέτρα. Το επίπεδο του αγωνίσματος είναι εξαιρετικά υψηλό. Στόχος μας είναι η σταθερότητα στην επίδοση. Μόνο μέσα από τη σταθερότητα θα έρθουν οι διακρίσεις» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως για την σεζόν του ανοιχτού θα ακολουθήσει μεγάλο αριθμό αγώνων καθώς υπάρχουν δύο μεγάλες διοργανώσεις.


@Photo credits: INTIME