Superleague 2: Η «κούρσα» της ανόδου ξεκινά

Superleague 2: Η «κούρσα» της ανόδου ξεκινά

Γράφουν: Γιώργος Ντυμένος, Φώτης Καρακούσης, Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Βασίλης Μπαλατσός

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τη Superleague 2 και σήμερα (22/2) που ξεκινούν τα Play Off και τα Play Out αρχίζει, επί της ουσίας, το πρωτάθλημα της τρέχουσας περιόδου.

Βλέπετε μετά την ολοκλήρωσή τους θα μάθουμε τις δύο ομάδες που θα κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή σε κάθε όμιλο και συνάμα θα πάρουν τα ισάριθμα «εισιτήρια» του προβιβασμού για τα «σαλόνια», όπως και εκείνες που θα πιούν από το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. Αρα το διακίβευμα, σε απλά ελληνικά, είναι για άπαντες οι κόποι ολόκληρης της χρονιάς.

Οσα clubs λοιπόν τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια στις θέσεις 1-5 των ομίλων τους συμμετέχουν στα αντίστοιχα Play Off του group τους και για αρχή διαίρεσαν με το ήμισυ τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στη regular season (σ.σ. η στρογγυλοποίηση πήγε προς τα πάνω).

Τα δύο μίνι τουρνουά θα διαρκέσουν 10 αγωνιστικές (σ.σ. κάθε club θα έχει από δύο ρεπό) και όποιος ή όποια βρίσκεται στην κορυφή μετά και το φινάλε τους (σ.σ. στο 50% των πόντων που διατηρούν από την κανονική διάρκεια θα προστεθούν και οι βαθμοί που θα συγκεντρώσουν σε αυτά τα οκτώ ματς), θα κατακτήσει τον τίτλο του Ομίλου του και συνάμα το δικαίωμα να συμμετάσχει του χρόνου στη Stoiximan Superleague.

Αντίστοιχο format ισχύει και για τα Play Out, όπου παίρνουν μέρος οι σύλλογοι που ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια στις θέσεις 6-10. Μετά την ολοκλήρωσή τους θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα υποβιβαστούν, αφού θα πέσουν η 9η και η 10η κάθε group (σ.σ. τέσσερις αθροιστικά). Ωστόσο προκύπτει μία σημαντική παράμετρος, καθώς οι Β’ Ομάδες ναι μεν «χάνουν» την κατηγορία αλλά θα πρέπει να αντικατασταθούν την επόμενη σεζόν από άλλη αντίστοιχη.

Ετσι εάν κάποια από τις τρεις Β’ που συμμετέχουν στα δύο Play Out βρεθεί, μετά και την ολοκλήρωσή τους, σε μία από τις δύο τελευταίες θέσεις του Ομίλου της ναι μεν θα υποβιβαστεί αλλά το 2025/26 θα αντικατασταθεί από άλλη Β’ ΠΑΕ (σ.σ. ανάλογα με την κατάταξη στο πρωτάθλημα των «μικρών» της SL) και αυτόματα, επειδή θα πρέπει να πέσουν δύο από κάθε όμιλο την SL2 στη Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστεί και ο αμέσως από πάνω σύλλογος.

Για παράδειγμα εάν κάποια Β’ Ομάδα τερματίσει 9η ή 10η στο group της θα πέσει και ο 8ος , ενώ αν π.χ. στο Νότο που συμμετέχουν ΑΕΚ Β’ και Αστέρας Β’ ΑΚΤΟR βρεθούν εκείνες στο 9-10 θα αντικατασταθούν από άλλες Β’ ΠΑΕ της SL και παράλληλα θα πέσουν στη Γ’ ο 7ος και ο 8ος, όπως θα προκύψουν ύστερα από τα Play Out.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν στέκονται στην αφετηρία τα 20 clubs της κατηγορίας, ενώ με γνώμονα τον προγραμματισμό που υπάρχει τα τέσσερα νέα «πρωταθλήματα» θα ολοκληρωθούν το διήμερο 3-4 Μαΐου. Οπως αποφασίστηκε μάλιστα οι δύο Ομιλοι θα παίζουν με μορφή… πινγκ πονγκ Σάββατο και Κυριακή, καθώς τη μία εβδομάδα θα έχουμε το Σάββατο «δράση» στον έναν και την Κυριακή στον άλλο και τούμπαλιν (σ.σ. αναλυτικά οι ημερομηνίες των αγωνιστικών εδώ).

Συν τοις άλλοις ας έχουμε κατά νου πως σε περίπτωση ισοβαθμίας θα υπερτερεί όποια ομάδα τερμάτισε την κανονική περίοδο σε καλύτερη θέση, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως ΑΕΛ και Κηφισιά, οι δύο πρωτοπόροι των Play Off δηλαδή, αποκτούν ένα επιπλέον bonus.

image

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας και οι βαθμολογίας

Η δράση λοιπόν θα αρχίσει με τα τέσσερα παιχνίδια του Νότου, όπου για τα Play Off δεσπόζει το Καλαμάτα-Πανιώνιος και για τα Play Out η αναμέτρηση Χανιά-Παναχαϊκή. Επί χάρτου μάλιστα ο όμιλος του Νότου, όπως αναγράφεται επίσημα, προβάλει και ο πλέον αμφίρροπος σε όλα τα μέτωπα. Στην κορυφή η Κηφισιά βρίσκεται μόλις στο «+1» από την 2η Μαύρη Θύελλα, ενώ στη «μάχη» της παραμονής ξέχωρα από το γεγονός πως συμμετέχουν δύο Β’ Ομάδες όπου ισχύει η ιδιαιτερότητα που σας μεταφέραμε παραπάνω, ο 1ος των Play Out με τον ουραγό έχουν διαφορά μόλις τριών πόντων!

Στο Βορρά τώρα η αυλαία ανοίγει αύριο με το μεγάλο ντέρμπι Ηρακλής-ΑΕΛ, που ίσως αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του Γηραιού να μπει για τα καλά στο «κόλπο» της ανόδου.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Play Off Νότου (22/2)

  • Καλαμάτα-Πανιώνιος (15:00, ΣΚΑΪ)
  • Κηφισιά-Αιγάλεω (15:00)
  • Ρεπό: Ηλιούπολη

Play Out Νότου (22/2)

  • Παναργειακός-ΑΕΚ Β' (13:00)
  • Χανιά-Παναχαϊκή (13:00)
  • Ρεπό: Αστέρας B' ΑΚΤΟR

Play Off Βορρά (23/2)

  • Ηρακλής-ΑΕΛ (11:45, ΣΚΑΪ)
  • Καμπανιακός-Μακεδονικός (11:45)
  • Ρεπό: ΠΑΣ Γιάννινα

Play Out Βορράς (23/2)

  • Διαγόρας Ρόδου-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (15:00)
  • Νίκη Βόλου-Καβάλα (15:00)
  • Ρεπό: ΠΑΟΚ Β'

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των Play Off και των Play Out εδώ.

Οι βαθμολογίες που ξεκινούν τα Play Off και τα Play Out

Play Off Νότος

1. Κηφισιά 23 (45)
2. Καλαμάτα 22 (43)
3. Πανιώνιος 17 (34)
4. Αιγάλεω 12 (23)
5. Ηλιούπολη 10 (20)

*Σε παρένθεση οι βαθμοί που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια.

Play Off Βορρά

1. ΑΕΛ 24 (48)
2. Ηρακλής 18 (36)
3. ΠΑΣ Γιάννινα 16 (31)
4. Μακεδονικός 14 (27)
5. Καμπανιακός 13 (26)

*Σε παρένθεση οι βαθμοί που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια.

Play Out Νότος

6. ΑΕΚ Β' 10 (19)
7. Χανιά 9 (17)
8. Αστέρας Β' AKTOR 8 (15)
9. Παναργειακός 8 (15)
10. Παναχαϊκή 7 (14)

*Σε παρένθεση οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια.

Play Out Βορράς

6. Νίκη Βόλου 11 (21)
7. ΠΑΟΚ Β' 10 (20)
8. Διαγόρας 8 (16)
9. Καβάλα 6 (12)
10. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 4 (8)

*Σε παρένθεση οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια.

image

Τα πρόσωπα που θα κρίνουν τα Play Off

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΟ

Κηφισιά: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής εδώ δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Μάναλη! Με 12 τέρματα είναι στους κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος. Είναι ο παίκτης που έδωσε βαθμό στην Καλαμάτα, γκολ στο 2-1 με τον Πανιώνιο, γκολ με τον Παναργειακό στο 1-0, γκολ στο 2-1 με τα Χανιά. Όποτε τον χρειάζεται η ομάδα του είναι εκεί και στα Play Off σαφώς θα παίξει σημαντικό ρόλο η απόδοσή του.

Καλαμάτα: Μια ομάδα που έχει αρκετούς πρωταγωνιστές. Η τριάδα Παμλίδη (6 γκολ), Μόρσεϊ-Μορέιρα (από 5 γκολ), σαφώς κι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού, που έχει ποιοτικές λύσεις σε κάθε γραμμή αλλά και το βάθος που χρειάζεται για να κόψει εν τέλει πρώτη το... νήμα και να πανηγυρίσει την άνοδο.

Πανιώνιος: Μια ομάδα που χτίστηκε το καλοκαίρι πάνω σε παίκτες με μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις από τα ελληνικά αλλά κυρίως από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Τσερίσεβ είναι παίκτης που μπορεί με ένα άγγιγμα της μπάλας να κάνει τη διαφορά, όπως είχε κάνει και με τον Πανσερραϊκό όπου με τρία γκολ έδωσε στην ομάδα του μια τρομερή πρόκριση. Ο Σεμπά έχει πετύχει 4 γκολ ως τώρα κι οι Στούπης, Μπούσης - Κολοβός έχουν από 3.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ

ΑΕΛ: Είναι ο κορυφαίος σκόρερ και των δύο ομίλων. Είναι αυτός που σχεδόν κάθε αγωνιστική έχει επαφή με τα δίχτυα. Ο Γιάννης Πασάς της ΑΕΛ, στα 34 του αποδεικνύει πώς η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Με 16 γκολ σε 17 ματς καταλαβαίνουμε όλοι ότι στα ντέρμπι με τον Ηρακλή θα παίξει σημαντικό ρόλο σε τι μέρα θα είναι. Μετράει ήδη 3 γκολ απέναντι στον Γηραιό.

Ηρακλής: Ο Θοδωρής Τσιριγώτης είναι ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ της κατηγορίας. Εχει 14 γκολ σε 18 ματς και θα είναι κομβικός στην... επική ανατροπή που θα προσπαθήσει να κάνει η ομάδα του απέναντι στην ΑΕΛ στο κυνήγι της κορυφής. Στα δύο ματς της κανονικής διάρκειας δεν σκόραρε κόντρα στους βυσσινί και μένει να δούμε αν... φυλάει κάτι για τα Play Off.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Βασίλης Μάντζης γουστάρει που παίζει στον ΠΑΣ Γιάννινα και σε μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα της Ηπείρου είναι... εκεί έχοντας 6 γκολ. Χωρίς αμφιβολία ό,τι καλύτερο έχει η ομάδα του ΠΑΣ φέτος και στην περίπτωση που έρθουν τα... πάνω-κάτω και πάρει αυτή η ομάδα την 1η θέση - όσο δύσκολο κι αν είναι - τότε ο Μάντζης θα έχει βάλει το... πόδι του.

image

Οι... μάχες των πάγκων

Βορράς

Βοσνιάδης: Ο τεχνικός που ξέρει να ανεβάζει ομάδες

Ξεκινάμε το αφιέρωμα στους προπονητές από τον βόρειο όμιλο και τον Αλέκο Βοσνιάδη. Όχι μόνο γιατί η ΑΕΛ είναι στην κορυφή αήττητη και φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο, αλλά και γιατί ο 64χρονος είναι ο άνθρωπος που ξέρει να ανεβάζει ομάδες στην μεγάλη κατηγορία όσο κανείς. Κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό και σίγουρα δεν το βρίσκεις σε πολλούς.

Για την ακρίβεια ήδη το έχει καταφέρει όχι μία και δύο, αλλά πέντε φορές, από τις οποίες τις 4 το έχει κάνει κατακτώντας το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, ένα κατόρθωμα που είναι σπουδαίο και όχι κάτι απλό που λέγεται για να λέγεται. Τελευταία του φορά ήταν η περσινή όταν και επανέφερε στο προσκήνιο την Athens Kallithea. Οι Θεσσαλοί θέλουν να γυρίσουν εκεί που με δεδομένη την μεγάλη τους ιστορία αξίζουν και ο Αλέκος Βοσνιάδης δείχνει ο πιο κατάλληλος για τους οδηγήσει στην γη της επαγγελίας. Αν το καταφέρει θα έχει φτάσει τις 6 ανόδους, αριθμός που μιλάει από μόνος του.

Δερμιτζάκης: Την μεγαλύτερη καριέρα στη Superleague

Από τους τρεις προπονητές των ομάδων του βορείου ομίλου που θα παλέψουν για την άνοδο, την μεγαλύτερη εμπειρία στην μεγάλη κατηγορία έχει χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο 56χρονος τεχνικός που θέλει να κάνει την υπέρβαση φέτος με τον Ηρακλή, έχει καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ, του Αστέρα, του Πανθρακικού με τον οποίο έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του Κυπέλλου, του ΟΦΗ, της Λαμίας, ενώ πήγε και στην Κύπρο και τον Ερμή Αραδίππου.

Το καλοκαίρι ήταν προπονητής της ΑΕΛ αλλά πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις αποτέλεσε παρελθόν και η αλήθεια είναι πως όταν στις 20 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε από τον Ηρακλή, δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτηκαν πως θα ήθελε όσο τίποτα να οδηγήσει τον Γηραιό στη Superleague και για να πάρει «εκδίκηση» από την πρώην ομάδα του. Η αλήθεια είναι πως έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα των «κυανόλευκων». Τώρα αν αυτό φτάνει θα φανεί την Κυριακή όταν και ο Ηρακλής θα υποδεχθεί την ΑΕΛ, καθώς αν κερδίσει μειώνει στους 3 και έχουμε Play Off, ενώ αν χάσει ουσιαστικά τελειώνουν όλα...

Μπαδήμας: Στα 50 του θέλει το άλμα στην καριέρα του

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει από λίγες έως ελάχιστες πιθανότητες για άνοδο, αλλά θα παλέψει ως το τέλος για να τα καταφέρει. Στο πάγκο της ομάδας είναι ο Νίκος Μπαδήμας, ο 50χρονος προπονητής που θέλει με τους Ηπειρώτες να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Έχει μια σημαντική καριέρα στον χώρο χωρίς όμως να έχει κάνει το άλμα που θα ήθελε και ο ίδιος. Κάτι που σίγουρα επιθυμεί να το πετύχει με τους Κυανόλευκους.

Ο Μπαδήμας γνωρίζει καλά τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς είχε διατελέσει προπονητής στις ομάδες Κ17 και Κ19 και με τους πρώτους είχε καταφέρει να βρεθεί στο φάιναλ φορ, ενώ είχε εργαστεί και στην πρώτη ομάδα ως βοηθός, κάτι που έκανε στο ξεκίνημα της χρονιάς στον Λεβαδειακό δίπλα στον Νίκο Παπαδόπουλο. Δεν έχει την εμπειρία των Βοσνιάδη και Δερμιτζάκη, αλλά από την άλλη έχει την δίψα να μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω που και ο ίδιος θέλει για τον εαυτό του.

Νότος

Λέτο: Το 1/10 να κάνει στους πάγκους από όσα έκανε ως ποδοσφαιριστής θα είναι απόλυτα πετυχημένος

Και πάμε τώρα στον νότο, αρχίζοντας με την Κηφισιά που ήταν στην κορυφή και με τον άνθρωπο που ως ποδοσφαιριστής ήταν με διαφορά του δεύτερου ο καλύτερους από τους έξι. Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Λέτο που μετά από μια μεγάλη καριέρα ως παίκτης που τον έφερε και στην χώρα μας κατακτώντας νταμπλ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, θέλει να πετύχει κάτι καλό και ως προπονητής. Για την ακρίβεια αν στους πάγκους κάνει μόλις το 1/10 από όσα έκανε μέσα στα γήπεδα, θα είναι απόλυτα πετυχημένος.

Η Κηφισιά είναι ο πρώτος σταθμός της καριέρας του, καθώς σε Εστεγλάλ Τεχεράνης και Αλ Γκαράφα είχε δουλέψει ως βοηθός. Τώρα είναι πρώτος και με την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δείχνει πως μπορεί και εκεί να πετύχει. Βέβαια όλα θα κριθούν στα Play Off. Ο Λέτο είναι το μεγάλο όνομα ως ποδοσφαιριστής, αλλά ο ρούκι τεχνικός έχει λιγότερη εμπειρία από τον Σπανό και μένει να δούμε αν αυτό παίξει ρόλο στην μάχη της ανόδου.

Σπανός: Ο ορισμός του «στρατιώτης» του ποδοσφαίρου

Μόλις έναν βαθμό πίσω από την Κηφισιά είναι η Καλαμάτα του Δημήτρη Σπανού. Ο 56χρονος προπονητής είναι αυτό που λέμε «στρατιώτης» του ποδοσφαίρου. Ένας άνθρωπος που έχει συνηθίσει τα δύσκολα, καθώς στην μεγάλη του καριέρα έχει εργαστεί σε ομάδες που πάλευαν για την σωτηρία τους. Αυτό τον έχει κάνει να ξέρει από μάχες όσο λίγοι. Η φιλοσοφία του είναι το να δίνεις τα πάντα για τη νίκη ως το τέλος, κάτι που έχει φανεί ξεκάθαρα και στους Μεσσήνιους.

Με την διαφορά από την Κηφισιά να είναι τόσο μικρή, ο Σπανός θέλει να καταφέρει να οδηγήσει την «Μαύρη Θύελλα» μετά από χρόνια στην μεγάλη κατηγορία και δεν διστάζει να λέει πως η ομάδα του είναι καλύτερη και μπορεί να τα καταφέρει. Σε σχέση με τους άλλους δύο τεχνικούς των ομάδων που θα παλέψουν για την άνοδο έχει απείρως μεγαλύτερη εμπειρία και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί για να ανέβει με την Καλαμάτα στην Superleague.

Κουτρομάνος: Ο πιο άπειρος αλλά και με μεγάλη δίψα

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε την φετινή χρονιά στην Superleague 2 με τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο και όταν αποφασίστηκε να χωρίσουν οι δρόμοι τους, ανέλαβε ο συνεργάτης τους, Νώντας Κουτρομάνος. Αρχικά οι «κυανέρυθροι» ψάχτηκαν να βρουν κάποιον πιο έμπειρο για να παλέψουν στα Play Off, αλλά τελικά αποφάσισαν πως αυτό θα γίνει με τον νεαρό προπονητή.

Ο Κουτρομάνος δεν θα είναι μόνος του, καθώς στον Πανιώνιο ουσιαστικά θα υπάρχει δίδυμο στον πάγκο μαζί με τον Ηλία Κολοβό. Οι δυο τους θα προσπαθήσουν κάτι που αρχικά δείχνει να μοιάζει με θαύμα με την διαφορά από την Κηφισιά να είναι στους 6 βαθμούς, αλλά όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Το σίγουρο είναι πως και οι δύο έχουν την δίψα που μπορεί να κάνει την ομάδα της Νέας Σμύρνης να πετύχει αυτό το θαύμα...

image

Πού «ποντάρουν» οι διεκδικήτριες της ανόδου

Βορράς

ΑΕΛ: Δεν χωράει αμφιβολία πως η Λάρισα είναι το απόλυτο φαβορί για την άνοδο στη Stoiximan Superleague. Εκτός από το γεγονός πως «μπαίνει» στα Play Off με μεγάλο προβάδισμα έξι βαθμών είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας. Το σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη έχει την κορυφαία επίθεση του Ομίλου με 37 γκολ και την καλύτερη άμυνα της Superleague 2 με 9 γκολ παθητικό. Εκτός αυτών στον πάγκο τους οι Θεσσαλοί έχουν έναν προπονητή - σπεσιαλίστα στις ανόδους. Επί της ουσίας το μοναδικό ζητούμενο για την ΑΕΛ είναι να συνεχίσει αυτήν την πορεία.

Ηρακλής: O Γηραιός ήταν στην κανονική διάρκεια η δύτερη καλύτερη ομάδα του Βορρά πίσω από την «αχτύπητη» ΑΕΛ. Όπως δείχνουν οι αριθμοί οι Θεσσαλονικείς έχασαν πολύτιμο χρόνο στη «μάχη» της ανόδου μέχρι να καταλήξουν στον Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος στις 9 αγωνιστικές που κοούτσαρε είχε 8 νίκες και 1 ήττα στο ντέρμπι με τη Λάρισα. Το δυνατό στοιχείο του Ηρακλή είναι ο προπονητής του, καθώς έχει εμπειρία στον πρωταθλητισμό σε αυτήν την κατηγορία, ενώ διαθέτει και μια ομάδα με ποιότητα στη γραμμή κρούσης που έχει το «εύκολο» γκολ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αν οι Ηπειρώτες καταφέρουν να καλύψουν αυτήν τη διαφορά των 8 βαθμών που τους χωρίζουν από την κορυφή θα πρόκειται για την απόλυτη έκπληξη των τελευταίων ετών στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Ο ΠΑΣ παρόλο που από τους δυο αντιπάλους ήταν η ομάδα που έπαιξε πιο πρόσφατα στα «σαλόνια» έχει μεγάλη απόσταση από τις άλλες δυο διεκδικήτριες. Πάντως, το δυνατό της κομμάτι της ομάδας των Ιωαννίνων είναι η έδρα της, καθώς μαζί με την ΑΕΛ είναι οι μοναδικές αήττητες κόντρα στις άλλες τέσσερις ομάδες των Play Off.

Νότος

Κηφισιά: Η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο προπορεύεται στη βαθμολογία σχεδόν από την αρχή της σεζόν και καλείται να παραμείνει στη θέση της μέχρι τέλους. Το κλαμπ των Βορείων Προαστίων έχει ως στόχο να επαναλάβει την επιτυχία της σεζόν 2022-23 και να πανηγυρίσει άμεση επάνοδο στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας το «know how» σε σχέση με τις διεκδικήτριες. Το μεγάλο όπλο της Κηφισιάς είναι η επίθεσης της, η οποία είναι η κουρφαία της Supelreague 2, έχοντας 40 γκολ, 13 περισσότερα σε σχέση με την Καλαμάτα και τον Πανιώνιο. Παρόλο που αποχώρησε ο Ανδρέας Τετέι οι πρωτοπόροι του Νότου έχουν στις τάξεις τους τον πρώτο σκόρερ του Ομίλου Γιώργο Μάναλη, τους Πόμπο - Κυριόπουλο που κάνουν εξαιρετική σεζόν και τον Γενάρη ανέβηκαν επίπεδο μεσοεπιθετικά με τους Πολέτο, Τζίμα και Βιγιαφάνες.

Καλαμάτα: H Μαύρη Θύελλα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κηφισιά σε όλη αυτήν την πορεία και περιμένει τη στιγμή της για να κάνει την προσπέραση. Το μεγάλο «ατού» των Μεσσήνιων είναι πως σε σχέση με τις άλλες δυο διεκδικήτριες της ανόδου, έχουν πολύ πιο έμπειρο προπονητή. Ο 55χρονος Δημήτρης Σπανός έχει ανεβάσει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία τόσο τον Άρη, όσο και τον Ιωνικό, ενώ ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι στην πρώτη του χρονιά ως πρώτος προπονητής και ο Νώντας Κουτρομάνος είναι υπηρεσιακός. Αγωνιστικά η Καλαμάτα «ποντάρει» στην ανασταλτική της λειτουργία, καθώς έχει την καλύτερη άμυνα του Ομίλου με παθητικό 10 γκολ, μόλις ένα περισσότερο σε σχέση με την ΑΕΛ.

Πανιώνιος: Όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Βορρά έτσι και ο Πανιώνιος στο Νότο είναι το μεγάλο «αουτσάιντερ» στη μάχη της ανόδου. Ο Ιστορικός απέδειξε πως θα είναι ανταγωνιστικός μέχρι το φινάλε, καθώς είναι η ομάδα που έσπασε το αήττητο της Κηφισιάς την προτελευταία αγωνιστική, όμως η διαφορά των έξι βαθμών δεν είναι αμελητέα. Βέβαια το κλαμπ της Νέας Σμύρνης δεν θα έχει το βάρος του «φαβορί», όπως οι δυο ομάδες που βρίσκονται μπροστά της, ενώ μεσοεπιθετικά έχει παίκτες διαφοράς, όπως είναι οι Τσερίσεβ, Κολοβός και Σεμπά.

image

ΑΕΛ και Κηφισιά θα επιστρέψουν στη Stoiximan Superleague αν... επαναληφθούν τα αποτελέσματα

Η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι πως όλα μπορούν να συμβούν και κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, όμως τα ζευγαρώματα αυτών των 10 αγωνιστικών των Play Off σε Βορρά και Νότο τα έχουμε δει ήδη εν δράσει στη regular season της Superleague 2. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως η ποδοσφαιρική ιστορία θα επαναληφθε...

Στο υποθετικό σενάριο που τελικά δούμε... μια από τα ίδια στα Play Off τι θα γίνει στο φινάλε; Η ΑΕΛ θα επανέλθει με... άνεση στη Stoiximan Superleague μετά από μια τετραετία και η Κηφισιά θα πανηγυρίσει την άμεση επάνοδο της στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο Βορρά η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ολοκλήρωσε αήττητη την πορεία της και στο ενδεχόμενο της «επανάληψης» θα πετύχει το αξιοσημείωτο επίτευγμα της αήττητης ανόδου. Στην κανονική διάρκεια οι Βυσσινί με τους τέσσερις αντιπάλους τους στα Play Off είχαν ρεκόρ 6-2-0 και με αυτή τη συγκομιδή θα φτάσουν τους 44 βαθμούς, ενώ αν ο Γηραιός επαναλάβει το 4-1-3 η τελική διαφορά μετά της πρώτης και της δεύτερης θέσης θα είναι στους 13 βαθμούς (44-31)!

Από την πλευρά τους ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ρεκόρ 3-3-2, ο Μακεδονικός 2-1-4, ενώ ο Καμπανιακός δεν θα κάνει νίκη και θα πάρει τέσσερις βαθμούς (0-4-4).

Πολύ πιο οριακή είναι η κατάσταση στο Νότο και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως την 1η Κηφισιά και τη 2η Καλαμάτα τους χωρίζει μόλις ένας πόντος, ενώ ο Πανιώνιος είναι στο -6. Για δυο βαθμούς η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο έχει καλύτερη συγκομιδή από το σύνολο του Δημήτρη Σπανού και συνεπώς αν έχουμε τα ίδια αποτελέσματα, η ομάδα των Βορείων Προαστίων θα αγωνιστεί για δεύτερη χρονιά στην ιστορία της στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας ένα τρίποντο περισσότερο από τη Μαύρη Θύελλα (40-37).

Η Κηφισιά στην κανονική διάρκεια είχε ρεκόρ 5-2-1, καθώς το αήττητο της έσπασε την προτελευταία αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη, ενώ η Καλαμάτα είχε 4-3-1 και την μοναδική της ήττα την έκανε στο ντέρμπι με την ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο στο Ζηρίνειο. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος έχει συγκομιδή 5-1-2, το Αιγάλεω 2-2-4, ενώ η Ηλιούπολη πήρε μόλις ένα βαθμό (0-1-7).

Τα αντίστοιχα αποτελέσματα του Βορρά στην κανονική διάρκεια:

1η - 6η αγωνιστική

  • Ηρακλής - ΑΕΛ 1-2 / ΑΕΛ - Ηρακλής 3-0
  • Καμπανιακός - Μακεδονικός 0-2 / Μακεδονικός - Καμπανιακός 1-0

2η - 7η αγωνιστική

  • ΑΕΛ - Καμπανιακός 3-0 / Καμπανιακός - ΑΕΛ 0-2
  • Μακεδονικός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 / ΠΑΣ Γιάννινα - Μακεδονικός 3-1

3η - 8η αγωνιστική

  • Καμπανιακός – Ηρακλής 3-3 / Ηρακλής - Καμπανιακός 5-0
  • ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 1-1 / ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

4η - 9η αγωνιστική

  • Ηρακλής - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 / ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής 2-1
  • ΑΕΛ - Μακεδονικός 2-0 / Μακεδονικός - ΑΕΛ 0-1

5η - 10η αγωνιστική

  • Μακεδονικός - Ηρακλής 0-2 / Ηρακλής - Μακεδονικός 3-0
  • ΠΑΣ Γιάννινα - Καμπανιακός 2-1 / Καμπανιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Η βαθμολογία στο Βορρά με βάση τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας:

1. ΑΕΛ 44
2. Ηρακλής 31
3. ΠΑΣ Γιάννινα 28
4. Μακεδονικός 21
5. Καμπανιακός 17

Τα αντίστοιχα αποτελέσματα του Nότου στην κανονική διάρκεια:

1η - 6η αγωνιστική

  • Καλαμάτα - Πανιώνιος 1-1 / Πανιώνιος - Καλαμάτα 0-1
  • Κηφισιά - Αιγάλεω 4-0 / Αιγάλεω - Κηφισιά 0-0

2η - 7η αγωνιστική

  • Πανιώνιος - Κηφισιά 2-0 / Κηφισιά - Πανιώνιος 2-1
  • Αιγάλεω - Ηλιούπολη 2-0 / Ηλιούπολη - Αιγάλεω 1-3

3η - 8η αγωνιστική

  • Κηφισιά - Καλαμάτα 1-0 / Καλαμάτα - Κηφισιά 1-1
  • Ηλιούπολη - Πανιώνιος 1-1 / Πανιώνιος - Ηλιούπολη 2-0

4η - 9η αγωνιστική

  • Καλαμάτα - Ηλιούπολη 1-0 / Ηλιούπολη - Καλαμάτα 0-2
  • Πανιώνιος - Αιγάλεω 2-0 / Αιγάλεω - Πανιώνιος 1-2

5η - 10η αγωνιστική

  • Αιγάλεω - Καλαμάτα 1-1 / Καλαμάτα - Αιγάλεω 3-0
  • Ηλιούπολη - Κηφισιά 0-2 / Κηφισιά - Ηλιούπολη 5-0

Η βαθμολογία του Νότου με βάση τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας:

1 Κηφισιά 40
2. Καλαμάτα 37
3 Πανιώνιος 33
4. Αιγάλεω 20
5. Ηλιούπολη 11

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
Φόρτωση BOLM...