Athens City Festival: Πάρτυ και συναυλίες σε 5 απρόσμενα μέρη της Αθήνας

Athens City Festival: Πάρτυ και συναυλίες σε 5 απρόσμενα μέρη της Αθήνας

Νατάσσα Σχοινά

Ο καιρός «ανοίγει» πια και το μόνο που έχεις στο μυαλό σου είναι να βγεις έξω και να απολαύσεις εξόδους με την παρέα. Γιατί τι μπορεί να φτιάξει την καθημερινότητα και να σε κάνει να ξεφύγεις από τη ρουτίνα αν όχι η ωραία μουσική σε ένα απολαυστικό μέρος με τους φίλους σου.

Σίγουρα έχεις συγκεκριμένους «δοκιμασμένους» προορισμούς που επιλέγεις ξανά και ξανά, όμως, αυτό που πιθανώς δεν ξέρεις είναι ότι ο φετινός Μάιος στην Αθήνα θα είναι ξεχωριστός. Ο λόγος; Το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων είναι μία ευκαιρία για να γνωρίσεις ιδιαίτερα σημεία που πιθανώς ποτέ δεν είχες στο μυαλό σου ως “place to be”.

Έτσι, έως τις 31 Μαΐου σε περιμένει ένα πλούσιο πρόγραμμα με περισσότερες από 200 δράσεις που περιλαμβάνει από αξέχαστες εμπειρίες φαγητού, βόλτες σε υπέροχα σημεία της Αθήνας στα οποία δεν είχες δώσει προσοχή, κινηματογραφικές προβολές και πολλά άλλα. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζουν συναρπαστικά πάρτυ και συναυλίες για να περάσεις καλά με όποια παρέα κι αν πας και να δεις και κάτι διαφορετικό από αυτά που έχεις συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Πάμε να τα δούμε.

SO… THIS IS ATHENS

athenscityfestival

Πάρτυ στη Σανταρόζα (7/5)
Πού: Πλατεία Δικαιοσύνης, Σανταρόζα & Πανεπιστημίου, Αθήνα

Στο μέρος όπου φτιάχτηκε το πρώτο Βασιλικό Τυπογραφείο το 1836, βρίσκεται μία ιδιαίτερη πλατεία, που ελάχιστοι έχουν στο μυαλό τους ως πιθανό προορισμό για μία έξοδό τους. Η πλατεία Δικαιοσύνης βρίσκεται 4 λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό του Μετρό Πανεπιστήμιο, στη Σανταρόζα & Πανεπιστημίου και, θα ακούσεις να αποκαλείται από πολλούς πλατεία Σανταρόζα στη μνήμη του μεγάλου φιλέλληνα Ιταλού Στρατηγού Σαντόρε ντι Σανταρόζα.

Εκεί, στις 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ένα συναρπαστικό dance party με τρία B2B sets από τους Express Skopelitis (Iro & Discojuice) στις 17:30, Chevy & Dimitri Papaioannou στις 19:30 και K.atou & Figkott στις 21:30. Από Disco και House μέχρι Balaeric Beat και Rare Grooves, το mobile party Needless σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα & Βeyond έχει φροντίσει να ακούσεις κάθε μουσική που θα σε βοηθήσει να μπει σε ένα χαλαρωτικό και διασκεδαστικό κλίμα λίγο πριν την άφιξη άλλης μίας Δευτέρας. Μία μοναδική εμπειρία σε ένα από τα πιο διάσημα «άγνωστα» σημεία της Αθήνας.

athenscityfestival
Πάρκο της Ελπίδας (21/5)
Πού: Πλατεία Ελπίδος, Αθήνα

Μπορεί η Καλλιρρόης να είναι ένας πολύβουος δρόμος στα Πετράλωνα, όμως, η πλατεία Ελπίδας είναι το σημείο που κάθε κάτοικος, εντός κι εκτός περιοχής, θέλει να γνωρίσει. Υπάρχει κάτι το παραδοσιακό, μία vintage αίσθηση, που σε μεταφέρει έστω και για λίγο σε μία παλιά εποχή.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να κάνεις την Κυριακή 21 Μαΐου από τις 19:00 έως τις 22:30 από το να πάρεις την κοπέλα σου και να βρεθείτε στην πλατεία Ελπίδας. Σκέψου να κάθεστε στο γκαζόν την ώρα που εκλεκτές γαστρονομικές προτάσεις καταφθάνουν για να σας ικανοποιήσουν. Τα αγαπημένα εστιατόρια Park Βench και Trattoria Italia d’Onofrio σίγουρα είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένα που έχουν αναλάβει αυτήν την αποστολή. Παράλληλα, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακα Mr. Z ενώνει τους Mister Enarto και Lil Dim και απογειώνουν το vibe της βραδιάς φέρνοντας όλους τους παρευρισκόμενους ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι. Άλλωστε, τίποτα δε φτιάχνει πιο ρομαντική ατμόσφαιρα για date με το κορίτσι από ερωτικά Γαλλικά chansons.


Τζαζ στη Δεξαμένη (23/5)
Πού: Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, Αθήνα

Η πλατεία Δεξαμενής στη γειτονιά του Κολωνακίου είναι φορτισμένη με ιστορία πολλών ετών, όχι μόνο της Αδριάνειου Δεξαμενής στην οποία οφείλει το όνομά της, αλλά και όλων των προσωπικοτήτων, όπως ο Κώστας Βάρναλης, ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, που σύχναζαν στο σημείο. Η Δεξαμενή έχει μία διαχρονική γοητεία που μέχρι σήμερα παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ και στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Στις 23 Μαΐου, από τις 20:30, αυτή η γοητεία της Δεξαμενής θα «παντρευτεί» με το δημιουργικό ταλέντο του χαρισματικού κοντραμπασίστα Μιχάλη Καλκάνη και του σχήματός του, Mihalis Kalkanis Group. Εκείνη την ημέρα, η ακουστική μουσική θα συναντηθεί με την ηλεκτρονική, με τον ιδιαίτερο τρόπο που πάντα χαρακτηρίζει τον δημιουργό της ανερχόμενης ευρωπαϊκής neoclassical σκηνής. Ταυτόχρονα, ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Emotions» μυώντας ακόμα περισσότερο το κοινό στον ξεχωριστό του κόσμο.

athenscityfestival

Yucatan στην Κοτοπούλη (26/5)
Πού: Πεζόδρομος Μαρίκας Κοτοπούλη, Αθήνα

Ο πεζόδρομος Μαρίκας Κοτοπούλη ξεκινάει από την ιστορική πλατεία της Ομόνοιας και πήρε το όνομά του από την εμβληματική Ελληνίδα ηθοποιό που άφησε σπουδαία κληρονομιά τόσο με το έργο της στον χώρο της υποκριτικής όσο και με τη δυναμική της προσωπικότητα.

Σε αυτό το σημείο που συνδυάζει το παρόν με το παρελθόν, η ομάδα Yucatan θα δημιουργήσει ένα φανταστικό υπαίθριο club, το οποίο φυσικά θα περιλαμβάνει υπέροχη μουσική που θα δώσει τον παλμό για να ξεσηκωθούν οι παρευρισκόμενοι. Πρόκειται για τον απόλυτο προορισμό για κάθε λάτρη της ηλεκτρονικής μουσικής αλλά και για οποιονδήποτε θέλει να περάσει μία εναλλακτική βραδιά σε ένα ιστορικό σημείο της Αθήνας.

thisisathens

Πάρτυ στο Πάρκινγκ του Λυκαβηττού (28/5)

Πού: Parking Θεάτρου Λυκαβηττού, Λόφος Λυκαβηττού, Αθήνα

Ο Λυκαβηττός είναι ένα από τα σημεία της Αθήνας με την ωραιότερη θέα, κάτι πολύ λογικό αφού είναι το δεύτερο ψηλότερο σημείο του λεκανοπεδίου της Αττικής. Ο μύθος λέει πως η θεά Αθηνά κουβαλούσε τον βράχο και πως έπεσε από τα χέρια της στο άκουσμα μίας κακής είδησης. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή τον έχεις επισκεφτεί, αν όχι για βόλτα, για να παρακολουθήσεις μία παράσταση ή συναυλία στο Θέατρο Λυκαβηττού.

Στις 28 Μαΐου, το πάρκινγκ του Λυκαβηττού θα γίνει ο «καμβάς» πάνω στον οποίο θα πραγματοποιηθεί το πιο προηγμένο open air πάρτυ από τους ανθρώπους που έχουν βρει τη «μυστική συνταγή» για να ενώνουν το κοινό μέσω της μουσικής και του πολιτισμού, τους Street Outdoors. Είσαι έτοιμος για το πιο φαντασμαγορικό πάρτυ σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Αθήνας; Γιατί αυτό είναι σίγουρα έτοιμο για εσένα!

Πέρα από τα συναρπαστικά πάρτυ που μπορείς να απολαύσεις, το φετινό Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνει πάνω από 200 ξεχωριστές δράσεις και εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλα τα γούστα. Μπες εδώ, αναζήτησε αυτά που σου αρέσουν και ξέφυγε από τα συνηθισμένα αυτόν τον Μάιο!