Ioannina Lake Run: Η 15η χρονιά ήταν η καλύτερη!

Ioannina Lake Run: Η 15η χρονιά ήταν η καλύτερη!

Το Ioannina Lake Run έχει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: τη λίμνη. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Τα Ιωάννινα και η Παμβώτιδα δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να πετύχει και με το παραπάνω ένας αγώνας δρόμου. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι δεν αρκεί το ιδανικό φόντο για να φτάσει ένα event στην απόλυτη επιτυχία.

Οι διοργανωτές κάνουν κάθε χρόνο – εδώ και 15 έτη – το καλύτερο δυνατό από την πλευρά τους και κερδίζουν το στοίχημα για την ανάπτυξη του εγχώριου (και όχι μόνο) αθλητικού τουρισμού. Για ακόμη μια χρονιά, λοιπόν, το Σαββατοκύριακο 18-19/9 η ομάδα είχε φροντίσει να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και οι συμμετέχοντες, εκ των οποίων κάποιοι elite αθλητές, να μπορούν να απολαύσουν και με το παραπάνω τη μαγευτική διαδρομή. Έτσι και έγινε.

limni

Οι αγώνες ξεκίνησαν με τα 5 και 10 χιλιόμετρα, που διεξήχθησαν το Σάββατο 18/9, ενώ την Κυριακή 19/9 ακολούθησαν το δυναμικό βάδισμα 30 χλμ., καθώς και ο γύρος της λίμνης (30 χλμ.) για elite και average runners.

Από την πλευρά της η bwin, ένα από τα μεγαλύτερα στοιχηματικά brands παγκοσμίως, δεν θα μπορούσε να λείπει από το μεγαλύτερο περιφερειακό δρομικό event της χώρας και έτσι έδωσε για τρίτη χρονιά ένα ηχηρό «παρών» στα Ιωάννινα στηρίζοντας τους αθλητές.

hku

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε το Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Ημέρα πρώτη

Η εκκίνηση για τα 5k και τα 10k στο Ioannnina Lake Run 2021 δόθηκε σε μια εορταστική ατμόσφαιρα με τον κόσμο να πλησιάζει με χαρά στη γραμμή έχοντας σύμμαχο τον καιρό. Στο αγωνιστικό κομμάτι, αυτό που χαρακτήρισε τους αγώνες δρόμου των 5 χλμ. και των 10 χλμ., ήταν οι σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις των αθλητών σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, πιθανώς και λόγω της καλοκαιρίας.

jhrdklj

Στο νήμα κρίθηκε ο αγώνας των 5 χλμ. που άνοιξε το αγωνιστικό διήμερο του Ioannina Lake Run 2021, με τρεις αθλητές να δίνουν μάχη σώμα με σώμα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Πρώτος τερμάτισε ο Νέστορας Κολιός του ΑΓΣ Ιωαννίνων με χρόνο 14.32, αφήνοντας πίσω του τους Γιώργο Σταμούλη, που τερμάτισε τρία δευτερόλεπτα πιο αργά, και Κωνσταντίνο Πασπαλιάρη, με τον οποίο η διαφορά τους ήταν επτά δευτερόλεπτα. Ωστόσο, μετά από την υποβολή ένστασης και την εξέταση των σχετικών στοιχείων, η αγωνόδικος επιτροπή αποφάσισε την ακύρωση της συμμετοχής του 1ου τερματίσαντα, λόγω παραβίασης των όρων της προκήρυξης. Ο λόγος της ακύρωσης, όπως αναφέρεται, συνίσταται στη χρήση ποδηλάτου από συνοδό άτομο, το οποίο επιπλέον πραγματοποίησε ελιγμό παρεμποδίζοντας άλλον αθλητή.

Κατά συνέπεια, οι τρεις πρώτοι νικητές του αγώνα των 5 χλμ. ήταν οι Γιώργος Σταμούλης με χρόνο 14.35, Κωνσταντίνος Πασπαλιάρης με 14.39 και Ορφέας Ιωάννου με 16.34. Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι τις θέσεις 4-5 κατέλαβαν δύο ακόμη αθλητές του ΑΓΣΙ, οι Γιώργος Τασιούλας και Βασίλης Σιώμος Γκίζας, ενώ στην 6η θέση τερμάτισε ο Πέτρος Λώλης της ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων.

runlake

Στην κατηγορία των Γυναικών επικράτησε η Ευγενία Παπαδημάτου του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου σε 17.13, χρόνος που ήταν 10ος καλύτερος γενικής. Στη 2η θέση τερμάτισε η Αλεξάνδρα Περιστερά του Γ.Σ. Αμαρουσίου σε 19.16 και τρίτη ήταν η Ζωή Μπέτα της Stoikos Running Team με χρόνο 19.26.

Νικητής στον αγώνα των 10 χλμ. αναδείχθηκε ο Νίκος Σταμούλης με χρόνο 30.43, βελτιώνοντας την επίδοσή του σε σχέση με τον 13ο Γύρο Λίμνης, όταν και πάλι είχε καταλάβει την 1η θέση. Υπενθυμίζεται ότι το 10άρι του Γύρου Λίμνης δε διοργανώθηκε το 2020, λόγω των περιορισμών που έθεταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Πέτρος Δασκάλας σε 32.13, τρίτος το 2019, βελτιώνοντας 2 δευτερόλεπτα τον χρόνο του, ενώ στην 3η θέση ο Ηλίας Καραμπούλας με χρόνο 32.26.

Στην κατηγορία των Γυναικών, στην πρώτη θέση τερμάτισε η Ελένη Νικολοπούλου σε χρόνο 39.25, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2019, ενώ δεύτερη ήταν η νικήτρια του 2018 Μαργαρίτα Ντίνα με χρόνο 40.35 και τρίτη η Μαρία Καβουρίδου με χρόνο 44.05.

καρναζης

Σε άλλα νέα, ο Ντιν Καρνάζης δεν θα μπορούσε παρά να κλέψει την παράσταση την πρώτη ημέρα του Ioannina Lake Run 2021. Η παρουσία του αμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου ελληνικής καταγωγής, ενός από τους διάσημότερους υπεραθλητές του κόσμου, με επιτεύγματα που αγγίζουν τα όρια του εξωπραγματικού, έγινε ιδιαίτερα αισθητή και ο ίδιος έτρεξε σε προπονητικό ρυθμό τερματίζοντας μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς.

Ημέρα δεύτερη

Η διαδρομή των 30 χλμ. γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα αποτέλεσε, για μία ακόμη χρονιά, πόλο έλξης για δρομείς από κάθε γωνιά της χώρας και το εξωτερικό, έστω κι αν φέτος, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από την covid-19, υπήρξε πλαφόν συμμετοχών και πολλοί δεν μπόρεσαν να τρέξουν στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας.

run3

Νικητής στον Γύρο Λίμνης 30 χλμ. ήταν για τρίτη συνεχή χρονιά ο Κωνσταντίνος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου, που κάλυψε την απόσταση σε 1:41.08, δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας του Μεσσηνιακού σε 1:43.19 και τρίτος ο παλιός πρωταθλητής του Μαραθωνίου Χριστόφορος Μερούσης της Chios Running με 1:44.55.

Στις γυναίκες, η Γκλόρια Πριβιλέτζιο έκοψε πρώτη το νήμα σε 1:56.51, κερδίζοντας για δεύτερη φορά το Ioannina Lake Run σε ισάριθμες συμμετοχές. Η δρομέας του Γ.Σ. Γλυφάδας προετοιμάζεται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ στα πλάνα της είναι και ο Μαραθώνιος στη Βαλένθια στις αρχές Δεκεμβρίου, με τον Γύρο Λίμνης να αποτελεί ένα «σκαλοπάτι» για την προετοιμασία της, όπως και για πολλούς ακόμη αθλητές. Δεύτερη ήταν η Βασιλική Κωνσταντοπούλου της Stoikos Running Team με 1:59.35 και τρίτη η Χριστίνα Κατζουράκη με 2:00.30.

φυηδ

Ακολούθησε η απονομή των χρηματικών επάθλων των 600, 300 και 150 ευρώ, που έχει αθλοθετήσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Τις επιταγές παρέδωσαν ο πρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου Κώστας Ζωνίδης και ο επόπτης ελέγχου Βασίλης Κολιός.

run

To Ioannina Lake Run 2021 διοργανώθηκε από τη Limni και τον Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Μεγάλος χορηγός ήταν η Βίκος Α.Ε. και επίσημος χορηγός η bwin.

Εδώ και 15 χρόνια αποτελεί ένα δρομικό event που ξεχωρίζει, λόγω της πανέμορφης διαδρομής στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας και κάθε φορά συγκεντρώνει κόσμο από όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, αυτή τη χρονιά έχει ξεκινήσει ένα δυνατό redesign, μια αλλαγή στην εικόνα που βγάζει προς τα έξω και το σίγουρο είναι ότι τα καλύτερα είναι μπροστά.

Με λίγα λόγια η 15η χρονιά ήταν η καλύτερη. Μέχρι την επόμενη.

ηφδσξκλφη