Quiz: Ποιος είναι ο ιδανικός καφές για σένα;

Quiz: Ποιος είναι ο ιδανικός καφές για σένα;

Gazzetta team

«Δεν ξέρεις να πίνεις καφέ». Αδυνατώ να θυμηθώ πόσες φορές έχω ακούσει τη συγκεκριμένη φράση όταν τολμώ να ξεστομίσω ότι μου αρέσει «…γλυκός με γάλα». Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί οι άνθρωποι που δεν πίνουν τον καφέ τους σκέτο τυγχάνουν τόσο επιθετικής συμπεριφοράς. Υπάρχει φαίνεται κάποιος άγραφος κανόνας που ορίζει ότι μόνο όποιος δεν τον αναμειγνύει με άλλα συστατικά ξέρει να τον εκτιμά.

Λοιπόν επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας cappuccino ας πούμε είναι λιγότερο καλός από έναν σκέτο espresso. Και παρότι αυτή η κατά τα άλλα παράλογη άποψη έχει μια μικρή δόση αλήθειας –γιατί όντως ένας καλής ποιότητας καφές δεν χρειάζεται τίποτα για να γίνει απολαυστικός– δεν βρίσκω τον λόγο να πίνουμε όλοι τον καφέ μας με τον ίδιο τρόπο. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι πλήρως αυτόματες μηχανές espresso σαν εκείνες της Philips που μας δίνουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά είδη. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και συνεπώς δεν μπορεί να είναι ίδιος και ο καφές μας.

Πόσο σίγουροι είστε όμως ότι έχετε τελικά βρει ποιος είναι ο ιδανικός καφές για εσάς; Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε ποιο είδος καφέ σας ταιριάζει, είστε στο σωστό μέρος, καθώς μπορείτε να το ανακαλύψετε μέσα από το παρακάτω quiz. Είστε έτοιμοι να μάθετε;

Loading...