Τα καλύτερα της 9ης αγωνιστικής στη Super League Interwetten

Τα καλύτερα της 9ης αγωνιστικής στη Super League Interwetten

Gazzetta team

Ηταν μια γεμάτη αγωνιστική. Και το ντέρμπι της είχε (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός) και το σασπένς της (ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ στο 91') και πολλά γκολ (23 σύνολο).

Το gazzetta.gr θα ξεχωρίζει ότι καλύτερο είδε μετά από κάθε αγωνιστική της Super League Interwetten μέσα από 4 κατηγορίες.

Interwetten.gr, Χρυσός Χορηγός της Super League! 21+

Και αν μη τι άλλο είχαμε πολλές επιλογές από τις οποίες έπρεπε να επιλέξουμε και για τις τέσσερις κατηγορίες μετά το τέλος της 9ης αγωνιστικής για την Super League Interwetten.

Τα 23 σε 7 αγώνες δεν τα λες και λίγα. Είναι μόλις η δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που σημειώνονται τόσα πολλά τέρματα. Μόνο την δεύτερη αγωνιστική είχαμε τα περισσότερα, καθώς τότε επιτεύχθηκαν συνολικά 30.

Αυτή την αγωνιστική, σε δύο ματς είχαμε το ίδιο σκορ (2-2), όπως επίσης και δύο ομάδες που πήραν τη νίκη με σκορ 4-1 (ΑΕΚ και ΟΦΗ). Οπότε σε γενικές γραμμές ήταν μία… πλούσια αγωνιστική.

image

Ποιο ήταν όμως το ωραιότερο γκολ; Αυτό το τριήμερο που μας πέρασε είδαμε πολλά αλλά και θεαματικά γκολ. Το ένα καλύτερο από το άλλο.

Το γυριστό του Ελ Καντουρί στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τον ΠΑΣ που έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη, ήταν εξαιρετικό. Το γκολ του Φορτούνη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν επίσης θεαματικό. Όπως και το τέρμα το οποίο σημείωσε ο Κώστας Γαλανόπουλος μετά από 344 ημέρες με τα «κιτρινόμαυρα» κόντρα στην ΑΕΛ.

Αυτό όμως που ξεχώρισε ήταν η «βολίδα» του Αντρέ Σιμόες απέναντι στους «βυσσινί».

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάνταλος έστρωσε την μπάλα στον Πορτογάλο μέσο της ΑΕΚ, ο οποίος έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και έγραψε το 3-1 με ένα εκπληκτικό γκολ!

Η προσπάθεια του ήταν τόσο ξεχωριστή όσο και ο πανηγυρισμός του. Ο έμπειρος άσος της Ένωσης κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του, φίλησε το δεξί του παπούτσι, τη στιγμή που ο Μάνταλος, ο οποίος του είχε στρώσει την μπάλα, τράβαγε τα μαλλιά του μη πιστεύοντας το γκολ που σημείωσε ο αρχηγός της ΑΕΚ.

image

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί ήταν ο παίκτης που στις καθυστερήσεις βρήκε δίχτυα για τον ΠΑΟΚ με εντυπωσιακό γυριστό απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα.

Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Τσόλακ πήρε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Κρέσπο τη δεύτερη και ο Καντουρί με γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Σε ένα τέρμα που υπήρξε εξέταση VAR για οφσάιντ του Τσόλακ και όπως αποφασίστηκε, δεν υπήρξε παράβαση.

Το γκολ του 30χρονου Μαροκινού ήταν καθοριστικό, καθώς χάρη σε αυτό η ομάδα του κατάφερε να πανηγυρίσει το τρίποντο και να φτάσει τους 18 βαθμούς στη Super League Interwetten, ούσα στην 3η θέση της βαθμολογίας.

image

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» χάρη στο υπέροχο τελείωμα του Κώστα Φορτούνη. Οι «ερυθρόλευκοι» για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν κατάφεραν όχι μόνο να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο αλλά μάλιστα και να πάρουν τη νίκη στο τέλος με το 1-0.

Χαρακτηριστικό δε ότι από τις 12 Σεπτεμβρίου και τον τελικό Κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ στον οποίο επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς στο 9', ο Ολυμπιακός δεν είχε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο καμίας αναμέτρησης! Τα 17 τέρματα των Πειραιωτών τα είχαν πετύχει κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό καρποφόρησε στο 21’, σε μία από τις πολλές μπαλιές που επιχειρούσε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο Εμβιλά με φοβερή σαραντάρα μπαλιά βρήκε τον Ραφίνια στα αριστερά, ο οποίος έκανε κίνηση εξτρέμ και μέσα στην περιοχή, εκείνος γύρισε την μπάλα προς το σημείο του πέναλτι και ο Διούδης απόκρουσε το σουτ του Μασούρα.

Εκεί όμως ήρθε ο Φορτούνης, ως δεκάρι, για να πάρει το… ριμπάουντ και με καταπληκτικό τελείωμα με το αριστερό, να «καρφώσει» την μπάλα στο αριστερό «παράθυρο» του πορτιέρε των «πρασίνων». Με αυτό το τέρμα ο 28χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός έφτασε τα 2 γκολ σε 6 αγώνες και 326 λεπτά με μόλις 4 τελικές!

image

Επειτα από απουσία 11 μηνών λόγω της επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί στον χόνδρο, ο Κώστας Γαλανόπουλος είχε επιστρέψει γερός και δυνατός πίσω στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ένωσης πριν τη διακοπή.

Μάλιστα, απέναντι στην ΑΕΛ κατάφερε να βάλει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με ένα εντυπωσιακό γκολ. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως αυτό το τέρμα ήρθε μετά από 344 ημέρες, καθώς το τελευταίο ήταν κόντρα στην Ξάνθη στις 14 Δεκεμβρίου του 2019.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης και ενώ έκανε δηλώσεις στη NOVA, ρωτήθηκε για το ποιος ήταν ο άνθρωπος που τον στήριξε περισσότερο στο μακρύ διάστημα της απουσίας του.

Ο νεαρός μέσος αφού πρώτα αναφέρθηκε στην οικογένειά του και στην κοπέλα του που ήταν δίπλα του από την πρώτη στιγμή, στη συνέχεια «λύγισε», δακρύζοντας και διακόπτοντας τις δηλώσεις από συγκίνηση.

«Νομίζω ότι εκτός από την οικογένειά μου, ήταν η κοπέλα μου, που ήταν εκεί όλο το διάστημα», είπε συγκινημένος.