Μία ημέρα με τα παιδιά στην ΕΛΕΠΑΠ (vid)

Μία ημέρα με τα παιδιά στην ΕΛΕΠΑΠ (vid)

Gazzetta team

Από την Κατερίνα Καλού

Βίντεο: Χρήστος Λώλος - Βασίλης Τσίγκας

Αν περάσεις μια μέρα με τη Λήδα θα δεις τα πράγματα αλλιώς. Το χαμόγελο, η αισιοδοξία, η όρεξη για παιχνίδι είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν από την έντονη προσωπικότητα αυτού του παιδιού και σε γεμίζουν ελπίδα. Σε κάνουν να θες να της δώσεις όλη σου την προσοχή και να της χαρίσεις όλα τα παιχνίδια του κόσμου.

Μια διαγραφή στο χρωμόσωμα 18 μπορεί να κάνει τη μικρή διαφορά, μια διαγραφή μπορεί να επηρεάσει τον λόγο, την κίνηση ενός παιδιού, αλλά δεν μπορεί να επηρεάσει τη δύναμη και τη δίψα του για μια όμορφη καθημερινότητα. Μια όμορφη ζωή.

Το Gazzetta, με την υποστήριξη της bwin, πέρασε μια ημέρα στην ΕΛΕΠΑΠ, ακολούθησε τη μικρή Λήδα στην τάξη της και αποτύπωσε σε ένα mini doc τις πιο δυνατές και ταυτόχρονα πιο ωραίες ιστορίες προόδου (όλα αυτά πριν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και φυσικά πριν το lockdown).

Η ΕΛΕΠΑΠ, από το 1937 προσφέρει θεραπευτικά, παιδαγωγικά και ιατρικά προγράμματα σε παιδιά με αναπηρία. Αποστολή της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων), είναι να παρέχει σε κάθε παιδί, πρόσβαση στα θεραπευτικά και παιδαγωγικά της προγράμματα. Σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το οικονομικό ή κοινωνικό τους υπόβαθρο.

Τα Γενναία Παιδιά αντιμετωπίζουν καθημερινά μία δύσκολη πραγματικότητα και δίνουν το δικό τους αγώνα, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Με το νέο Πρόγραμμα Οικονομικής Υιοθεσίας της ΕΛΕΠΑΠ, μπορείτε και εσείς να στηρίξετε ένα Γενναίο Παιδί με αναπηρία. Με τη βοήθειά σας, το παιδί που υιοθετείτε οικονομικά, θα μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις θεραπείες που χρειάζεται και να συνεχίσει να παρακολουθεί τα παιδαγωγικά προγράμματα. Με μία μηνιαία συνδρομή της επιλογής σας - όποιο ποσό έχετε εσείς τη δυνατότητα να συνεισφέρετε, τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν κάθε μέρα, έστω και μικρά βήματα προόδου. Αυτά που στην ΕΛΕΠΑΠ ονομάζουν «Βήματα Ζωής».

Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε, με λιγότερο από €1 την ημέρα. Γίνετε σήμερα Οικονομικός Υιοθέτης ενός Γενναίου Παιδιού με αναπηρία. Αξίζει.

Το βίντεο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της bwin.