«Για τη φανέλα μικρέ, για τη φανέλα...»

«Για τη φανέλα μικρέ, για τη φανέλα...»

Gazzetta team

Με μια λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της 3ης Σεπτεμβρίου 2014 η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωνε ότι ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας είναι πλέον μέλος της ομάδας του συλλόγου.

Ο άσος από τις Σέρρες που γεννήθηκε το 1996 είχε ανακοινωθεί από την Ακαδημία της ΠΑΕ Ολυμπιακός μαζί με άλλους 69 ποδοσφαιριστές διαφόρων ηλικιών.

bwin – Δες τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σε live streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Για το τμήμα Κ20 αποκτήθηκε ο Τσιμίκας Κωνσταντίνος, αριστερός μέσος και αμυντικός από τον Πανσερραϊκό», έγραφε η ανακοίνωση για τον Κωνσταντίνο Τσιμίκα ο οποίος έξι χρόνια αργότερα φόρεσε την φανέλα της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Λίβερπουλ κι έκανε επίσημο ντεμπούτο στο ματς με την Λίνκολν.

Κάπως έτσι άρχισαν όλα...

image

Άκουγε, έβλεπε, μάθαινε...

Είχε πάρει αρκετούς παίκτες ο Ολυμπιακός από τον Πανσερραϊκό αλλά σχεδόν όλους έτοιμους. Τον Παναγιώτη Κελεσίδη, τον Ηλία Σαββίδη, τον Παναγιώτη Σοφιανόπουλο και άλλους που έπαιξαν για χρόνια στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός είχε πληροφορίες από τη σεζόν 2013-14 για έναν νεαρό από τις Σέρρες που τότε ήταν 17 ετών και έπαιζε στον Πανσερραϊκό. Ήταν εξτρέμ, ήταν μέσος, έβαζε γκολ. Δεν είχε παίξει Super League αλλά έβγαζε... μάτια στις μικρότερες κατηγορίες.

Ο παίκτης θα περάσει νωρίς το κατώφλι του προπονητικού κέντρου του Ολυμπιακού στο Ρέντη και θ' αφήσει καλές εντυπώσεις. Προπονητής στην ομάδα Νέων αλλά και διευθντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού ήταν τότε ο Μπερντ Στορκ.

Από τα μέσα της χρονιάς και έπειτα θα φτάσει στο Ρέντη και ο Γρηγόρης Γεωργάτος ο οποίος θα γίνει ο νέος διευθυντής της Ακαδημίας το καλοκαίρι. Έως τότε άκουγε και έβλεπε.

Ο Γεωργάτος πιέζει παντού για να πάρει ο Ολυμπιακός τον Κωνσταντίνο Τσιμίκα. Κάποιοι δεν έχουν πειστεί αλλά μετά από λίγο καιρό έχουν... τρελαθεί με τον νεαρό άσο από τις Σέρρες.

Ο Τσιμίκας θα αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό. Όχι με τυμπανοκρουσίες. Είναι ένας παίκτης που έφτασε στον λιμάνι για να μην πάει στον ΠΑΟΚ και τον θεωρούσαν επένδυση για το μέλλον.

Τον πρώτο καιρό σχεδόν κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει που θα μπορούσε να φτάσει...Δύσκολο κλαμπ ο Ολυμπιακός ακόμη και στους Νέους.

image

Ο Τσιμίκας κάνει γρήγορα φίλους στον Ολυμπιακό. Τον Νίκο Βέργο, τον Μανώλη Σάλιακα, τον Γιάννη Λάτσι και άλλους. Δεν ήρθε όμως για να κάνει φιλίες αλλά για να παίξει ποδόσφαιρο.

Ανακαλύπτει τον Ολυμπιακό. Ο Γεωργάτος βλέπει καθημερινά προπονήσεις και του αρέσει όλο και πιο πολύ. Θα παίξει αριστερό μπακ και θα έχει συγκεκριμένες οδηγίες για τις επελάσεις του προς την επίθεση.

Την πρώτη του χρονιά στην ομάδα Νέων θα βγάλει περισσότερες από 10 ασίστ. Είναι ένα παιδί με πολύ «νεύρο» και «τσαμπουκά» που δεν μιλάει πολύ αλλά είναι πειραχτήρι στην παρέα.

image

Ο Τσιμίκας θα κάνει ντεμπούτο την τελευταία ημέρα του Αυγούστου του 2014 σ' ένα παιχνίδι της Super League Κ-20 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Στην Ακαδημία είναι διευθυντής ο Γρηγόρης Γεωργάτος, τεχνικός διευθυντής ο Θόδωρος Ελευθεριάδης, προπονητής Νέων ο Βασίλης Βούζας και συνεργάτης του ο Φώτης Στρακόσια.

Όλοι τους έμπειροι με πολλές παραστάσεις. Το μεγάλο στοίχημα είναι το Youth League. Ο Ολυμπιακός θα κληρωθεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Γιουβέντους και την Μάλμε. Όλα μοιάζουν τελειωμένα αλλά δεν είναι έτσι.

image
image

Επέλαση στα γήπεδα της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός χάνει από την Ατλέτικο στην έδρα του. Ο Τσιμίκας έχει δοκάρι. Η ομάδα είναι νέα και θέλει δουλειά. Θα έρθουν τα «διπλά» στη Μαδρίτη, στο Τορίνο και στο Μάλμε.

Ο Ολυμπιακός είναι στους «16» του Youth League. Καμία άλλη ελληνική ομάδα όσα χρόνια υπάρχει ο θεσμός δεν τα έχει καταφέρει.

Η κλήρωση θα τον φέρει αντιμέτωπο με την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Είναι άτυχος γιατί το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Κίεβο. Είναι μονό. Ο Ολυμπιακός χάνει στα πέναλτι την πρόκριση.

Είναι Καθαρά Δευτέρα (23/2/2015) και ο Ολυμπιακός έχει χάσει μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσιμίκας είναι ήδη στα μπλοκάκια σκάουτερ από την Ευρώπη. Όπως και ο Βέργος.

Ο Κωνσταντίνος είναι από τους λίγους που έχουν παίξει και στα 7 ματς του Youth League και έχει και μια ασίστ.

image

Το πρώτο...

Εκείνη τη χρονιά ο Ολυμπιακός κατακτά το πρωτάθλημα Κ-20 με τον Τσιμίκα να είναι από τους κορυφαίους. Θα σκοράρει σ' ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο τον Γενάρη του 2015.

Θα πάρει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του έστω και εάν είναι σε επίπεδο Νέων. Πρώτη φορά θα παίξει εκείνη τη σεζόν με τον Παναθηναϊκό και η ομάδα του θα επικρατήσει με 3-0.

Αργότερα θα είναι πάλι πρωταγωνιστής στο 5-0 επί του Παναθηναϊκού, στο 4-1 και στο 0-4 επί του ΠΑΟΚ. Έπαιξε σποραδικά και στα πρωταθλήματα Νέων της περιόδου 2015-16 και 2016-17.

Στη bwin κάνεις παιχνίδι με χιλιάδες ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αξεπέραστο live. |21+

Μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2014-15 από τους Νέους θα κάνει και την πρώτη του δήλωση.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια. Παλέψαμε σε Ελλάδα και Ευρώπη για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες και οι προπονητές μας κατάφεραν να μας “δέσουν” μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Μπράβο σ’ όλα τα παιδιά.Ήταν ένα δύσκολο ματς.

Νίκησε αυτός που το ήθελε περισσότερο. Δώσαμε και την ψυχή μας. Αφιερώνω το Πρωτάθλημα στους γονείς μου και στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Χωρίς τους προπονητές μας και τους κ.κ Γεωργάτο, Ελευθεριάδη δεν θα είχαμε κάνει τίποτα», είχε πει μετά από την φιέστα.

Η ομάδα εκείνη για 2 χρόνια ξεπέρασε τα 100 γκολ σ' Ελλάδα και Ευρώπη.

image

Η σχέση με τον Γεωργάτο

Εκείνο το καλοκαίρι του 2015 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και πήγε και προετοιμασία της στην Αυστρία. Άρεσε στον Μίτσελ αλλά πλέον προπονητής στην ομάδα ήταν ο Μάρκο Σίλβα.

Ο Γεωργάτος που ήταν πάντα αυστηρός με όλα τα παιδιά αλλά δίκαιος θα μιλήσει στον Πορτογάλο για τον Τσιμίκα και θα πάρει ευκαιρίες. Εκείνη τη σεζόν θα παίξει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αλλά θα είναι και στους Νέους.

Με τον Γεωργάτο η σχέση του Τσιμίκα είναι... καρμική. Κατάλαβε ο Γρηγόρης πως έχει «χτυπήσει» φλέβα χρυσού αλλά δεν το «φώναζε». Το έλεγε εκεί όπου πρέπει.

bwin - Συνδύασε πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα με το Build A Bet.

Ο Τσιμίκας τον είχε σαν «πατέρα». Ο Γεωργάτος είχε «τρέλα» με τα δυο άκρα της άμυνας, τον Σάλιακα και τον Τσιμίκα και συνέχεια άκουγαν οδηγίες και «γκάζια».

Τους «φώναζε» να προσέχουν την ζωή τους, τις παρέες, τους καφέδες έξω από το Ρέντη. Άκουγαν. Ο Τσιμίκας είχε θράσος μέσα στο γήπεδο, ήταν «μάγκας» όπως μάγκας είναι και στη ζωή του.

Ο Γεωργάτος του είχε μια έξτρα συμπάθεια και λόγω θέσης.

«Θα παίξω για την ομάδα κόουτς. Να με υπολογίζεις. Θα παίξω και τραυματίας». Ο Τσιμίκας παίρνει το ok από τους γιατρούς και κάνει ... όργια εκείνη την ημέρα

image

Για την ομάδα

Ο Τσιμίκας έχει περάσει από την πρώτη ομάδα (2015-16) αλλά την επόμενη ο νέος κόουτς ο Πάουλο Μπέντο δεν τον «βλέπει». Ο Μπέντο «φώναζε» και ήθελε τα παιδιά που δεν αγωνίζονται στην α' ομάδα και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Νέων να παίζουν εκεί.

Πριν φύγει για δανεικός στο εξωτερικό (αρχές 2017) είχε παίξει 8 ματς με την Νέων στο πρωτάθλημα. Δεν το έκανε αγγαρεία. Ήθελε να παίζει. Ήξερε πως πρέπει να έχει αγώνες και να περιμένει την ευκαιρία.

Αυτό του έλεγε ο Γεωργάτος, που είχε φύγει και ο Ελευθεριάδης.

Κάποια περίοδο είχε έναν μικρό τραυματισμό. Ο Βασίλης Βούζας έχει μιλήσει με τον Πάουλο Μπέντο και ο Πορτογάλος έχει ζητήσει να παίρνει παίκτες για την Ακαδημία.

Ο Βούζας είναι ο μοναδικός πρώτος προπονητής του Τσιμίκα στον Ολυμπιακό και έχουν άλλη σχέση. Είχε κάποια στιγμή πρόβλημα στο πόδι. Ο κόουτς μιλάει με τον «Τσίμι» για να δει εάν μπορεί να βοηθήσει σ' ένα ντέρμπι τους Νέους και ο νεαρός λέει: «Θα παίξω για την ομάδα κόουτς. Να με υπολογίζεις. Θα παίξω και τραυματίας».

Ο Τσιμίκας παίρνει το ok από τους γιατρούς και κάνει ... όργια εκείνη την ημέρα.

Ο Γεωργάτος πάντα του μιλούσε για τον Ολυμπιακό και την φανέλα. Όχι μόνο σ' αυτό αλλά και σ' όλα τα παιδιά της Ακαδημίας. Η Ακαδημία μάθαινε στα παιδιά να παίζουν για την ομάδα. Και κανένα τους δεν αρνήθηκε να παίξει έστω και εάν πονούσε ή εάν είχε φύγει από την Ακαδημία.

Και η ατάκα του έχει μείνει για πάντα. Για τον Ολυμπιακό και τώρα για την Λίβερπουλ...

H πρωτοποριακή πλατφόρμα της bwin σε περιμένει με νέες λειτουργίες! |21+

Να παίζεις για τη φανέλα μικρέ. Για τη φανέλα...