Οργάνωση στο Ιράν κατηγορεί τον χρυσό ολυμπιονίκη της χώρας στην σκοποβολή για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Οργάνωση στο Ιράν κατηγορεί τον χρυσό ολυμπιονίκη της χώρας στην σκοποβολή για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

bet365

Ένα γκρουπ από το Ιράν ζητά να αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο από τον Τζαβάντ Φορούγκι, κατηγορώντας τον για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σε μία σοκαριστική καταγγελία έχει προχωρήσει οργάνωση στο Ιράν, που ζητά από την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας να αποβάλει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Τζαβαντ Φορούγκι και να του αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο από τα 10μ. αεροβόλου πιστολιού, καθώς τον κατηγορεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση!

Η οργάνωση «Ενωμένοι για τον Ναβίντ» είναι μια οργάνωση που έχει καταγγείλει την δολοφονία του αθλητή της πάλης Ναβίντ Αφκάρι και έχει ζητήσει από την ΔΟΕ να δράσει, καλώντας σε έρευνα την Επιτροπή Ηθικής.

Η οργάνωση αναφέρει πως ο Φορούγκι είναι «εν ενεργεία και επί μακράν μέλος» του Σώματος Φρουράς της Ισλαμικής Επανάστασης, οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική από τις ΗΠΑ.

Προειδοποίησαν μάλιστα πως ο χρυσός ολυμπιονίκης «προωθεί την ιδέα τρομοκρατίας και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας» λέγοντας ότι η ΔΟΕ με το να μην αντιδράσει, θα σημαίνει ότι αποδέχεται αυτού του είδους την συμπεριφορά.

«Το να δίνεις χρυσό μετάλλιο σε ένα μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης προσβάλει τα ολυμπιακά ιδεώδη και αφήνει ένα μελανό σημάδι στην ΔΟΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «Ενωμένοι για τον Ναβίντ», που ζητά άμεση έρευνα από την ΔΟΕ και αποβολή του αθλητή από την διοργάνωση, αλλά και αφαίρεση μεταλλίου. Προς το παρόν η ΔΟΕ δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα