Κορακάκη: «Θα ήταν υπεροπτικό να πω ότι πάω για μετάλλιο» (vid)

Κορακάκη: «Θα ήταν υπεροπτικό να πω ότι πάω για μετάλλιο» (vid)

bet365

Προσγειωμένη η Αννα Κορακάκη μετά το πρώτο σκέλος των προκριματικών στα 25μ.

Το πρώτο βήμα έγινε από την Αννα Κορακάκη που με το δεύτερο καλύτερο σκορ θα πάει αύριο στην ταχεία βολή, όπου θα κριθούν οι προκρίσεις στον τελικό του 25αριου σπορ πιστολιού.

Εκεί η Δραμινή πρωταθλήτρια θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο Ρίο, αλλά η ίδια κρατάει αρκετά προσγειωμένο τον εαυτό της ως προς αυτό. Μάλιστα, εξήγησε και τους λόγους που θεωρεί σημαντικότερο το να μπει στον τελικό και έπειτα από εκεί να δει αν μπορεί να κατακτήσει ένα μετάλλιο.

«Στην σκοποβολή, σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, ποτέ δεν είναι ίδιοι οι νικητές. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Θα ήταν τουλάχιστον υπεροπτικό να πω ότι πάω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Κανείς στο άθλημα δεν μπορεί να το πει αυτό και το λέω βέβαιη. Το μόνο που θέλω αύριο είναι να μπω στην 8αδα. Αν μπω στον τελικό, είναι άλλη ιστορία. Μεταλλιούχοι σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπαίνουν καν τελικό στην επόμενη Ολυμπιάδα. Οπότε είναι μεγάλη υπόθεση να μπω στον τελικό» είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ.

Η Κορακάκη αύριο θα πρέπει να διαχειριστεί καλά τις 30 βολές που έχει να ρίξει, καθώς θεωρεί πως η κατάταξη θα αλλάξει σημαντικά.

«Ηταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Κατάφερα να διαχειριστώ την πίεση που είχα. Είναι ο μισός αγώνας, έχουμε άλλες 30 βολές στον προκριματικό. Στην ταχεία βολή θα αλλάξει πολύ αύριο δραματικά, είμαι σίγουρη γι’ αυτό» ανέφερε.

Η δις ολυμπιονίκης στο Ρίο απάντησε και στο αν νοιώθει πίεση λόγω των προσδοκιών που υπάρχουν προς το πρόσωπό της στην διοργάνωση.

«Μιλούσα με τον πατέρα μου στον αγώνα για να κάνω διαχείριση του προκριματικού και του άγχους. Δεν νιώθω πίεση λόγω προσδοκιών. Είμαι προσηλωμένη στο τι πρέπει να κάνω και τι όχι μέσα στον αγώνα» απάντησε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα