Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αντίπαλοι της Εθνικής πόλο ανδρών στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
Η εθνική πόλο ανδρών

bet365

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών θα αγωνιστεί στον Α' Όμιλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με αντιπάλους την Κροατία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τις ΗΠΑ και το Μαυροβούνιο.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων υδατοσφαίρισης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, έγινε και η κλήρωση στα ολυμπιακά τουρνουά για το «Παρίσι 2024».

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών κληρώθηκε στον Α' όμιλο, βασικοί της αντίπαλοι θα είναι οι Κροατία και Ιταλία, οι οποίες λίγη ώρα πριν αγωνίστηκαν στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τους Κροάτες να επικρατούν στα πέναλτι.

Από εκεί και πέρα η Ελλάδα έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στο Μαυροβούνιο, τις ΗΠΑ και τη Ρουμανία, που πήρε τη θέση της Νότιας Αφρικής.

Η αφρικανική ήπειρος δεν θα έχει εκπροσώπηση σε άνδρες και γυναίκες στο Παρίσι, κάτι που διαπιστώσαμε τη στιγμή της κλήρωσης, καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση από τη World Aquatics. Η Ρουμανία πήρε το εισιτήριο, τερματίζοντας στη 10η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Η Ελλάδα, μαζί με την Ουγγαρία, συνέθεσαν το Pot 1 και βγήκε πρώτη και καλύτερη.

Οι 12 εθνικές ομάδες κληρώθηκαν σε δύο ομίλους των έξι. Μετά τη φάση των ομίλων οι τέσσερις πρώτες ανά όμιλο θα περάσουν στα προημιτελικά. Εκεί θα διασταυρωθούν ως εξής: Α1-Β4, Β2-Α3, Α2-Β3, Β1-Α4. Οι ομάδες που θα μείνουν στην 5η και 6η θέση θα πάρουν κατάταξη με βάση τα αποτελέσματά τους στη φάση των ομίλων.

Οι όμιλοι των ανδρών

Α' Ομιλος
1.Κροατία
2.Ιταλία
3.Ρουμανία
4.Ελλάδα
5.ΗΠΑ
6.Μαυροβούνιο

Β' Όμιλος
1.Αυστραλία
2.Σερβία
3.Γαλλία
4.Ουγγαρία
5.Ιαπωνία
6.Ισπανία

Περισσότερα σε λίγο

@Photo credits: eurokinissi
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα