Μάζης στο Gazzetta: «Δεν είναι αήττητοι οι Σέρβοι, να τους κοιτάξουμε στα μάτια»

Μάζης στο Gazzetta: «Δεν είναι αήττητοι οι Σέρβοι, να τους κοιτάξουμε στα μάτια»

bet365

Ο 4ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας και προπονητής της ΑΕΚ Δημήτρης Μάζης μιλάει στο Gazzetta για τον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων ανάμεσα στην Σερβία και την Ελλάδα.

H ώρα του τελικού πλησιάζει. Ελλάδα και Σερβία θα διεκδικήσουν την Κυριακή (10:30, ΕΡΤ 3) το χρυσό μετάλλιο στο πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σε μια ημέρα που θα μείνει στην ιστορία για την υδατοσφαίριση στη χώρα μας.

Ο 4ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας και προπονητής της ΑΕΚ Δημήτρης Μάζης μιλάει στο Gazzetta για τον τελικό και αναλύει τις δυο ομάδες.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημήτρη Μάζη

«Οι καλύτερες ομάδες στον τελικό»

«Η Σερβία είναι η Σερβία και όλοι ξέρουμε τις δυνατότητες της. Έχει παίκτες με τεράστια προσωπικότητα που κερδίζουν αγώνες. Τους είδαμε με την Ισπανία γύρισαν το παιχνίδι και είναι ξανά στον τελικό.

Ο τελικός είναι πάντα τελικός. Νομίζω ότι οι δυο καλύτερες ομάδες είναι στον τελικό.

Η Σερβία δεν ήταν τόσο καλή στον όμιλο αλλά στα νοκ άουτ με Ιταλία και Ισπανία και ειδικά με την Ιταλία ήταν φανταστική.

Θα συμφωνήσω μ' αυτό που είπε ο Φουντούλης πριν τον 2ο ημιτελικό ότι εάν είναι να πάρουμε το χρυσό να το πάρουμε απέναντι στην Σερβία που είναι κάτοχος του τίτλου.

«Άμυνα και παραπάνω/λιγότερο»

Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε και πάλι είναι να παίξουμε καλή άμυνα.

Αυτή μας έδωσε την 1η θέση στον όμιλο και αυτή την πρόκριση σε ημιτελικό και τελικό. Άμυνα και καλά μπλοκ.

Σίγουρα θα σφυριχτούν πολλές αποβολές και σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμπεριφορά των ομάδων στον παίκτη παραπάνω και λιγότερο.

«Όπλο οι δυο αριστερόχειρες»

Η Σερβία είναι μια πλήρης ομάδα. Μεγάλη προσοχή θέλουν οι δυο αριστερόχειρες, ο Μάντιτς και ο Φιλίποβιτς. Βέβαια έχουν και άλλους σπουδαίους παίκτες. Δεν μπορείς να πεις ότι θα περιορίσεις 1-2 και θα κερδίσεις.

Βέβαια το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Βλέπουμε σε παιχνίδια που δεν βάζουν πολλά γκολ ο Γενηδουνιάς, ο Φουντούλης, ο Βλαχόπουλος παίρνουν την σκυτάλη ο Αργυρόπουλος, ο Γκιουβέτσης, ο Παπαναστασίου και άλλα παιδιά.

Για πολλούς από τους Σέρβους αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οι τελευταίοι. Αυτό είναι και καλό και κακό. Οι Σέρβοι δεν παίζουν πλέον με άγχος.

Από το 2004 όταν ήταν μαζί με το Μαυροβούνιο έπαιρναν χρυσά σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά αλλά όχι σε Ολυμπιακούς.

Το 2016 τα κατάφεραν και δεν έχουν άγχος. Σίγουρα οι παλιοί θα θέλουν να κλείσουν με χρυσό στην εθνική αλλά και η Ελλάδα είναι για πρώτη φορά σε τελικό και το κίνητρο όλων είναι τεράστιο.

«Δεν είναι αήττητοι οι Σέρβοι»

Οι Σέρβοι έχασαν στον όμιλο από Κροατία και Ισπανία. Εμείς είμαστε αήττητοι. Σίγουρα αυτό δεν θα παίξει μεγάλο ρόλο σ' έναν τελικό αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως δεν είναι αήττητοι.

Πρέπει να τους κοιτάξουμε στα μάτια και παίξουμε ψύχραιμα και καλά στην άμυνα από την αρχή έως το τέλος.

Σίγουρα ως εθνική ομάδα οι Σέρβοι μας δυσκόλευαν πιο πολύ από κάθε άλλη ομάδα. Η Ελλάδα στο Τόκιο όμως δείχνει ότι τα έχει ξεπεράσει όλα αυτά και σπάει κάθε παράδοση.

Δεν μπορώ να δώσω ως φαβορί την Ελλάδα αλλά με την εμφάνιση μας μπορεί να γίνουμε φαβορί».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα