Λούδης στο Gazzetta: «Τα παιδιά δεν βλέπουν αντίπαλο αλλά μόνο το χρυσό»

Λούδης στο Gazzetta: «Τα παιδιά δεν βλέπουν αντίπαλο αλλά μόνο το χρυσό»

bet365

Ο 4ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας και προπονητής του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Λούδης σχολιάζει στο Gazzetta την πρόκριση της εθνικής ομάδας πόλο της Ελλάδος στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ελλάδα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο πόλο ανδρών έχοντας ήδη εξασφαλίσει το 1ο της μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Ο 4ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας, πρώην αρχηγός της εθνικής και προπονητής του ΓΣ Περιστερίου σχολιάζει στο Gazzetta τον ημιτελικό με την Ουγγαρία και την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα.

Το σχόλιο του Κώστα Λούδη

«Εξαφανίσαμε Ζάλαγκι, Βάμος, Βάργκα»

«Το έχουμε πει από την πρώτη ημέρα. Η άμυνα και ειδικά η άμυνα στον παίκτη λιγότερο μας έδωσε άλλη μια νίκη και πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η άμυνα μας ήταν φανταστική. "Εξαφάνισε" παίκτες όπως είναι ο Βάμος, ο Βάργκα και ο Ζάλαγκι. Είχαμε υπομονή και πλάνο στο παιχνίδι μας. Οι Ούγγροι από την αρχή κατάλαβαν ότι δεν θα είναι τα αφεντικά.

Κρατήσαμε την Ουγγαρία στα 6 γκολ σε 4 οχτάλεπτα. Πως να μην κερδίσουμε. Έβλεπα το παιχνίδι με την οικογένεια και είπα θα κερδίσουμε 8-5. Έπεσα έξω στο σκορ αλλά πέτυχα τα γκολ.

«Πολυτιμότερος ο Βλαχόπουλος»

Όλη η ενέργεια μας πήγε στην άμυνα. Στην επίθεση είδαμε τον Αργυρόπουλο να βγάζει μάτια, τον Γκιουβέτση να δείχνει πως έχει κρύο αίμα.

Για μένα ο καλύτερος παίκτης επιθετικά ήταν ο Βλαχόπουλος.

Ο Άγγελος έβγαλε δυο ασίστ, πέτυχε ένα γκολ, και έδωσε μια τρομερή πάσα στο Γιάννη. Σπουδαίος και ο Ζερδεβάς φυσικά.

Δεν είναι εύκολο για έναν τερματοφύλακα να είναι τόσο καλός σ' όλα τα παιχνίδια σε ένα τουρνουά τόσο δύσκολο όσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στο πόλο όλα ξεκινούν από τον τερματοφύλακα.

«Βλέπουν μόνο το χρυσό»

Η ομάδα δείχνει να έχει τρομερή αυτοπεποίθηση. Να σου πω τα παιδιά δεν βλέπουν εάν θα παίξουν με Ισπανία ή Σερβία. Βλέπουν έναν τελικό και ένα χρυσό μετάλλιο.

Μπορεί να μην βρεθούν ξανά σε τέτοια θέση, μπορεί το ελληνικό πόλο να μην έχει άλλο τελικό.

Είναι η ευκαιρία τους για το χρυσό.

Για μένα αυτή η ομάδα είναι η πιο πλήρης σε επίπεδο εθνικής. Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι ο προπονητής είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Είναι σημαντική επιτυχία και για τους Έλληνες προπονητές. Δείχνουν ότι είναι σε υψηλό επίπεδο.

Ο Θοδωρής και ο Δημήτρης τακτικά έχουν στήσει πολύ καλά την ομάδα σε άμυνα και επίθεση».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα