Βλάχος στο Gazzetta: «Ας μας επιτραπεί να είμαστε χαρούμενοι»

Δήμος Μπουλούκος
Βλάχος στο Gazzetta: «Ας μας επιτραπεί να είμαστε χαρούμενοι»

bet365

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θόδωρος Βλάχος, μίλησε στο Gazetta για την τεράστια πρόκριση της ομάδας στον τελικό των Ολυμπιακών αλλά και για τις δραματικές στιγμές που ζει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά την επικράτησή της με 9-6 επί των Ούγγρων και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό με Σερβία ή Ισπανία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδος Θόδωρος Βλάχος μίλησε στο Gazzetta για την σπουδαία νίκη στον αγώνα με την Ουγγαρία, τα εμπόδια που αντιμετώπισε η ομάδα για να φτάσει ως εδώ, τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (08/07, 10:30), αλλά και για όλους όσους περνάνε δύσκολες στιγμές στην Ελλάδα εξαιτίας των πυρκαγιών.

«Πριν το επόμενο βήμα, πρέπει να χαρούμε, να πανηγυρίσουμε γιατί είναι μια στιγμή την οποία την περιμένουμε χρόνια στο άθλημά μας. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής αυτής της ομάδας που θα συνδυάσει το όνομά της με αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον. Δεν σταματάει εδώ και βέβαια δεν γίνεται να μην δείτε από εμάς κατάθεση ψυχής σε δύο μέρες στον μεγάλο τελικό. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει αυτή η ομάδα στον μεγάλο τελικό ενός ολυμπιακού τουρνουά και μιας μεγάλης διοργάνωσης, γιατί δεν έχουμε συμμετάσχει σε παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό. Βέβαια θα το διασκεδάσουμε, απλά εδώ θα μείνει η ψυχή μας. Είναι μεγάλες στιγμές. Ακόμη είμαι συναισθηματικά φορτισμένος. Δεν υπάρχουν λόγια. Είναι οι κόποι, όχι μόνο αυτών των παιδιών, όλων των πολιστών, όλων των γενιών. Είναι μια επιτυχία που δεν την επωμίζεται μόνο το ελληνικό πόλο, αλλά ο ελληνικός αθλητισμός. Μπορώ να πω ότι ελπίζω κάποια στιγμή το μίζερο ελληνικό πόλο, μετά από αυτούς τους ηρωισμούς που κάνει, γιατί αυτά τα παιδιά είναι ήρωες, να βγει από την μιζέρια και να απολαύσει πιο πολλά πράγματα, εκτός από τις ηρωικές νίκες και τα ηρωικά μετάλλια».

Για την πορεία της ομάδας έως τώρα και την πιο δύσκολη στιγμή που αντιμετώπισε:

«Πιο δύσκολη στιγμή ήταν η πρόκριση για να έρθουμε εδώ. Μην ξεχνάτε ότι στον προημιτελικό χάναμε με τρία γκολ από την ομάδα της Γαλλίας και περάσαμε στα πέναλτι για να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας κόντρα στη Ρωσία, η οποία αποκλείστηκε μετά από 21 πέναλτι από την Κροατία. Τίποτα δεν έχει χαριστεί σε αυτή την ομάδα. Όλα έχουν επιτευχθεί με κόπο. Λόγω του covid-19 δύο χρονιές ήταν πολύ δύσκολες, ιδίως στην Ελλάδα δεν συνέβαινε τίποτα και στο πόλο δεν υπήρχε δραστηριότητα. Τα έχουμε πει πολλές φορές, δεν είναι νομίζω η στιγμή να αναφερθούμε σε αυτά. Ωστόσο, στο τέλος αυτό που συμβαίνει είναι μια μεγάλη ικανοποίηση για όλους μας. Για τους κόπους μας, τις θυσίες μας, τα όνειρά μας και για όλα αυτά. Θα το απολαύσουμε. Δεν έχω λόγια».

Για το γεγονός ότι ξέσπασε μετά το τέλος του αγώνα με την Ουγγαρία:

«Δεν γίνεται τώρα. Είναι μια στιγμή η οποία είναι μοναδική και που την ονειρευόμασταν μέχρι τώρα. Δεν είναι εύκολο. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή για να μείνεις ψύχραιμος. Για τους Ούγγρους ή τους Κροάτες και τους Σέρβους που το έχουν επαναλάβει αρκετές φορές είναι πιο ψυχρές στιγμές. Για εμάς όμως, επιτρέψτε μας να είμαστε σαν μικρά παιδιά και να πανηγυρίσουμε έξαλλα αυτό που κάναμε. Η υπόσχεση μας είναι ότι σε δυο μέρες θα είμαστε πάλι εκεί, όχι να απολαύσουμε μόνο τον τελικό αλλά και να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο».

Για το πότε συνειδητοποίησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον τελικό:

«Νομίζω ότι κρίθηκε και μαθηματικά όταν πήγαμε στα τρία γκολ διαφορά. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήμουν πολύ ψύχραιμος, εκτός από μία φάση που φώναξα στον Μουρίκη. Εβλεπα ότι το παιχνίδι δεν θα το χάναμε, γιατί οι Ούγγροι δεν μπορούσαν να βρουν επιθετικά λύσεις. Ημουν σίγουρος ότι παίκτες σαν τον Φουντούλη, τον Γεννηδουνιά και τον Βλαχόπουλο θα βρίσκανε γκολ και θα παίρναμε τη διαφορά εκεί που έπρεπε».

Τέλος, ο Θοδωρής Βλάχος, μέσω του Gazzetta, έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλους όσους περνάνε δύσκολες στιγμές στην Ελλάδα εξαιτίας των πυρκαγιών:

«Η σκέψη μας είναι μαζί τους. Εμείς εδώ ζούμε το όνειρό μας και το κάνουμε πραγματικότητα. Είμαστε πολύ μακριά. Παρακολουθούμε όμως το τι συμβαίνει, αλλά στην Ελλάδα γι’ ακόμη μία φορά άνθρωποι έχουν χάσει τα όνειρά τους, τις περιουσίες τους. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν έχουν χαθεί ζωές. Περνάνε πολύ δύσκολα. Ας μας επιτραπεί εμάς να είμαστε χαρούμενοι γιατί είναι μοναδική στιγμή στη ζωή μας, αλλά πράγματι οι σκέψεις μας είναι μαζί τους, όπως όλων των Ελλήνων. Eλπίζουμε στους υπόλοιπους Έλληνες, οι οποίοι παρακολουθούν όλοι με αγωνία το τι συμβαίνει, να τους κάναμε εμείς χαρούμενους. Να νιώσουν κι αυτοί περήφανοι γι’ αυτά τα παιδιά».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα