Θεοδωρόπουλος στο Gazzetta: «Ήρθε η ώρα για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο»

Αντώνης Πατσούρας
Θεοδωρόπουλος στο Gazzetta: «Ήρθε η ώρα για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο»

bet365

Ο 4ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας, «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής (2005) και ψυχολόγος Αργύργης Θεοδωρόπουλος μιλάει στο Gazzetta για την πορεία της εθνικής ομάδας πόλο της Ελλάδας στο Τόκιο.

Το 2004 ήταν στην ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και το 2005 ήταν μέλος της ομάδας που ήταν 3η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ.

Έζησε μεγάλες στιγμές με την εθνική ομάδα ενώ παράλληλα σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο. Σήμερα είναι προπονητής στην Ακαδημία του Παλαιού Φαλήρου και συνεργάτης του προπονητή της πρώτης ομάδας και δεν έχει χάσει ούτε λεπτό από τα παιχνίδια της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

πολ

Ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος, μια ημέρα πριν από τον ημιτελικό με την Ουγγαρία, μίλησε στο Gazzetta για την πορεία της ομάδας αλλά και για το μετάλλιο που θεωρεί πως θα έρθει για το ελληνικό πόλο στο Τόκιο.

«Ήρθε η ώρα για μετάλλιο»

«Η ομάδα νομίζω είναι σε πολύ καλή φάση και παίξει εξαιρετικά. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Ελπίζω η μοίρα να μας επιφυλάσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο», μας λέει αρχικά ο πρώην διεθνής περιφερειακός και συνεχίζει:

«Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στους άνδρες είναι απωθημένο για το ελληνικό πόλο. Όχι ότι δεν έχουμε επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε και πάρα πολλές μάλιστα σ' όλα τα επίπεδα. Λείπει όμως το Ολυμπιακό μετάλλιο και ελπίζω να έρθει στο Τόκιο».

«Δεν υπάρχει κλειδί για την επιτυχια»

Τον ρωτήσαμε εάν υπάρχει κλειδί για την επιτυχία και μας είπε: «Όχι δεν υπάρχει ένα κλειδί. Η ομάδα είναι πολύ καλή, έχει σταθερή πορεία και έχει αυτοπεποίθηση.

δδδ

Τα παιδιά πιστεύουν πολύ στον εαυτό τους. Για μένα σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που αγωνίζονται στο εξωτερικό και έχουν σημαντικές παραστάσεις.

Για μένα δεν έχουν να φοβηθούν καμία ομάδα. Σίγουρα όταν είσαι στους "4" σε Ολυμπιακούς όλες οι ομάδες είναι δύσκολες».

«Το όνειρο μας να γίνει πραγματικότητα»

Ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος μιλάει για τον ημιτελικό με την Ουγγαρία (Παρασκευή, 09:30): «Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι και για εμάς και γι' αυτούς.

Θεωρώ όμως ότι και στο πρώτο παιχνίδι μας είχαν διαβάσει καλά. Ήμασταν καλύτεροι και τους κερδίσαμε. Είναι ένα παιχνίδι τελικός και εύχομαι να πάμε τελικό για ασημένιο ή χρυσό.

Το όνειρο όλων εμάς που είμαστε στο ελληνικό πόλο θα γίνει πραγματικότητα. Σαφώς και η Ουγγαρία δεν είναι η ομάδα φόβητρο που ήταν από το 2000 έως το 2008 όταν πήρε τρία χρυσά στη σειρά».

σσσ

«Τα παιδιά είναι προσγειωμένα»

Του ζητήσαμε να μας πει και την άποψη του ως ψυχολόγος για την ομάδα: «Διανοητικά και σωματικά η ομάδα είναι πολύ καλά.

Αυτό που μας αρέσει είναι ότι τα παιδιά είναι προσγειωμένα. Το βλέπεις στα πρόσωπα τους. Είναι ήρεμα. Σίγουρα όταν φτάσεις στους "4" νιώθεις ότι έχεις πετύχεις κάτι πολύ μεγάλο και έτσι είναι αλλά εάν δεις τις δηλώσεις των παιδιών θα καταλάβεις πως δεν τους φτάνει.

Υπάρχει ψυχολογική ανάταση από την επιτυχία αλλά τα παιδιά είναι προσγειωμένα αφού δεν τους φτάνει η 4η θέση. Βλέπω αυτοπεποίθηση και πολύ καλή ψυχολογία στην ομάδα. Είναι το τουρνουά της. Τα παιδιά έχουν εμπειρία και διαχειρίζονται κάθε κατάσταση».

«Μας ταιριάζει το πόλο στους Έλληνες»

Η Ελλάδα έχει τεράστιες επιτυχίες στο πόλο και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. «Νιώθω περήφανος που η ομάδα μας, η ομάδα του πόλο είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει αυτή την εντυπωσιακή παρουσία. Όλοι είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό. Κάθε γενιά έβαλε το λιθαράκι της για αυτή την επιτυχία.

Πρώτα ήταν η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς, μετά η είσοδος στους "8", μετά στους "6", στους "4". Τώρα ελπίζω να έρθει το μετάλλιο. Μας ταιριάζει το πόλο ως λαός. Αυτό το δείχνουν οι επιτυχίες.

Ένα μετάλλιο θα φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά στις Ακαδημίες που πέρασαν δύσκολα με τον covid-19 και έχασαν αθλητές», σημειώνει ο Αργύρης.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα