Βλάχος: «Υπέρβαση για την Ελλάδα το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Βλάχος: «Υπέρβαση για την Ελλάδα το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδος Θόδωρος Βλάχος μίλησε στο Gazzetta για τους στόχους της εθνικής πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το Τόκιο.

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ελλάδος αρχίζει την Κυριακή (05:30, ΕΡΤ 1) απέναντι στην Ουγγαρία τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με "κρυφό" στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Σε 15 συμμετοχές η συγκεκριμένη ομάδα έχει ως κορυφαία στιγμή την 4η θέση το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η Ελλάδα είναι στον ίδιο όμιλο με την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Νότιος Αφρική και τις ΗΠΑ και στους "8" συνεχίζουν οι 4 πρώτες ομάδες. Στον άλλο όμιλο είναι η Σερβία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Ισπανία, η Αυστραλία και το Καζακστάν.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα με την Ουγγαρία, με την οποία θα παίξουμε 3η φορά μετά από το 1988 και το 2000 σε πρεμιέρα (2 ήττες), μίλησε στο Gazzetta ο ομοσπονδιακός προπονητής Θόδωρος Βλάχος.

«Υπέρβαση το μετάλλιο»

Τον ρωτήσαμε εάν έφτασε η ώρα για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδος μετά από 15 προσπάθειες σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μας είπε: «Να πούμε την αλήθεια θα είναι υπέρβαση να πάρει η Ελλάδα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έχουμε την δυνατότητα να το διεκδικήσουμε αλλά δεν είμαστε το φαβορί. Σε 15 διοργανώσεις έχουμε φτάσει ως Ελλάδα μόλις μια φορά σε αγώνα μεταλλίου ενώ έχουμε στο Τόκιο 7-8 ομάδες που έχουν κερδίσει μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και γνωρίζουν καλά την διαδικασία».

Τι είναι αυτό όμως που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα μετάλλιο; Η τύχη; «Θέλεις και τύχη», σημειώνει ο Θόδωρος Βλάχος αλλά ξεκαθαρίζει: «Το πιο βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι η ικανότητα. Πρέπει στα κρίσιμα παιχνίδια να είσαι εκεί και να αρπάξεις την ευκαιρία».

Ο στόχος; «Ο στόχος μας είναι η είσοδος στην οχτάδα. Πρέπει να αποκτήσουμε καλό ρυθμό στον όμιλο που δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και να είμαστε έτοιμοι για τα χιαστί παιχνίδια. Τίποτα δεν θα σου χαριστεί. Πρέπει κάθε παιχνίδι να το βλέπεις ως τελικό», σημειώνει ο έμπειρος προπονητής.

«Όπλο μας είναι η άμυνα»

Η Ελλάδα αν και έχει ικανούς σκόρερ όπως ο Φουντούλης, ο Γενηδουνιάς και ο Βλαχόπουλος για να πετύχει κάτι σπουδαίο στο Τόκιο πρέπει να παίξει καλά αμυντικά. Η άμυνα δίνει νίκες.

«Βέβαια. Η άμυνα είναι το Α και το Ω για εμάς. Είναι το δυνατό μας σημείο. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ. Εάν ακολουθήσουμε το πλάνο θα πάμε εκεί όπου πρέπει. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα που συνδυάζει εμπειρία και νιάτα.

Έχουμε αλλάξει 7 παίκτες σε σχέση με το 2016 και αυτό είναι και καλό και κακό. Υπάρχει απειρία από τα νέα παιδιά που θα συμμετάσχουν σε κάτι τόσο μεγάλο πρώτη φορά ενώ από την άλλη υπάρχει και δίψα από αυτά τα παιδιά.

Έχουμε πολύ καλά στοιχεία ως ομάδα και έχουμε ενθουσιασμό που εάν τον διαχειριστούμε σωστά θα πάμε καλά».

«Αυτοί είναι οι αντίπαλοι μας»

Του ζητήσαμε να μας κάνει την "ακτινογραφία" των αντιπάλων μας και ξεκινήσαμε από την Ουγγαρία. «Η Ουγγαρία παίζει πόλο κυριαρχίας. Είναι μια τεράστια σχολή με πολλά χρυσά μετάλλια και με μεγάλη παραγωγή. Νομίζω ότι οι Ούγγροι και οι Κροάτες έχουν πληρότητα ως ομάδες.

Οι Σέρβοι που είναι οι "χρυσοί" Ολυμπιονίκες στο 2016 δεν είναι για μένα φαβορί για χρυσό αλλά δεν μπορείς να τους ξεγράψεις. Όσο αφορά την Ουγγαρία για να την κερδίσεις πρέπει να την κρατήσεις χαμηλά στα γκολ».

Για την Ιταλία σημειώνει: «Σκληροτράχηλη ομάδα. Έχουμε παίξει πολλές φορές. Μας ξέρει καλά και την ξέρουμε καλά» ενώ για τις ΗΠΑ είπε: «Κάναμε πολλά φιλικά στην περίοδο της καραντίνας. Μας γνωρίζουν. Είναι μια ομάδα στα μέτρα μας».

Για την Ιαπωνία σημειώνει: «Είναι δύσκολη ομάδα. Την έχουμε αντιμετωπίσει ξανά. Πιέζει σ' όλη την πισίνα. Δεν κυκλοφορείς εύκολα την μπάλα και βγάζει αντεπιθέσεις. Πρέπει με την άμυνα να κόψεις τον αέρα που θα έχει και λόγω έδρας. Η Νότιος Αφρική είναι πολύ αδύναμη».


 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα