Λούδης: «Μπορεί να έρθει διάκριση για το πόλο στο Τόκιο»

Λούδης: «Μπορεί να έρθει διάκριση για το πόλο στο Τόκιο»

bet365

Ο Κώστας Λούδης με τις 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες με το σκουφάκι της εθνικής Ελλάδος στο πόλο μιλάει στο Gazzetta για το Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο.

Ξεκίνησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992 στη Βαρκελώνη και ολοκλήρωσε το 2004 στην Αθήνα με την καλύτερη θέση που έχει πάρει η εθνική ομάδα πόλο της Ελλάδος.

Ο Κώστας Λούδης ήταν ο αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και σήμερα είναι προπονητής του ΓΣ Περιστερίου.

Ο έμπειρος προπονητής και σπουδαίος αμυντικός του παρελθόντος μίλησε στο Gazzetta για το Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο και την Ελλάδα.

«Περιμένουμε πως και πως να δούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα χωρίς κόσμο δεν θα είναι όπως παλιά αλλά για όσους συμμετέχουν είναι τεράστια τιμή και πρόκληση. 'Εχω πάει 4 φορές και δεν ξεχνάω καμία στιγμή», λέει αρχικά ο Κώστας Λούδης.

Εν συνεχεία τον ρωτάμε για την μεγάλη ευκαιρία του 2004 όπου η ομάδα της Ελλάδος έπαιξε στον μικρό τελικό με την Ρωσία και έμεινε 4η: «Σίγουρα είχαμε ευκαιρία για μετάλλιο. Ήταν πολύ καλή εκείνη η ομάδα και άξιζε ένα μετάλλιο. Δεν ψάχνω δικαιολογίες αλλά ήταν σημαντική για εμάς η απώλεια του Αντώνη (σ.σ Βλοντάκης).

Η Ελλάδα στο Τόκιο στην 16η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα ψάξει ένα μετάλλιο. «Δεν είναι εύκολο να πάρεις μετάλλιο αλλά θεωρώ ότι η ομάδα μας μπορεί. Όλα τα λεφτά είναι το χιαστί παιχνίδι μετά από τον όμιλο. Θεωρώ ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα δίδυμα φουνταριστών στον κόσμο, περιφέρεια με έμπειρους παίκτες και μεγάλους σκόρερ. Έχουμε ομάδα με εμπειρία και νιάτα. Εύχομαι να παίξουμε καλά στα κρίσιμα παιχνίδια και να έχουμε και τύχη», σημειώνει ο Κώστας Λούδης.

Όσο αφορά τις ομάδες που είναι φαβορί μας λέει: «Η Ουγγαρία έχει πολύ καλή ομάδα. Η Σερβία είναι χρυσή Ολυμπιονίκης αλλά έχει θέμα με τους φουνταριστούς. Η Ιταλία με τον Σάντρο είναι πάντα υπολογίσιμη. Εμένα πάντως μου άρεσε και μου αρέσει το πόλο της Ισπανίας. Πιστεύω θα δούμε ωραίο τουρνουά και όλα είναι ανοιχτά για τα μετάλλια».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα