Βουλιαγμένη - Απόλλων Σμύρνης 15-9: Τσέκαρε το ραντεβού με τον Ολυμπιακό στους τελικούς

Η Βουλιαγμένη για μια ακόμα χρονιά θα παίξει στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών

bet365

Η Βουλιαγμένη νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 15-9 και προκρίθηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Η Βουλιαγμένη αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και νικώντας τον Απόλλωνα Σμύρνης με 15-9 έκανε το 2-1 στη μεταξύ τους ημιτελική σειρά και έκλεισε ραντεβού με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στους τελικούς του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών.

Η σειρά των τελικών θα αρχίσει το Σάββατο (6/5) από το Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα (8/5) στον Λαιμό, στις 16/5 στον Πειραιά και εφόσον χρειαστεί 4ο και 5ο παιχνίδι θα γίνουν στις 18 και 20 Μαϊου.

Ο Απόλλων Σμύρνης θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον Πανιώνιο για την 3η θέση στις 6, 8 και αν χρειαστεί στις 16 Μάη, για μια θέση στα προκριματικά του Champions League.

Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη από την αγωνιστική περίοδο συνθέτουν το ζευγάρι των τελικών, με εξαίρεση την περίοδο 2014-15 που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό, ενώ την περίοδο 2019-20 εξ αιτία της πανδημίας δεν διεξήθχησαν τελικοί.

Ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε καλύτερα στον 3ο ημιτελικό, με καλή αμυντική λειτουργία και γκολ των Χονδροκούκη και Σολανάκη προηγήθηκε 2-0, με τον Χαλυβόπουλο να σκοράρει για τη Βουλιαγμένη, στο 6ο λεπτό.

Το 2ο οκτάλεπτο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Η Βουλιαγμένη με δυο γρήγορα γκολ από τον Γούντχεντ προσπέρασε 3-2 και με σερί 4-0 ξέφυγε 7-3, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 7-5.

Όμως στα 5:58 πριν από το τέλος του 3ου οκταλέπτου με το σκορ στο 8-5, ο Μόκκας αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση, ο Απόλλων έπαιμε για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο και τη Βουλιαγμένη να ξεφεύγεο με 10-5.

Ο Απόλλων Σμύρνης μείωσε σε 10-7, όμως έχασε τις ευκαιρίες να γίνει περισσότερο απειλητικός και να μειώσει στα δύο γκολ, με αποκορύφωμα την εκτέλεση πέναλτι του Νίκολα Μπογκντάνοβιτς, με τον Σέρβο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στα 5:30 πριν από το τέλος. Ακολούθησε το γκολ από τον Τρούλο για το 11-7, που τελείωσε οριστικά το παιχνίδι υπέρ της Βουλιαγμένης.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 6-3, 3-2, 5-2

Βουλιαγμένη (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 1, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος 2, Νικολαΐδης 2, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 3, Αλαφραγκής, Καπότσης 2, Κουρούβανης, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας, Τουρκομένης, Σολανάκης 3, Καβουσανός, Μυρίλος, Τσαβαλιάρης


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα