Πόλο: «Χάλκινη» στην Ευρώπη η Εθνική Νέων γυναικών, 10-9 την Ολλανδία στον μικρό τελικό

Newsroom
Πόλο: «Χάλκινη» στην Ευρώπη η Εθνική Νέων γυναικών, 10-9 την Ολλανδία στον μικρό τελικό

bet365

Άλλο ένα μετάλλιο για το ελληνικό πόλο με την Εθνική ομάδα Νέων γυναικών να κατακτά την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Με το χάλκινο μετάλλιο θα επιστρέψει από το Ισραήλ και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο η Εθνική ομάδα Νέων γυναικών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε στον μικρό τελικό την Ολλανδία (10-9) και ανέβηκε σε ένα ακόμη βάθρο μεγάλης διοργάνωσης.

Η Εθνική μας ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο οκτάλεπτο (2-1) όπως παίζοντας εξαιρετική άμυνα και με τις Σάντα και Τριχά να σκοράρουν στην επίθεση, έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενες 4-2.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η Τριχά ανέβασε την διαφορά στο +3 (5-2) και αμέσως μετά η Τσιμάρα έδωσε διαφορά 4 γκολ στην Εθνική ομάδα, την οποία διατήρησε η κορυφαία της ομάδας, Σάντα (7-3).

Στο 4ο οκτάλεπτο η Ελλάδα μπήκε με προβάδισμα στο 8-4 (σημαντικό γκολ από την Τωρνάρου στα 0:44 πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου), με τις «οράνιε» όμως μέσα σε ένα λεπτό να σκοράρουν τρία γκολ και να ισοφαρίζουν 8-8!

Η τρομερή λόμπα της Σιούτη έδωσε και πάλι προβάδισμα στην Ελλάδα (9-8 με 2:30 πριν το τέλος) και στην παραπάνω η Τωρνάρου σκόραρε για το 10-8 με 1:40 να μένει για το τέλος. Η Ολλανδία τα έπαιξε όλα για όλα και έβαλε και την τερματοφύλακα στην επίθεση, για να μειώσει σε 10-9 (1:12 πριν το τέλος) και έκλεψε την μπάλα για μια τελευταία επίθεση κυνηγώντας την ισοφάριση. Τα μπλοκ όμως λειτούργησαν και τα κορίτσια της Ελληνικής ομάδας κατέκτησαν το χάλκινο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 9-10

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 0-3, 2-4, 5-2

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κέιζερ, Ντε Βρις 2, Ντε Κλερ 2, Βαν ντερ Βιν 1, Ρόκεβις, Ντε Γκέιν, Μπορστ, Σλοτ, Ορτ, Βόντροου 2, Ντε Ούντεν 2, Ντίκμανς, Λόγκτενς.

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυρωτά, Σάντα 3, Καϊάφα, Σιούτη 1, Μουστακαρία, Τσιμάρα 1, Τωρνάρου 2, Καλογεροπούλου, Κουρέτα, Τριχά 2, Χαλδαίου, Αγγελίδη 1, Καραγιάννη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα