Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Από ένα λουλούδι στη μνήμη του Τίμπορ Μπένεντεκ

Newsroom
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Από ένα λουλούδι στη μνήμη του Τίμπορ Μπένεντεκ

bet365

Ο Τίμπορ Μπένεντεκ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών τον Ιούνιο του 2020 νικημένος από τον καρκίνο. Τα μέλη των εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών είχαν την ευκαιρία να αφήσουν από ένα λουλούδι στο ειδικό σημείο μνήμης στο κολυμβητικό συγκρότημα «Άλφρεντ Χάγιος» για τον μεγάλο αρχηγό της εθνικής Ουγγαρίας.

Τα μέλη των εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, είχαν την ευκαιρία να αφήσουν από ένα λουλούδι στο σημείο που βρίσκεται το πορτραίτο του Τίμπορ Μπένεντεκ, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 18 Ιουνίου 2020 σε ηλικία 48 ετών, νικημένος από τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΟΕ, Κυριάκου Γιαννόπουλου, επισκέφθηκαν το σημείο μνήμης που υπάρχει στο «Άλφρεντ Χάγιος», στο νησί της Μαργαρίτας και άφησαν από ένα λουλούδι στη μνήμη του μεγάλου αρχηγού της εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας.

Λίγο πριν την προπόνηση τους στο Εθνικό Κολυμβητήριο Άλφρεντ Χάγιος, στο νησί της Μαργαρίτας στην Βουδαπέστη, οι δύο αποστολές και οι αρχηγοί τους Γιώργος Αφρουδάκης και Εύη Μωραΐτίδου άφησαν συμβολικά από ένα λουλούδι τιμώντας μια μεγάλη προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού.

O Tίμπορ Μπένεντεκ αποτέλεσε βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας, που κάτω από τις τεχνικές οδηγίες του Ντένες Κέμενι κατέκτησε τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (2000), της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008).

ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ

Όταν σταμάτησε την υδατοσφαίριση θήτευσε στο πλευρό του Κέμενι (2010-12), τον διαδέχθηκε στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας (2013-2016), ενώ στη συνέχεια και μέχρι το τέλος της ζωής του εργάστηκε στην Ουίπεστ.

 

Τελευταία Νέα