Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 5-8: Μια νίκη μακριά από τον τίτλο του πρωταθλήματος

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Ολυμπιακός παίζοντας σαν πρωταθλητής, νίκησε τη Βουλιαγμένη 8-5 στον Λαιμό και την Τετάρτη στον Πειραιά έχει την πρώτη ευκαιρία για να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών.

Ο Ολυμπιακός με άμυνα για σεμινάριο και με τους Γιάννη Φουντούλη και Άντρο Μπούσλιε να ηγούνται επιθετικά, νίκησε τη Βουλιαγμένη στο κολυμβητήριο του Λαιμού με 8-5, πέτυχε το 2-0 και πλέον θέλει μία ακόμα νίκη για να στεφθεί πρωταθλητής για και τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών. Αυτή θα την έχει την Τετάρτη (25/5, 17:00) στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά.

Όπως το Σάββατο στον Πειραιά, έτσι και σήμερα στον Λαιμό ο Ολυμπιακός περιόρισε πάρα πολύ το επιθετικό παιχνίδι της Βουλιαγμένης, έξι γκολ δέχθηκε στον πρώτο τελικό, πέντε σήμερα στο Λαιμό και όπως παραδέχθηκε ο τεχνικός των «μπέμπηδων», στην πρώτη του δήλωση «έτσι δεν έχεις τύχη να νικήσεις τον Ολυμπιακό».

Στην άλλη πλευρά της πισίνας ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από δύο παίκτες, τον Γιάννη Φουντούλη και τον Κροάτη, Άντρο Μπούσλιε. Οι δυο τους πέτυχαν τα επτά από τα οκτώ γκολ των «ερυθρόλευκων» και τράβηξαν το... κουπί στην επίθεση.

Η Βουλιαγμένη με γκολ των Μυλωνάκη και Καπότση προηγήθηκε 2-1 στην αρχή της β' περιόδου, όμως μετά ανέλαβαν δράση οι δυο παίκτες του Ολυμπιακού, με τρία σερί γκολ στον παίκτη παραπάνω (δύο από τον Φουντούλη, ένα από τον Μπούσλιε) ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 4-2, με τον Μυλωνάκη να διαμορφώνει το 4-3 του πρώτου ημιχρόνου.

Ακολούθησε νέο «ερυθρόλευκο» σερί 3-0, με γκολ στα ίσα από τους Φουντούλη, Φιλίποβιτς, Μπούσλιε, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει 7-3. Και όσο οι παίκτες της Βουλιαγμένης σπαταλούσαν τις επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω (3/13), δεν είχαν καμία ελπίδα να διεκδικήσουν κάτι από τον αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-3, 0-3, 2-1

Βουλιαγμένη (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 2, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Τρούλος, Πάπαριτς, Λόζινα, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος Άρ., Καπότσης 3, Κουρούβανης Ν., Σκουμπάκης, Ανδρεάδης, Λέβαντης, Καστρινάκης, Σαπουνάκης, Κωνσταντόπουλος,

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 3, Μουρίκης, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 1, Σύρμας, Μαθιόπουλος.