Σαμπαντέλ - Εθνικός 8-6: Νέα ήττα και συνεχίζει στο Len Trophy

Δημήτρης Ντζάνης
 Σαμπαντέλ - Εθνικός 8-6: Νέα ήττα και συνεχίζει στο Len Trophy

bet365

Ο Εθνικός από τα προημιτελικά της Euroleague γυναικών, θα συνεχίσει στο Final 4 του Len Trophy.

Η ήττα από τη Σαμπαντέλ στον Πειραιά με 13-8 δεν άφηνε περιθώριο ελπίδας για τον Εθνικό, που έχασε από την ισπανική ομάδα στα περίχωρα της Βαρκελώνης με 8-6 για τα προημιτελικά της Euroleague στο πόλο γυναικών.


Πλέον η πειραϊκή ομάδα θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για ευρωπαϊκή διάκριση, καθώς θα συνεχίσει στο Final 4 του Len Trophy, εκεί όπου θα είναι και η ουγγρική Ντουναουιβάρος, που αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Στο Σαμπαντέλ η πρωταθλήτρια Ισπανίας προηγήθηκε 3-1, ο Εθνικός στο δικό του καλό σημείο στο 3ο οκτάλετο, ισοφάρισε 4-4 και 5-5, αλλά δεν προηγήθηκε ποτέ, με τις γηπεδούχες να φθάνουν στην άνετη επικράτηση με 8-6.


Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 3-3, 1-1

Σαμπαντέλ (Πάλμα): Γκάμες 1, Στέφενς 3, Φόρτσα 3, Γκονζάλεζ Λόπεζ 1.
Εθνικός (Ρουμπέση): Ιωάννου 1, Ελληνιάδη 1, Κοντονή 2, Στεφανία Χαραλαμπίδη 1, Μπενέκου 1

Η Κίνεφ Κίρισι το 3ο εισιτήριο

Μια ακόμα κλασική ομάδα των Final 4 της Euroleague, η Κίνεφ Κίρισι εξασφάλισε για άλλη μια φορά την παρουσία της στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η ρωσική ομάδα νίκησε την Ουίπεστ στη Βουδαπέστη με 11-7 (3-1, 1-1, 1-4, 2-5) και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 8-7 στο Κίρισι πήρε την πρόκριση. Η Ουίπεστ θα συνεχίσει στο Final 4 του Len Trophy.

Στις 3 Μαρτίου στο Βελιγράδι το Ουραλότσκα - Πάντοβα

Απομένει να μάθουμε την 4η ομάδα που θα προκριθεί στο Final 4 της Euroleague από το ζευγάρι ανάμεσα στη ρωσική Ουραλότσκα και την Πάντοβα.
Μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία η LEN αποφάσισε η ρεβάνς να μη γίνει στη Ρωσία, αλλά στο Βελιγράδι στις 3 Μαρτίου. Στον 1ο αγώνα η Ουραλότσκα είχε επιβληθεί με 11-8.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα