Μουρίκης στο Gazzetta: «Γιατί να μην επαναλάβει ο Ολυμπιακός τον θρίαμβο του 2018;»

Αντώνης Πατσούρας
Ο αρχηγός της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού μίλησε στο Gazzetta για τη νίκη επί της Μπαρτσελονέτα και τα όνειρα της ομάδας του για το Champions League.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει φανταστικά στο Len Champions League της περιόδου 2021-22 έχοντας 10 βαθμούς σε 4 παιχνίδια και είναι μαζί με την Μπρέσια οι μοναδικές αήττητες ομάδες.

Το τελευταίο παιχνίδι με την Μπαρτσελονέτα ήταν άμυνα για σεμινάριο αφού ο Ολυμπιακός επικράτησε με 8-4 και όλοι πλέον συζητούν ξανά για την πορεία της ομάδας του Θόδωρου Βλάχου.

Ο αρχηγός της ομάδας, που διανύει την 11η σεζόν του στον Ολυμπιακό, ο Κώστας Μουρίκης μίλησε στο Gazzetta για την σπουδαία εμφάνιση απέναντι στους Ισπανούς, για την άμυνα, τον Μάρκο Μπίγιατς αλλά και το όνειρο του.

«Η άμυνα δίνει τίτλους»

Τα τέσσερα γκολ παθητικό απέναντι στην Μπαρτσελονέτα είναι μια από τις κορυφαίες αμυντικές επιδόσεις του Ολυμπιακού στο LEN Champions League.

Το 2012 η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε κερδίσει με 11-2 την Μπούντβα στον Πειραιά με τον Κώστα Μουρίκη να είναι τότε ο πρώτος σκόρερ απέναντι στους Μαυροβούνιους με 3 γκολ.

Πέρασαν τα χρόνια και ο Κώστας μας μιλάει για το σήμερα: «Η ομάδα είναι καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι. Κατάλαβα μετά από το παιχνίδι πόσα λεπτά έμεινε χωρίς γκολ η Μπαρτσελονέτα και είπα κάτι ωραίο κάναμε σήμερα. Η άμυνα, το ξέρουμε όλοι, δίνει νίκες και τίτλους».

Ο Ολυμπιακός έχει βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα με "επισκέψεις" σε Βελιγράδι και Βουδαπέστη χωρίς να χάσει και αυτό ανεβάζει ψυχολογικά τους παίκτες όπως μας λέει και ο διεθνής φουνταριστός.

«Είναι ωραία αίσθηση να μην χάνεις. Σίγουρα η ομάδα άξιζε και τη νίκη στη Βουδαπέστη με την Φερεντσβάρος. Παίζουμε σπουδαία άμυνα και στην επίθεση έχουμε πολλές λύσεις», σημειώνει.

«Στόχος η πρώτη θέση στον όμιλο»

Ο Ολυμπιακός το 2018 είχε κατακτήσει την 1η θέση στον όμιλο του και είχε κατακτήσει το Champions League στη Γένοβα.

Η ομάδα του Πειραιά έχει πλέον ως στόχο την πρωτιά στον όμιλο που θερωτητικά θα της φέρει έναν υποδεέστερο αντίπαλο στον προημιτελικό στο Βελιγράδι.

«Έτσι όπως παίζει η ομάδα και με τα αποτελέσματα της είναι στόχος η πρώτη θέση. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε δυο νίκες στα δυο παιχνίδια που απομένουν έως το φινάλε του 2021 και να είμαστε πρώτοι.

Έχουμε την ψυχολογία, έχουμε την ποιότητα και στον δεύτερο γύρο έχουμε τα πιο δύσκολα παιχνίδια στον Πειραιά. Αυτή η ομάδα η φετινή έχει μάθει να βλέπει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, σαν τελικό, και να κάνει ταμείο. Ο όμιλος είναι δύσκολος αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πρώτος», μας λέει ο "ασημένιος" Ολυμπιονίκης του Τόκιο.

«Γιατί να μην επαναλάβουμε τον θρίαμβο του 2018;»

Ο Κώστας Μουρίκης έχει παίξει σε τρεις τελικούς στο Champions League και έχει κατακτήσει τον τίτλο το 2018 στη Γένοβα. Στο πίσω μέρος του μυαλού του είναι ο τίτλος αλλά κανείς στην ομάδα δεν το φωνάζει αφού υπάρχουν σπουδαίες ομάδες και σε νοκ άουτ παιχνίδι όλα είναι ανοιχτά.

«Η ομάδα έχει δυναμική. Η διοίκηση έκανε υπέρβαση το καλοκαίρι και έφερε στην ομάδα παίκτες όπως ο Φιλίποβιτς, ο Μπίγιατς και είχαμε και σημαντικές επιστροφές. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε το Final-8 και εάν παίζουμε έτσι γιατί να μην επαναλάβουμε τον θρίμαβο του 2018;», σημειώνει ο διεθνής άσος και συνεχίζει:

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού που είναι πάντα δίπλα μας έχει συνηθίσει για χρόνια αυτή την ομάδα ψηλά να διεκδικεί τρόπαια στην Ευρώπη. Ναι, ο Ολυμπιακός είναι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες με καλά ρόστερ όπως είναι η Νόβι, η Προ Ρέκο, η Μπαρτσελονέτα. Ο δρόμος είναι μακρύς. Να εξασφαλίσουμε πρώτα την είσοδο μας στους "8" και μετά θα βάλουμε νέο στόχο».

«Σπουδαίος ο Μπίγιατς, λείπει ο Κολόμβος»

Το 2016 o Ολυμπιακός πάει αήττητος στο Final-6 της Βουδαπέστης, φτάνει στον τελικό αλλά εκεί θα βρει απέναντι του τον Μάρκο Μπίγιατς.

Ο Κροάτης κατέβαζε ... ρολά στον τελικό με το σκουφάκι της Γιουγκ και ο Ολυμπιακός είχε μείνει στα 4 γκολ. Ο Μπίγιατς είναι πλέον στον Ολυμπιακό και είναι καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι.

«Κάνει σπουδαίες εμφανίσεις ο Μάρκο. Είναι βαρόμετρο ο τερματοφύλακας. Όλα τα παιδιά δίνουν το 100% και μην ξεχνάμε ότι μας λείπει ο Κολόμβος και ο Ράντοβιτς», τονίζει ο Κώστας Μουρίκης και σχολιάζει την απουσία του alter ego του στα 2 μέτρα του Χριστόδουλου Κολόμβου: «Μας λείπει ο Χριστόδουλος. Ευτυχώς είναι καλύτερα και θα επανέλθει σύντομα. Εντάξει πέφτει βάρος σε μένα λόγω της απουσίας του αλλά βοηθάει όλη η ομάδα. Θα επιστρέψει πιο δυνατός».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi