Κ17 πόλο: Επέστρεψαν στην Αθήνα οι «αργυροί» πρωταθλητές Ευρώπης (pics)

Newsroom
Κ17 πόλο: Επέστρεψαν στην Αθήνα οι «αργυροί» πρωταθλητές Ευρώπης (pics)

bet365

Τα μεσάνυχτα έφτασε στην Ελλάδα η εθνική ομάδα πόλο Κ17 μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην Ευρώπη.

Επέστρεψε από τη Μάλτα η αποστολή της Εθνικής ομάδας πόλο των εφήβων (Κ17) η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι νεαροί διεθνείς πολίστες, με τα μετάλλια στο στήθος, οι προπονητές τους, αλλά και ολόκληρη η αποστολή γνώρισε αποθεωτική αποδοχή κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τους εκπροσώπους της διοίκησης της ΚΟΕ, συγγενείς και φίλους του αθλήματος, με χειροκροτήματα, ανθοδέσμες, συνθήματα θριάμβου και την ιαχή «Ελλάς, Ελλάς».

Από πλευράς ΔΣ της ΚΟΕ, την ομάδα υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, ενώ παραβρέθηκαν ο έφορος Εθνικών Ομάδων υποδομών Δημήτρης Κύρκος και ο διευθυντής Γιώργος Χριστοφοράτος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Μαχαίρας τόνισε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Απέδειξαν αυτά τα παιδιά ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της διαδοχής, στο μέλλον, αυτών που έφεραν ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο. Θα δείξει το μέλλον πόσο χρόνο θα τους πάρει για να φτάσουν κι εκείνοι τόσο ψηλά. Το μυστικό της επιτυχίας ότι ήταν όλοι μια γροθιά, το πίστεψαν από την αρχή, έδειξαν πάθος και ψυχή. Χρειάζεται λίγο παραπάνω δουλειά για να πάρουμε και το χρυσό, δηλαδή να υποτάξουμε τους Σέρβους. Η επανάληψη μας κάνει καλύτερους, η πολλή δουλειά μας κάνει καλύτερους, το να είμαστε όλο μαζί μας κάνει ανίκητους. Και κυρίως, τα μεγάλα μας όπλα, το ελληνικό πνεύμα και η ψυχή που ενώ ήμασταν σωματικά μικρότεροι, μέσα στο νερό δείχναμε ίδιοι και καλύτεροι».

Ο αρχηγός της ομάδας Ανδρέας Αλμύρας και εκ των κορυφαίων στο τουρνουά, είπε: «Η συνταγή της επιτυχίας ήταν η ομαδικότητα, ότι ήμασταν δηλαδή μια γροθιά και φυσικά η καλή άμυνα. Αυτή η ομάδα ήταν από ατσάλι και παρότι βρεθήκαμε για λίγο καιρό μαζί, δουλέψαμε σκληρά, έπαιξε ο ένας για τον άλλον και έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε δουλειά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του χρόνου. Είναι τιμή μας να θεωρούμαστε, έστω και θεωρητικά, διάδοχοι των ασημένιων Ολυμπιονικών του Τόκιο. Δεν μπορώ να γνωρίζω το μέλλον, αλλά είναι στις διαθέσεις μας να πάμε κι εμείς πολύ ψηλά».

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα