Η Χρυσή Αυγή θρηνεί και υμνεί τον Ντερτιλή!

Gazzetta team
Η Χρυσή Αυγή θρηνεί και υμνεί τον Ντερτιλή!
Ενας από τους πρωταίτιους του Απριλιανού πραξικοπήματος του 1967, ο Νικόλαος Ντερτιλής άφησε την τελευταία του πνοή χθες και η Χρυσή Αυγή βυθίστηκε στο πένθος. Ο αμετανόητος στρατηγός που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη έξω από το Πολυτεχνείο προφανώς αποτελούσε ένα ίνδαλμα για τους οπαδούς του Νίκου Μιχαλολιάκου.


Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφονται στο site της Χρυσής Αυγής για ένα από τους ανθρώπους που κατέλυσε τη Δημοκρατία το 1967 και ο οποίος δεν μετάνιωσε ποτέ για τα όσα έκανε, για τον πόνο που προκάλεσε. Ο ίδιος δεν συζήτησε ποτέ το ενδεχόμενο να ζητήσει χάρη ή να επικαλεστεί προβλήματα υγείας για να αποφυλακιστεί, όπως έκαναν άλλοι από τους πραξικοπηματίες. «Δεν θα νομιμοποιήσω εγώ αυτό το καθεστώς» έλεγε σ' όποιον του έχει θέσει κατά καιρούς το ζήτημα..

Μάλιστα τα μέλη της Χρυσής Αυγής θεωρούν πως άδικα ήταν φυλακισμένος ο Ντερτιλής και επιτίθενται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στην πολιτεία όπως «φυλακισμένος επί 38 έτη από το καθεστώς της μικρόψυχης και άσπλαχνης Μεταπολίτευσης» και «το αποφυλακιστήριό του μπορούν να το καρφώσουν στο φέρετρό του».

Συγκεκριμένα μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο:

«Πριν από δύο ώρες πέθανε ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής, φυλακισμένος επί 38 έτη από το καθεστώς της μικρόψυχης και άσπλαχνης Μεταπολίτευσης. Έφυγε απροσκύνητος, με ψηλά το κεφάλι. Άφησε την τελευταία του πνοή, πιστός στο λόγο της στρατιωτικής του Τιμής, ένας ξεχωριστός Έλληνας, ένας Στρατιώτης, που είχε χύσει το αίμα του για την Πατρίδα, στο πεδίο της μάχης και που τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας! Ο Στρατηγός Ντερτιλής είναι νεκρός. Έφυγε από τον κόσμο αυτό χωρίς να υπογράψει δήλωση μετανοίας στους δεσμώτες του και τηρώντας στο ακέραιο τον λόγο του, ότι το αποφυλακιστήριό του μπορούν να το καρφώσουν στο φέρετρό του»!


Πηγή: http://iefimerida.gr