Κερδίζει στο blackjack και τα δίνει στους φτωχούς

Pokerlobby.gr Team
Κερδίζει στο blackjack και τα δίνει στους φτωχούς

bet365

Το δεύτερο όνομα του Λας Βέγκας είναι «Πόλη της Αμαρτίας», αλλά φαίνεται ότι υπάρχει καλό μέσα στα τείχη της! Ο RobinHood702 είναι η απόδειξη: Ένας ανώνυμος (πιθανότατα επαγγελματίας) παίκτης του blackjack, ο οποίος βοηθάει με τα κέρδη του στα καζίνο της πόλης τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Αν και κρατάει μυστική την ταυτότητά του, έχει δεχτεί να φωτογραφηθεί με το πρόσωπο καλυμένο (φώτο πάνω και στο gallery).

Αυτός ο σύγχρονος Ρομπέν των Δασών έγινε ευρύτατα γνωστός το 2010, όταν έδωσε μια συνέντευξη στο Fox News (βίντεο κάτω), χωρίς να αποκαλύψει το πρόσωπό του. Όπως είχε πει τότε «Θα πάρω την άσχημη πλευρά του τζόγου και θα την χρησιμοποιήσω για καλό σκοπό».

Η δράση του όμως είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Το 2008 αυτός ο Καλός Σαμαρείτης είχε βοηθήσει την οικογένεια Kegler στο Detroit, που πνιγόταν στα χρέη από ιατρικούς λογαριασμούς. Η τρίχρονη κόρη της οικογένειας έπασχε από καρκίνο και οι γονείς της χρωστούσαν περίπου 35 χιλιάδες δολάρια σε γιατρούς, φάρμακα και εξετάσεις (βίντεο κάτω).

Ο RobinHood702 τους είχε πάρει μαζί του στο Las Vegas, τους έβαλε σε μια τεράστια σουίτα στο Palazzo και τους έδωσε μια Rolls Royce. Πριν γυρίσουν σπίτι τους, οι Kegler δεν είχαν μόνο ξεχρεώσει: είχαν πάρει και $100.000 για να συνεχίζουν τις θεραπείες της μικρής τους.

Παρόμοια ιστορία από την ίδια χρονιά είναι αυτή μιας γυναίκας από τη Νότια Καρολίνα, η οποία είχε χρεωθεί προσπαθώντας να φροντίσει τους γονείς της. Ο «Ρομπέν» της κέρδισε $20.000.

Τα δημοσιεύματα της εποχής τον αναφέρουν κατά κανόνα ως «επαγγελματία». Περιγράφεται ως ένας elite high roller που ασχολείται με παιχνίδια blackjack, σαν παίκτης που γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως παίζεται το blackjack, ενώ αναφέρεται ότι παίζε σε ιδιωτικές VIP αίθουσες, με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε κάθε χέρι και ζητά να του μοιράζονται δύο χέρια κάθε φορά.

Η στρατηγική του φαίνεται αρκετά απλή: πάει για κέρδη 10% και όταν τα πιάσει, σταματάει και τα καταθέτει στην οικογένεια που έχει επιλέξει. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αν ο σύγχρονος Ρομπέν των Δασών χρησιμοποιεί το μέτρημα φύλλων στο blackjack για να βελτιώσει τα κέρδη του. «Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορείς να διπλασιάσεις τα χρήματά σου είναι τρελοί. Εγώ προσπαθώ να πιάσω κέρδη 10-20% και μετά σηκώνομαι. Το κλειδί είναι να ξέρεις ποιος είναι ο στόχος σου και να σταματάς μόλις τον πιάσεις».

Ακόμα όμως κι όταν κάποιος παίζει τόσο λογικά, μπορεί να έχει τις προλήψεις του: όπως διαβάζουμε, δεν παίζει αν δεν έχει μαζί του κάποια γυναίκα, δεν πίνει στη διάρκεια του παιχνιδιού και θεωρεί απαράδεκτο να τον αγγίξει κάποιος την ώρα του παιχνιδιού του. «Αισθάνομαι ότι μου κλέβουν την τύχη μου», λέει ο ίδιος. Για να εξασφαλίσει αυτή την τύχη, κρατάει πάντα μαζί του τη βέρα της μητέρας του.


Ο RobinHood702 συνεχίζει τη δράση του, μέσα από το site του και ζητάει να του στείλουν τη δική τους ιστορία, για τις δικές τους ανάγκες, άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να επισκεφθείτε το site εδώ. H τελευταία φορά που τον είδαμε σε δράση ήταν πέρσι, όταν έγινε η ληστεία στο Bellagio και ο ίδιος πρόσφερε αμοιβή για να συλληφθεί ο δράστης.

«Άνθρωποι από 135 χώρες έχουν έρθει στο site μου. Έχει διεθνή ανταπόκριση. Στην αρχή ήταν το θέμα ήταν οι Αμερικάνοι να βοηθάνε τους Αμερικάνους, αλλά πλέον έχει γίνει πολύ μεγαλύτερο. Είναι για τους ανθρώπους, να βοηθάνε άλλους ανθρώπους», λέει ο ίδιος.

Κάθε ιστορία αποστέλλεται στο site μέσω βίντεο. Όπως περιγράφεται η διαδικασία στο site, κάθε αίτημα πρέπει να έχει διάρκεια 1-3 λεπτά και να αφορά όχι μόνο την παρούσα οικονομική κατάσταση του αιτούντα, αλλά και τους λόγους για τους οποίους κατέληξε να ζητά βοήθεια.

«Δεν είναι απάτη, ή αστείο. Είναι η προσπάθεια ενός άντρα να κάνει τη διαφορά στις ζωές ανθρώπων που το αξίζουν, με την ελπίδα ότι και οι άλλοι θα κάνουν αυτό που τους αναλογεί».

Δείτε βίντεο και τις φωτογραφίες του RobinHood702

PokerLobby.gr

 

Τελευταία Νέα