Παίκτες τριών κατηγοριών!

Παίκτες τριών κατηγοριών!

Δημήτρης Τομαράς
Παίκτες τριών κατηγοριών!

bet365

Το πλάνο για τον Ολυμπιακό του 2012-2013 πρόκειται να μπει άμεσα σε εφαρμογή στο λιμάνι. Το gazzetta.gr αναλύει τις τρεις κατηγορίες παικτών που υπάρχουν στο υπάρχον ρόστερ.

Οι υπό διαπραγμάτευση

Εδώ βρίσκουμε οκτώ παίκτες. Εξ αυτών οι τέσσερις έχουν συμβόλαια που εκπνέουν το καλοκαίρι και άλλοι τέσσερις που είναι δανεικοί από ευρωπαϊκούς συλλόγους και ο δανεισμός τους ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Πιο αναλυτικά:

Φρανσουά Μοντέστο (30.06.2012): Ο Κορσικανός παίκτης θέλει πολύ να μείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο στον Ολυμπιακό ενώ από μεριάς των ερυθρόλευκων υπάρχει θετική διάθεση για εκείνον. Το αρνητικό όμως για τον Μοντέστο είναι ότι είναι πια αρκετά μεγάλος ενώ η φετινή του χρονιά δεν είναι τόσο καλή όσο η προηγούμενη.

Βλέπεις νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-0; Παίξτο σε απόδοση 6.40 στην betfair

Όλαφ Μέλμπεργκ (30.06.2012): Ο Σουηδός στόπερ μπορεί να έχει τα... χρονάκια του όμως παραμένει ο πιο αξιόπιστος αμυντικός του Ολυμπιακού. Ο έμπειρος οπισθοφύλακας συνεχίζει να αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα του ενώ πέραν των ανασταλτικών του καθηκόντων βάζει και γκολ. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο με βάσει την πρόθεση των δύο πλευρών να γίνει η ανανέωση για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα, όμως θα πρέπει πρώτα να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αριέλ Ιμπαγάσα (30.06.2012): Ο Αργεντινός άσος είναι μία πολύτιμη μονάδα από τον Ολυμπιακό σε οργανωτικό επίπεδο, όμως οι τραυματισμοί του και η ηλικία του δημιουργούν ένα πρόβλημα ως προς την επέκταση του συμβολαίου του. Ο Κάνιο δεν θα έλεγε όχι στο να μείνει στο λιμάνι, επειδή εξακολουθεί να είναι πολύ ευχαριστημένος, όμως οι άνθρωποι των Πειραιωτών θα ζυγίσουν όλα τα δεδομένα προτού προχωρήσουν στις τελικές τους ενέργειες, διότι αντιλαμβάνονται πια ότι ο Ιμπαγάσα δεν μπορεί να βγάλει μία χρονιά χωρίς προβλήματα.

Μάρκο Πάντελιτς (30.06.2012): Ο Σέρβος στράικερ πάνω που έβαλε το ένα γκολ πίσω από το άλλο είχε την ατυχία να τραυματιστεί σοβαρά και να τεθεί νοκ άουτ έως το τέλος της χρονιάς. Ο Πάντελιτς φέτος έχει βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό τον Ολυμπιακό με τα τέρματά του και την γενικότερη συνεισφορά του. Παραμένει παρά την ηλικία του μία αξιόπιστη επιθετική λύση. Έχει αρκετές πιθανότητες να συνεχίσει να φορά την φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ιβάν Μαρκάνο 30.06.2012 (δανεικός από Βιγιαρεάλ): Πρόκειται για ένα από τα... παιδιά του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Μαρκάνο αν και αμφισβητήθηκε ανοιχτά και αρκετά μέχρι ένα σημείο λόγω των λαθών που έκανε, κατάφερε να βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό και να εξελιχθεί σε έναν συνεπή αμυντικό. Στον Ολυμπιακό είναι αρκετά ικανοποιημένοι από την προσπάθεια του Ισπανού μπακ που ανάμεσα στα άλλα έχει βάλει και γκολ, όμως η υπόθεσή του είναι ακόμα στον... αέρα και φυσικά σχετίζεται και με την παραμονή ή όχι του Ισπανού τεχνικού.

Πάμπλο Ορμπάιθ 30.06.2012 (δανεικός από Αθλέτικ Μπιλμπάο): Σε αρκετά σημεία η περίπτωση του Ορμπάιθ μοιάζει με αυτήν του Μαρκάνο. Η ουσιαστική διαφορά είναι πως ο έμπειρος μέσος είχε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του και αρκετά σημαντική προσφορά στο πιο μεγάλο μέρος της χρονιάς. Σύμφωνα με την εικόνα του και την διάθεσή του έχει ουκ ολίγες ελπίδες να μείνει.

Ζαν Μακούν 30.06.2012 (δανεικός από Άστον Βίλα): Παρότι το ξεκίνημά του δεν ήταν το καλύτερό δυνατό και ενώ μετά είχε την ατυχία να χτυπήσει ο Μακούν βρήκε τον... δρόμο αλλά και τον τρόπο να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Έχει κάνει αρκετά καλά παιχνίδια και έχει δώσει το δικό του στίγμα στον χώρο της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού.

Το... αγκάθι στην υπόθεσή του είναι το οικονομικό με την Άστον Βίλα να ζητά 4,8 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει. Ο Καμερουνέζος πάντως κάνει σαν... τρελός για να παραμείνει.

Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς 30.06.2012 (δανεικός από Γαλατασαράϊ): Ο ιδιόρρυθμος Τούρκος χαφ ήρθε αρκετά ορεξάτος από την Γαλατά αλλά και αποφασισμένος να προσφέρει στον Ολυμπιακό και να καθιερωθεί. Μέχρι τώρα έχει δώσει λιγότερα στον αγωνιστικό χώρο απ' όσα περίμεναν στον πειραϊκό σύλλογο.

Τα... ερωτηματικά

Κέβιν Μιραλάς (30.06.2014): Ο Βέλγος άσος του Ολυμπιακού είναι ένα τα βασικά και ως προς επί το πλείστον αναντικατάστατα στελέχη του Ολυμπιακού. Η προσφορά του σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο έχει αποδειχθεί πολύ σημαντική και επιθυμία του Ολυμπιακού είναι να τον διατηρήσει στο ρόστερ του όσα πιο πολλά χρόνια γίνεται.

Όμως οι... σειρήνες από το εξωτερικό είναι πολλές. Σε περίπτωση που υπάρξουν πολύ καλές προτάσεις για την απόκτησή του τα δεδομένα ενδέχεται να διαφοροποιηθούν.

Ραφίκ Τζιμπούρ (30.06.2013): Ο Τζιμπούρ ανήκει και αυτός στην... κατηγορία του Μιραλάς. Ο Αλγερινός έχει να επιδείξει σπουδαία αγωνιστική συνεισφορά στους Πειραιώτες αν και -όπως ο Βέλγος- έχει παρουσιάσει τα σκαμπανεβάσματά του. Και αυτός όμως βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών σωματείων από την Ευρώπη.

Λιούμπομιρ Φέισα (30.06.2015): Ο Σέρβος φέτος περισσότερο ήταν τραυματίας παρά έπαιξε στον Ολυμπιακό. Ο Λιούμπομιρ Φέισα είναι ένας χαρισματικός παίκτης, όμως η ευπάθεια που έχει στα πόδια του έχει βάλει σε αρκετές σκέψεις τους ανθρώπους της ομάδας.

Στην διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου το όνομά του έχει ακουστεί για μεταγραφή σε σερβικές ομάδες, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής παραμένει στον Πειραιά. Αναμφίβολα η περίπτωσή του θα απασχολήσει τους διοικούντες.

Οι υπό αποχώρηση

Βιθέντε Μόνχε (30.06.2013): Ο Αργεντινός χαφ ήρθε με περγαμηνές στο λιμάνι. Για τον Βιθέντε Μόνχε υπήρχαν αρκετά μεγάλες προσδοκίες τις οποίες δεν δικαίωσε. Στον Ολυμπιακό ήταν στο... τσακ να τον δώσουν σε ομάδα της Αργεντινής εάν ερχόταν ο Χλεμπ τον Γενάρη. Όμως αυτό εν τέλει δεν έγινε. Ο Μόνχε είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για αποχώρηση.

Σήφης Δασκαλάκης (30.06.2013): Ο Ηρακλειώτης τερματοφύλακας υπέγραψε ως ελεύθερος στον Ολυμπιακό. Ήρθε στον Πειραιά ως μία καλή λύση κάτω από τα γκολπόστ όμως τελικά έμεινε στην... σκιά των Μπάλας Μέγιερι και Ρόι Κάρολ ενώ όσο αγωνίστηκε δεν ήταν όσο καλός έπρεπε. Ο Δασκαλάκης έχει και αυτός μεγάλες πιθανότητες να φύγει για άλλη ομάδα.

Γιάννης Ζαραδούκας (30.06.2014): Δεν κατάφερε να αγωνιστεί ούτε λεπτό στον Ολυμπιακό ενώ όταν μπήκε στην αποστολή σε παιχνίδι αποτέλεσε πραγματική είδηση. Ο Ζαραδούκας δεν πήρε καμία ευκαιρία από τον Βαλβέρδε ενώ μετά όταν πήγε ως δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου είχε ραντεβού με την ατυχία, καθώς χτύπησε σοβαρά. Ο διεθνής μπακ μάλλον δεν θα συνεχίσει του χρόνου στους ερυθρόλευκους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα