«Δεν το άξιζε ο Ολυμπιακός»!

«Δεν το άξιζε ο Ολυμπιακός»!

Gazzetta team
«Δεν το άξιζε ο Ολυμπιακός»!

bet365

Μια ημέρα μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού ο Νίκος Κωστένογλου θυμήθηκε το πρωτάθλημα που έχασε η ΑΕΚ στα χαρτιά λέγοντας πως «ο Ολυμπιακός δεν άξιζε του 2008 με την ένσταση».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός της Ένωσης στην εκπομπή του Novasports έχουν ως εξής:

«Πρέπει στην ΑΕΚ να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Αλλά οργανωμένα και μεθοδικά. Υπάρχει το θέμα των εγκαταστάσεων. Μεγάλο πρόβλημα. Κάναμε βήμα προόδου αφού η πρώτη ομάδα κάνει προπόνηση σε καλές εγκαταστάσεις, αλλά οι Ακαδημίες δεν κάνουν εκεί. Με τον Φερέρ έγινε μια προσπάθεια προώθησης ταλέντων. Μετά δεν ανέβηκε κάποιος παίκτης. Με τον Χιμένεθ έλεγαν ότι θα προωθήσει παίκτες και για αυτό ήρθε. Δεν το διέκρινα και έμαθα ότι δεν έγινε κιόλας. Υπήρχε ο Κλωναρίδης και ο Μπουγαΐδης, που είχαν μια συμμετοχή μέχρι να έρθω. Το θέμα είναι να είναι προετοιμασμένος σωστά και να μπει την κατάλληλη στιγμή, με την επιβάρυνση που πρέπει. Δεν υπήρχε προεργασία. Δεν υπήρχε δουλειά στην φυσική κατάσταση με εξειδικευμένα προγράμματα.

Εγιναν λάθη στον σχεδιασμό στην ΑΕΚ. Ο προπονητής είναι πάντα αυτός που έχει ευθύνη. Ο Ρίκκα και ο Αργυρίου είχαν συμβόλαια. Εφόσον τους πληρώναμε απαίτησα να ενταχθούν και μπήκαν άμεσα. Ο Κλωναρίδης δεν είχε ξεκάθαρο ρόλο. Διέκρινα ότι ίσως στο άκρο της επίθεσης με την ταχυδύναμη που έχει θα βοηθούσε περισσότερο. Πρέπει να δουλέψει τα τελειώματα του. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλές έξτρα προπονήσεις. Πριν την προπόνηση δουλεύουν τα παιδιά στο γυμναστήριο με ειδικό πρόγραμμα. Ο Βλάχος ήθελα να γίνει επαγγελματίας, αλλά δεν μπορούσαμε τον Γενάρη. Έπρεπε να έχει γίνει από το καλοκαίρι. Υπάρχει ο Φούντας με μεγάλες δυνατότητες, υπάρχει ο Τσίτας με ικανότητα στο σκοράρισμα αλλά θέλει ειδική διαχείριση.

Ο φίλαθλος μένει πάντα στην πρώτη εντύπωση. Ο Εγγλέζου μετά το ματς με την Στουρμ που ήταν καλός, έχει πρόβλημα στο γόνατο που θέλει ειδική διαχείριση. Το ξεπεράσαμε όμως. Έμεινε 1,5 μήνα έξω και έμεινε πίσω. Ο Μπουγαΐδης όπου έπαιξε είχε καλή εικόνα. Ξεπέρασε τον εαυτό του. Δεν είναι όμως έτοιμος για 90λεπτο.

Ο Ολυμπιακός είναι πληρέστατη και ποιοτικότερη ομάδα από τις υπόλοιπες φέτος. Στο παρελθόν όμως πήρε πρωταθλήματα που δεν δικαιούταν αγωνιστικά. Εκεί βοηθήθηκε. Ένα από αυτά το 2008. Περίμενα από τον Ολυμπιακό να μην υποβάλλει την ένσταση, λόγω ιστορίας και τόσων πρωταθλημάτων. Δεν άφησαν την ΑΕΚ να πάρει ένα ακόμη πρωτάθλημα. Μεγάλα οικονομικά οφέλη χάθηκαν έτσι. Όμως το ποδόσφαιρο νοσεί πια. Χωρίς Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν είναι ωραίο και ανταγωνιστικό πια. Όλα αυτά δεν δίνουν αισιοδοξία.

Έχουν μειωθεί τα ταλέντα πια. Τα νεαρά παιδιά έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας στο σχολείο και το Internet έχει αλλοιώσει πολύ τα παιδιά. Δεν έχουν το ποδόσφαιρο ένα από τα παιχνίδια τους. Να ενημερώνονται, αλλά να μην συμμετέχουν. Εκλίπουν πια τα παιδιά στις αλάνες για να βγουν ταλέντα. Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι οι ομάδες δεν έδωσαν βαρύτητα στους Ελληνες παίκτες. Είχαμε μια ξενομανία. Δεν είχαν προβλέψει κάποιοι όμως ότι θα φτάναμε εδώ. Τώρα τρέχουμε να ετοιμάσουμε παίκτες και με παράλογο τρόπο να τους εντάξουμε άμεσα

Δεν ξέρω αν θα είμαι προπονητής και την νέα χρονιά. Έχω συμβόλαιο, αλλά δεν είναι σίγουρο αν μείνω. Έχω οικονομική ρήτρα, αλλά αν δεν με θέλει η διοίκηση εγώ φεύγω δίχως να επιβαρύνω την ΑΕΚ ούτε ευρώ. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιος θα είναι πρόεδρος. Θα είναι με ηγετική φυσιογνωμία και οικονομικά ισχυρός; Εκεί θα έχουμε διαφορετικό πλάνο. Αν η ΑΕΚ συνεχίσει στην λογική ότι δεν έχει πρόεδρο ισχυρό, αλλά με συνετή οικονομική πολιτική, τότε πρέπει να διαχειριστούμε Ελληνες και νεαρούς. Και έχω βάλει στοίχημα να αφήσω κάτι στον επόμενο. Για αυτό θέλω νεαρούς παίκτες στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Αν έχεις πολλούς παίκτες δεν έχει νόημα. Πρέπει να δουλεύεις σωστά. Τους δουλεύω όλους με πρόγραμμα. Νομίζω ανεβάζω τους ικανότερους περισσότερες φορές. Να έχουνε 4-5 μήνες με την πρώτη ομάδα και να έχουν επιβαρυνθεί και να έχουν πληροφορίες τακτικής.

Οι έμπειροι παίκτες της ΑΕΚ παίζουν και με το συναίσθημα. Γνωρίζουν ότι έχουν παίξει πολλά χρόνια. Ο κόσμος θέλει το νέο αίμα, αλλά θεωρώ τώρα απαραίτητη την παρουσία τους. Παίρνουν στις πλάτες τους την ομάδα και τους έχουμε ανάγκη. Πρέπει να έχουμε ισορροπημένο ρόστερ. Εύκολα το λες, δύσκολα να το κάνεις. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να δουλεύει για το μέλλον της, αλλά εμείς δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο στην ομάδα. Πρέπει στους Ελληνες και νεαρούς να δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE NEWS FEED