Να γράψει ιστορία ο ΑΠΟΕΛ

Gazzetta team
Την πιο μεγάλη στιγμή της ιστορίας του ετοιμάζεται να ζήσει ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Λιόν με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τυπική διαδικασία το άλλο παιχνίδι της Τρίτης μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Λεβερκούζεν.

ΑΠΟΕΛ-Λιόν (0-1)

Έτοιμος να γράψει άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του είναι ο ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές Κύπρου υποδέχονται την Λιόν στην ρεβάνς του 1-0 του «Ζερλάν με στόχοτην πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε του Ερμή με 4-1 και παρέμεινε στο κυνήγι της πρωτοπόρου ΑΕ Λεμεσού. Το ευχάριστο για τους «γαλαζοκίτρινους» είναι ότι με εξαίρεση την απουσία του Χέλιο Πίντο δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα και θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει.

Η Λιόν από την πλευρά της δεν διανύει καλό φεγγάρι έχοντας συμπληρώσει πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και βλέπει και την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ να απομακρύνεται. Την τελευταία αγωνιστική ήρθε νέα ήττα αυτή την φορά από τη Νανσί. Το ταξίδι στην Κύπρο δεν έκαναν οι Γκουρκίφ, Βαλβέρντ και Μενσά.

Μπαρτσελόνα-Λεβερκούζεν (3-1)

Τυπική διαδικασία αποτελεί το παιχνίδι στο «Καμπ Νου» με την Μπαρτσελόνα να έχει ήδη καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα στην Γερμανία.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε εύκολα της Χιχόν με 3-1 και παρέμεινε στο κυνήγι της Ρεάλ. Στα αγωνιστικά νοκ άουτ έχουν τεθεί οι τραυματίες Αμπιντάλ και Αλέξις, ενώ μακροχρόνια εκτός είναι οι Βίγια και Αφελάι.

Η Λεβερκούζεν ταξίδεψε στην Βαρκελώνη μαζί με 4000 οπαδούς με στόχο μια αξιοπρεπή εμφανίση και να αποχαιρετήσει την διοργάνωση με μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Οι «ασπιρίνες» προέρχονται από σπουδαία νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου μία νίκη που ουσιαστικά δίνει το πρωτάθλημα στην Ντόρτμουντ.